• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NYX: Jako taky to může mít nějakou spojitost s mými rozšířeními. Zkusil jsem smazat nějaká, která prakticky nepoužívám. Nechal jsem jen LastPass, uBlock Origin, uMatrix, HTTPS Everywhere, Markdown Here. Tak uvidím.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    NYX
    NYX --- ---
    SPIKE411: Mrknu na to. Kazdopadne tohle jsem jednou uz resil, zjevne ne dostatecne.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SPIKE411: chrome mi to dela dost casto, kdyz mam otevreny nyx ve dvou ruznych oknech a prijde upozorneni na novou zpravu ... pak se obcas stane, ze se zasekne, nez si to mezi oknama porovna
    kdyz je stejna situace pro 1okno+vic tabu, tak to vetsinou zvladne v pohode

    u firefoxu jsem zase zaznamenal zpomaleni, kdyz mi tu blika upozorneni na zpravu par hodin v kuse - zamknuty PC, afk
    vetsinou se na chvili zasekne, nez zpracuje, ze uz jsem ty zpravy treba mezitim vyridil z mobilu, ale obcas se stane, ze kdyz ho necham blikat moc dlouho, tak jde cely prohlizec do crashe :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Teď jsem třeba normálně fungoval v nově otevřném tabu s Nyxem. Ten jsem zavřel a přepnul jsem se na nějaký starší tab s přehledem sledovaných, kde na mě čekaly nějaké staré notifkace (vpravo dole + nahoře nepřečtená pošta), dávno „vyřízené“ v jiném tabu, a zase se to na chvíli zaseklo.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jo a děje se to už dost dlouho, prakticky od začátku, resp. alespoň několik měsíců. Jenom dneska mě to konečně přestalo bavit. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Asi to nebude chyba Nyxu, ale spíš Chrome (Windows 10), každopádně nový Nyx ho nějak zasekává.

    Mám otevřené dva profily (dvě okna) v Chrome. Pracovní a soukromý. V každém pár desítek tabů. Nyx několik tabů v tom soukromém.
    Přijde mi, že když se začnou objevovat nějaké notifikace (nová zpráva v poště, nové příspěvky v otevřené diskusi, notifikace v pravém dolním rohu, nevím co z toho přesně), zatímco se věnuju práci, pak se přepnu do soukromého okna na Nyx a veškerej Chrome (včetně pracovního okna) přejde do šnečího módu.
    Jiné taby/stránky mi tohle nedělají.

    Pozorujete někdo něco podobného?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Chci zadat inzerat na praci. Cudliky nefungujou. I offer work.
    Muzu sem hodit log, ale je to zbytecny asi. Novej nyx sucks.

    Tot receno, jak mam zadat inzerat na nabidku prace?
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    NYX: Měl jsem na mysli stejné pořadí, jen zalomení do dvou sloupců jako třeba u textové sazby v časopisech. Ta rámcová tabulka by se rozdělila na dvě vedle sebe. Krátká ilustrace je na obrázku níže.

    Nejsem ale nijak kvalifikovaný ve web designu, takže netvrdím, že je to objektivně dobrý nápad, jen návrh. Napadlo mě to, když mi seznam sledovaných diskusí přetekl vertikální rozsah monitoru, ale většina zobrazené plochy byla prázdná.

    NYX
    NYX --- ---
    RAGUPKI: A jak bys to chtel radit? Jak do kategorii, tak podle abecedy?

    AB
    CD

    nebo

    AC
    BD

    ?

    Se bojim, ze by v tom byl zmatek kazdopadne.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RAGUPKI: Na 4K by šli tři sloupce naprosto bez problémů
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    Měl bych návrh na možnost zobrazování sledovaných diskusí (případně dalších seznamů) ve více sloupcích v závislosti na šířce okna. Všiml jsem si, že web umí měnit ikony za text u navigačních tlačítek v závislosti na šířce, tak mě napadlo, že by se dalo zužitkovat prázdné místo na širokých monitorech a ušetřit uživateli rolování. U sledovaných diskusí člověk zpravidla nepotřebuje vidět název celý, takže nějaké vynechávky dlouhých názvů by se snesly.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NAVARA: Máme tu kluby, které jsou neveřejné a ti co tam něco postují (třeba fotky svého kotníku a tak), tak nějak očekávají, že to zůstane v rámci nyxu. Pořád platí, že co se dá kamkoli na internet je veřejné, ale přeci jen nějaké to očekávání tu je.
    Nejenže nic nebrání tomu, abych ten klub kdykoli přepnul na veřejný a byl celý jeho obsah dostupný z vyhledávačů. Ale uživatelé ani netuší, že ve chvíli kdy post odesílají už klub veřejný je. Nejen UI fail, ale i z pohledu ochrany informací.
    Neveřejný klub by měl zůstat neveřejným - případně po jeho přepnutí na veřejný systémová hláška do klubu a veřejnost postů pouze po ní. S "odeslat veřejně" na tlačítku pro nový post.

    Vlastně mi i celkem uniká důvod, proč mít veřejné kluby - něco, co může sledovat kdokoli z internetu, bez přihlášení, bez jakékoli souvislosti s nyxem. Raději bych, aby celá ta fičura byla zrušena, včetně nedostupnosti příloh k postům v klubu / poště přes odkaz (ne ovšem pro přímo nahrané soubory do úložiště); aby se nedaly nahrané fotky linkovat ven.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRISSIE: V nové verzi nyxu to nenajdeš :)

    Je to stránka se správci, která se ti zobrazí když nemáš do klubu přístup, podobně v právech když hledáš komu napsat (a v klubu, kde je potřeba dát každému přístup extra jich můžeš mít stovky práv, bez možnosti filtrování), a na tu jdeš, když je k něčemu potřebuješ.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NAVARA: pokud to člověk potřebuje vědět, není nic jednoduššího, než si otevřít profil daného správce a zkontrolovat to...
    přeci jen, jak často na to dojde? i u aktivních ID, co bordel správci hlásí, jednou za měsíc dva? Je červenec, letos jsem to dělala třikrát (naposledy včera kvůli témuž bordelu, co si stěžoval ZETOR_13, a zvládla jsem to i z mobilu :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    U těch správců by to chtělo nějak oddělit ty, co se přihlásili v posledních dnech a ty, co se tu už přes měsíc neukázali (a nemá jim tedy smysl ptát, klub je opuštěn)…
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    BALAENA: ja jsem i tusil, ze to nekde je, dokonce jsem patral i v auditku jehoz majitele znam a marne. nebyla ta ikonka driv vetsi? No, nemam holt pri nocnich resit nic krome prace. Jdu spat, vecer se s diky vyhrabu
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZETOR_13: jo, jistě, někde to explicitně uvést bude určitě lepší, ale někde to vidět bylo, that’s all. klidně se zase vyhrab
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    BALAENA: Haha, facepalm, jdu se zahrabat a par dni z diry nevylezu. Once seen, cannot be unseen. Sorry, nikdy driv jsem to nepotreboval. Tak jsem to intuitivne hledal uplne jinde. Ale nepovazuji se za uplneho debila, Tak mozna v ramci nejakeho streamliningu by se to casem mohlo objevit i v tech pravech. Berte to jako navrh.
    NYX
    NYX --- ---
    ZETOR_13: Jo, asi by bylo dobre ho dat i tam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam