• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GLOBETROTTER:
    X
    Jinak jak píše PES, případně si to můžeš vyzkoušet…
    PES
    PES --- ---
    GLOBETROTTER: Existuje "cosi" jménem Klávesnice na obrazovce, kde se zobrazí rozložení znaků a tam si hrajte s jednotlivými "přeřazovacími" klávesami (jako je AltGr) a pokochejte se nabídkou znaků... např.:
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PES: Ano, jsem počítačový analfabet, takže když píšu #kecy tak musím přepínat mezi ceskou a us klávesnicí. Pro tu mřížku mám k altgr mačkat kterou klávesu? Děkuju!
    MAUGLI7
    MAUGLI7 --- ---
    Asi jsem vypatral chybku.
    V sobotu jsem dal jedno idecko do DI. Ve stredu jsem aktualizoval inzerat kterymu vyprsela platnost. Idecko co dostalo ten DI ho od te doby vidi..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nejlepší apríl byl, když se tu místo všech YT videí přehrávalo tohle

Rick Astley - Never Gonna Give You Up (Official Music Video)
    https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ
    NYX
    NYX --- ---
    PLECH: Tak uz je svet zase v poradku, chyba je opravena a boobies maji cestu volnou.
    NYX
    NYX --- ---
    B3DA: Ja tu kontrolu uplne vypnu pokud se pridava priloha. Nejen u prazdnych zprav. Protoze treba dve zpravy mohou mit ruzne prilohy a stejny komentar k tomu - dokonce me napadaji i prakticke priklady :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    NYX: resis doublesend? k tomu afaik s prilohou nemuze dojit, takze mi dava smysl u prazdnych zprav s prilohou tuhle kontrolu uplne vypnout. prazdnou zpravu bez prilohy blokujes jinou kontrolou..
    (kdyz teda neberu v uvahu ze tohle je fajn resit v ui a ten doublesend vubec nedovolit, coz asi neumi vsichni stavajici klienti)
    NYX
    NYX --- ---
    B3DA: Ty porovnavas prazdnou zpravu s prilohou A s prazdnou zpravou s prilohou B. To ted ta kontrola zablokuje a nemela by.
    B3DA
    B3DA --- ---
    NYX: to neni treba, ne?
    - pokud mam prilohu a prazdnou zpravu, ta se odesle (priloha se prilepi)
    - kdyz bych tohle zkusil doublesendnout, druha zprava uz bude uplne prazdna (bez prilohy, ktera uz je prilepena k predchozi) a tim padem neprojde (Nelze odeslat prázdnou zprávu.)
    NYX
    NYX --- ---
    PLECH: A liší se jen přílohou, co? Sakra, tak tohle jsem nedomyslel :-) Zamyslím se ještě nad porovnáním příloh.
    PLECH
    PLECH --- ---
    Nemůžu dávat b00bies do gifů, chytá to ta nová funkce se zdvojenou zprávou. Tipuju, že problém je v tom, že zprávy nebsazují žádný text, čili jsou stejné.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELLAS: Presne proto jsem jiz drive reagoval, ze nejsem pro podporu barev, velikosti, … ale jen zprijemneni toho, kdyz jednou za cas chces jen decentne neco odlisit.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Hele, a je fakt nutné, aby každý musel nutně nějak formátovat svůj text na nyxu? Mně to přijde jako poměrně výjimečně použitelná věc, pokud se tady z toho teda nemají stát omalovánky. Nějaké podtržení nebo ztučnění potřebuju tak jednou či dvakrát do roka (a to si myslím, že sem píšu poměrně hodně). Nebo se třeba jen umím vyjádřit jasně i bez těchhle vyfikundací...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    první odkaz na "textarea focus insert text" :-)
    NYX
    NYX --- ---
    B3DA: Hmmmm...mozna mas pravdu kdyz to ted zkousim. Kdyz vylezu z te textarey pryc a vratim se pres shift+tab zpet, ma kurzor na puvodnim miste...tak to by melo fungovat i tlacitkem snad. To jsem nejak necekal :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    rich text editory totiz obvykle nepouzivaji input/textarea, ale contentEditable div
    to neznamena ze to v textarea resit nejde, zejo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    wysiwyg to nějak umí ne? dokonce si označím kus textu a pak kliknu na funkci a ona umí pracovat s výběrem. Co kdyby to "tlačítko" prostě okamžitě vložilo znak "<" tam kde je FOCUS?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    B3DA:
    a ted to vezmeme pres pravdepodobnost...

- je pravdepodobnejsi ze bude mit NYXi bezny user problem napsat znak "*" ci "_" nebo spise znak "<", ktery na ceske klavesnici neni? Takze vlastne krom zapamatovani znaku je jeste nutnost se ho naucit. A nemyslíim si ze pro BFU to je jen o tom "jednou mi to rekni a navzdy si to zapamatuji".
    - dalsi otazkou je jak casto chces psat ITALIC / BOLD vs STRIKETHROUGH.
    - a co treba vyuzitelnost nauvceneho v dalsim uzivani. Bavime se o BFU, takze jiste neprojde myslenka ze HTML se mu bude hodit.

Takto jsem uvazoval ja... pokud to nedava smysl, tak OK...
    NYX
    NYX --- ---
    DARKSUN: Tlacitko pod by slo, ale kdyz na nej kliknes, prijde ta textarea o focus, takze nebude jasne, kam by se ten tag mel vlozit...a vzdy by ho to nabizelo vlozit uplne na konec textu.
    B3DA
    B3DA --- ---
    KOC256: ten rozdil mezi psanim html tagu a md je jen v tom _kterou_ klavesu se musis naucit pouzivat. v zasade se jedna o totez - chci neco pouzivat? musim se naucit jak. jestli v procesu prijdu na fakt, ze mi to za tu namahu nestoji, je jiny pribeh.

samozrejme kazdy ma svuj oblibeny zpusob psani toho ci onoho, ale to neznamena ze prosty preklad html tagu je nejake vymysleni kola. pravdepodobne existuje dost lidi vyuzivajici wa/discord/... kteri ani netusi ze v nich lze takhle formatovat text (pokud to dovedu do absurdna jako ty s ostrou zavorkou, jsite bude nemalo uzivatelu kteri nemaji tuseni kde sakra na cesky klavesnici najdou tildu aby mohli napsat strikethrough text. nebo treba hvezdicku bez numblocku apod)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    B3DA:
    myšleno takto:
    - uživatel (BFU): "neumím si zapamatovat, že pro kurzivu musím psát <i>...</i>"
    - systém: "dobře, začnu ti napovídat při napsání <... co můžeš použít"
    - uživatel (BFU): "ale já neumím napsat <"
    - systém: "tak to se MUSÍŠ naučit."

Moje verze:
    - uživatel (BFU): "neumím si zapamatovat, že pro kurzivu musím psát <i>...</i>"
    - systém: "dobře, implementuji to co zřejmě bude fungovat v 90% ostatních IM a sociálních aplikacích a je možnost, že to už znáš a dokonce to jde pohodlně napsat na klávesnici. Tedy _TEXT_ pro kurzívu a *TEXT* pro bold."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam