• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    NOP: mne na tom fascinuje neco jinyho - jak se zapojil do diskuse, na jejiz samotnou existenci zpocatku nadaval, jen proto, aby moh chytracit nejakym radoby dotazem, kterej ma podle nej neco dokazat. Oba vime, ze se ve skutecnosti na nic nepta. Pravda je, ze ja osobne to jako diskusi uz davno taky neberu - pripomina to spis hnizdo nejakych vecne spicich potvor, do kteryho nekdo stouchnul :-)
    NOP
    NOP --- ---
    COBRA_: On ale nikomu nic necpe, ptá se na možnost, jak toho docílit. Mohl by to ale udělat jako ty a požadovat po Googlu, aby to změnili pro všechny tak, jak chce on. Tedy tak, jak to tu předvádíš ty.
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    PISKVOR: bylo to trochu jinak, ale koho by to ted zajimalo, kdyz se tu sebehlo tolik zkratkaru a pluginistu s vidlema :-)
    SWT: mne spis pripada, ze si hrajes na nekoho, kdo vi lip nez google, jak se chovaji jeho uzivatele. A zkousis tady nekomu cpat, ze otvirat tu stranku standardne v aktualnim tabu je lepsi varianta. Jak uz sem tu nekomu rikal, mel bys to vsem tem nemehlum vysvetlit :-)
    SWT
    SWT --- ---
    COBRA_: Nějak to zapadlo, tak to zkusím znovu, neb nejsem guru a nevím to ... je nějakej způsob, jak v google vyhledávání obrázků docílit toho, aby tlačítko Visit page neotevřelo novej tab, ale otevřelo to přímo v aktuálním?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COBRA_: Já vidím křiklouna jen jednoho. Přišel sem a začal vykřikovat, že právě a jedině on reprezentuje 90% Vůle Lidu, a kdo s ním nesouhlasí, ten je vůl (nebo rádoby ux guru).
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    PISKVOR: za prve, nauc se citovat, za druhe, ne, vetsina lidi je vetsina lidi. Tzn. ne tech par kriklounu z patnacti set aktivnich uzivatelu nyxu, co se naucili zkratku s ctrl nebo s prostrednim tlacitkem a ted sou ux guruove, ale vetsina lidi z tech lidi, co pouzivaj internety.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    COBRA_: "Většina lidí to chce" je jedna COBRA? Našel jsem Ovčáčka - co jsem vyhrál?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BALAENA: (nejméně) dva důvody:

    1. funkce již naprogramována je, na prostředním tlačítku myši nebo při stisku klávesy ctrl
    2. každá další funkce znepřehledňuje stránku s nastavením a zvyšuje komplexitu kódu (a jeho další rozvoj a údržbu)

    úpravy by tedy měly být dostatečně zajímavé a ne něco, co už máme...
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    Tak ted sem chtel neco editovat a nejak se to posralo, psat to znova nebudu, radsi si napisu plugin at se to priste nestane :-D
    SWT
    SWT --- ---
    BALAENA: Já teda jsem programátor, ale proč programovat něco, co se dá vyřešit na straně uživatele a už je to naprogramovaný? teda, pokud to není něco, co požaduje nemarginální procento uživatelů?
    SWT
    SWT --- ---
    COBRA_: Fakt to opakování toho samého stále dokola považuješ za diskusi? Tvý příspěvky - všechny - se dají shrnout "většina webů kam chodím to dělá jinak než Nyx, dělejte to stejně".

    Mimochodem, je nějakej způsob, jak v google vyhledávání obrázků docílit toho, aby tlačítko Visit page neotevřelo novej tab, ale otevřelo to přímo v aktuálním?
    DENETHOR
    DENETHOR --- ---
    Ja nechapu proc se tu tolik debatuje kvuli jednomu uzivateli, ktery je IMHO zvykli ze je vzdy vse po jeho. Proste nam to vsem vyhovuje, pokud se objevi vic ohlasu, je to k reseni a diskuzi. dokud je tu jeden ci dva kterym to tak hrozne vadi, nevidim v tom problem.
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    BALAENA: jo, to by bylo uplne nejlepsi, to je asi prvni konstruktivni prispevek za celou dobu ;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    já nejsem programátor a ani nemám ambice se jím stát, takže tomu nerozumím, ale - bylo by hodně složitý udělat to tak, že by si člověk v preferencích nyxu za/odfajfkoval, kam chce, aby se mu okna otvíraly? pak by si každý mohl nastavit otvírání po svým a tohle bychom si mohli ušetřit.
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    SWT: fajn, konecne muzes prestat sam sebe nasirat tim, ze sem neco pises :-)
    SWT
    SWT --- ---
    COBRA_: Obávám se, že hodnota udržení možnosti volby a nevnucování vlastních představ, které prohlásíš za standard, již byla dostatečně artikulována, takže ne, nemám Ti co říct.
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    IDLE: Google je vyhledavac. Hledas v nem nakou konkretni vec/stranku. Schvalne zkus vyhledavat obrazky, na jeden kliknout, a pak klikni na Visit Page, co se stane.

    SWT: takze diskuse (fakt si tu nepovidam sam se sebou) je pro tebe otravna, dik za informaci, jeste neco mi chces rict? :-)
    SWT
    SWT --- ---
    COBRA_: Nestačilo by to napsat jednou, že to chceš nějak?
    Jsem si, já naiva, myslel, že se tu něco důležitýho řeší a on je tu jen kvikot "proč to nefunguje tak, jak si já myslím, že to je správně".
    IDLE
    IDLE --- ---
    COBRA_: Co třeba hledání v Googlu? Je to dost standardní?
    COBRA_
    COBRA_ --- ---
    AETHER: jak jsem rikal, nyx je spis prefeaturovanej tj. mas tu miliardu funkci ktery nikde jinde nenajdes, leda mozna na nakejch podobnejch forech ceskyho typu jako je Hofyland. Z tohole hlediska na me pusobi dost moderne. Ze takovej byl uz kdysi s tim zas tolik nesouvisi. Pokud chces videt web kde se to nehemzi "milionem vynucenych novinek", cili priklad "obskurniho zakouti internetu" jak jsem o nich mluvil nize, mrkni na mageo. Dychnou na tebe devadesatky ;-)

    IDLE: To je otazka na zaklade ceho se domivas ty veci o normalnim chovani na vetsine internetu. Jakou vetsinu internetu mas na mysli? Pokud ja vim, tak na "vetsine internetu" to funguje tak jak rikam ja. A to je i duvod, proc to tak funguje i na tech facebookach, na ktery ty nechodis. Mluvim o standardech, ktery jsou standardama od toho, aby se dodrzovaly a aby mel uzivatel nejakou predstavu o tom, co se stane kdyz udela to a to, at uz je na webu kdekoli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam