• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KOUDY: Me asi nikdy neprestane facinovat tve zatvrzele nechapani toho co ti je receno. To mi nerikej, ze tohle nedelas schvalne.

    Tak jeste jednou:

    FB je zalozen na tom, ze si vyberes kazdeho jednoho jednotlivce, ketereho chces sledovat, cimz si vyrvoris svou socialni bublinu, ktera ti vyhovuje a nikomu tim nijak nezasahujes do oblasti jeho prav.

    Zatim co* na Nyxu, si vybiras z povetsinou ne-tak-uplne-verejnych-diskuzi-protoze-jsme-na-soukromem-serveru, kterych se muze v podstate, ucastnit kazdy clen komunity NYX.cz. To znamena, ze i ti se kterymi si nevyhovujete a pokud je cist nechces, tak je naopak ze sve socialni bubliny vylucujes - vidis, uplny opak toho jak se pouziva FB!. A proto na NYXu jakmile aplikujes DI, tak zasahujes do prav nekoho jineho...

    ______________________________________________________________________________________________________________
    * Zatim co - cili naopak, jako ze je to uplne, ale uplne obracene.
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KOUDY: Jen jsem se pozastavil nad tou změnou argumentace - od osobní motivace po blaho uživatelů. Spoustu lidí třeba ty flejmy baví, a jiná spousta jich třeba ten jednostranný ignor používá. A jugi už je imo docela v klidu (tedy tam, kde to sleduji) :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NOP: Jinak treba tady probiha hadka/flame..kdy melda neco vysvetluje..blondynka je sprosta apod...Nejde tedy jen o moji osobu a ze jen ja bych mel nejaky nutkani..nektery diskuze proste do flamu prerostou..to je nezavisle na id koudy..Stacil by pritom zasah sprave diskuze..promazani jejich prispevku a nejake to RO a byl by klid...ale treba to zas lidi jako je Mikefinder bavi a nechteji aby blondynka s meldou prestali...Je to na kazdem jak se s tim vyrovna prece...proto jsou normalni a DI ignore tak dobre a efektivni

    [ Co vas sere??? Kdo vas sere ??? Aneb...1) ja 2) ja 3) ja 4) ti ostatni ]
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    MIKEFINDER: Ne ale beru to ze sveho pohledu...kdyz vidim jak se jugi a jeho pritelkyne digitalis neustale hadaji a pak usmiruji ve 20ti klubech..v kazdem napisou 30 prispevku neceho od ceho tu je posta..tak si je dam do ignore protoze do tech klubu chodim taky a tyhle kecy cist nechci...Jestli to nekoho bavi, tak to samozrejme cist muze ne?..Ja nic nikomu nezakazuju..
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    KOUDY: Pán je mluvčí "stovek uživatelů"? Hmmm.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NOP: Ja taky nerozumim tomu proc ma moje prispevky nekdo furt potrebu napadat nebo urazlive komentova...ale sme na diskuznim serveru prece..tak se s temi hatery nejdriv pokousim diskutovat a kdyz to nikam nevede, tak pouziji jeden ze dvou ignoru.
    NOP
    NOP --- ---
    KOUDY: Já stále nerozumim tomu tvýmu nutkání se s někym hádat, případně jim vysvětlovat, jak jsi to myslel. To to fakt neumíš přejít?
    NOP
    NOP --- ---
    SWT: Přesně tak - flejmy by měli řešit správci diskusí. Případně admini (při vážnějším provinění). Ale to je bohužel nereálné, a proto se zavedl DI, aby si to každý řešil sám.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    SWT: Mas naprostou pravdu. To by bylo skvele, brilantni a naprosto genialni..Vlezes do nejakeho klubu..napises tam prispevek k tematu a prijdou tri trollove a zacnou tvuj prispevek napadat/zesmesnovat...admin klubu zasahne..Prispevky jim treba smaze, nebo jim da RO ci ban..Ty mas klid a nemusis si nikoho davat do ignore...Kdyz to admin v klubu nedela z toho duvodu ze treba nechce zasahovat do diskuze, nebo uz v tom klubu pet let nebyl, prestoze je jeho "vlastnikem"..tak je lepsi tu funkci DI na tri trolly pouzit..nez se tam s nimi hadat a tim tu diskuzi "kurvit" dalsim stovkam uzivatelu, kteri maji klub booknuty a hadka ctyrech lidi je fakt nezajima.
    SWT
    SWT --- ---
    KOUDY: No, řekněme, že kdyby diskusi v daném klubu mohl řešit jen daný admin (admini) a ne každý návštěvník DIčkem, tak by asi proti tomu nebyl u části obyvatelstva na NYXu odpor.
    Čili pokud jsi admin a ve "svém" klubu dáš někomu RO, tak je to cajk, pokud admin nejsi tak bys (IMHO) neměl mít právo ovlivňovat, kdo v tom klubu co vidí (kromě jednostranného ignore, který je elektronickým ekvivalentem ignore uvnitř tvého mozku).
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TRAGED: jako admini se snazime o minimalni nutne zasahy - takze samozrejme vime o cele rade multiID, ktera ovsem jejich majitele nezneuzivaji a nechavaji je spat - v tom pripade zpravidla nezasahujeme, protoze neni duvod - zasahujeme v okamziku, kdy nekdo zacne delat bordel, napadat ostatni uzivatele a podobne - potom s tim samozrejme udelame kratky proces.
    Ten proces neni deterministicky a pripad od pripadu se lisi, cilem neni za kazdou cenu zabanovat kazdeho kdo se necim provinil, ale zastavit podobne aktivity - nekomu staci napomenuti, nekoho je nutne bannovat pravidelne treba i dvakrat do mesice, protoze jakmile mu dojdou stara ID (at uz postupne nebo vsechna naraz), tak si zaklada stale nova.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ANARCHY: Jsou ID, ktera s nejvetsi pravdepodobnosti maji v zasobe vice nez jednoho multaka, takze kdyz je ten pouzivany "odhalen" a zabanovan, tak jen jako krab poustevnicek prelezou do jineho, treba uz i nekolik let exitujiciho MultiID.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TRAGED: Nerozumim otazce
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRAGED: Ja se nesnazim vubec o nic..Nejsem majitel, programator ani spravce nyxu...Jen ti tu vyvracim tve tvrzeni ze nyx je jiny nez facebook protoze na nem nejsou fotky jidel a vykriky do tmy...Na nyxu mas nekolik tisic diskuzi a kazdy si na nem najde to sve...Muzes lezt do odbornych diskuzi o vesmiru, teorii strun, ladeni kytar nebo stavbe zaoceanskych parniku...stejne jako muzes chodit do chatovacich klubu..a je na spravcich tech jednotlivych diskuzi jak diskuze nastavi a nasledne moderuji...Ne na nyxovi nebo adminech...Me kdyz nekdo chatuje v mejch klubech o wallpaperech tak mu dam RO nebo mu to smazu..to same v ISM kdyz je tam flame..pak mam zas diskuze ktery sou chatovaci a kdyz tam neni flame tak to nechavam bejt.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ANARCHY: A to plati jen pro zakladani novych a novych, nebo se to vztahuje i na migraci meziu vsechmi temi multaky co maji zalozene z minula? :-]
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    D1RABBIT: Pokud jde o verejny diskusni prostor tak potom mozna ano, ale toto je privatni server a ne verejnopravni medium.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    D1RABBIT: Ne, pokud jde o prvni takovy pripad tak zpravidla ne - pokud ale nekdo zareaguje tim, ze si zalozi dalsi multiID, potom vetsinou rychle prijde i o puvodni ID.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TRAGED: Ja sleduju vykriky konkretnich uzivatelu i na gate nyxu potom co se zalloguju - [ Výkřiky do tmy! ] kdyz je sledovat nechci tak si je bloknu/vypnu/odeberu z pratel..pak jdu na nyxu dal..do tematickejch diskuzi kde sou ruzni uzivatele a bavi se tam o ruznych tematech..stejne jako na facebooku kde mas tematicke skupiny...Kdyz v nejake tematicke skupine na facebooku sem treba https://www.facebook.com/groups/493245194075976/ (Nože, sekery, mačety, prostě cokoliv co použiváte a má to ostří...) a nekdo se tam vyjadruje jako kreten..tak si ho bloknu (na nyxu se tomu rika dat si ho do DI)...nyx je lepsi platforma nez FCB v tom, ze si tu toho cloveka muzu dat i do normalniho ignore kdyz neni treba pouzit DI..na facebooku tahle funkce neni..Stejne jako tam nejsou palecky dolu. Nyx je tedy v nekterych vecech mnohem lepsi diskuzni platforma nez facebook.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KOUDY: To je jen dalsi dukaz toho, ze jsi se minul platformou. V podstate si snazis z NYXu udelat FB, nic proti tomu, pouzivej si to tu jak chces, ale jakmile zacne pouzivat DI a nedej boze i se skryvanim rekaci, delas z toho FB i lidem co o to nestoji. V tom je zasadni kamen urazu proti kteremu se zde broji.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    D1RABBIT: Ano, multiID samozrejme banujeme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam