• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KOC256: furt vídám napříč nyxem víc pouzit hvězdiček pro popis než tucneho písma:)
    moje akademická obec je širší!!! :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SCHWAB:
    No vzhledem k tomu, že to v té diskuzi je používáno dost řídce, tak bych z toho asi takovou vědu nedělal. Xko a Xchat pamatuji, a toto mi v hlavě moc neutkvělo... Ale máš pravdu... Každopádně vzhledem k tomu, že se k nějakému řešení Nyx nemá, tak to je asi stejně jen akademická debata. Prostě další oblast, kde to bude fungovat čistě tak, jak chce diktátor :-)... ...ne jak praví aktuální trend.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KOC256: třeba zde

https://www.nyx.cz/discussion/3/id/54799709

se používá k ňákýmu popisu děje. Jak psal Salvator.

nevím, kde se na to přišlo, ale vím, že v dobách, kdy jsi mohl být buď na internetu, nebo telefonovat, tak existoval xchat, kde se používalih smajlíky a ty se vkládaly buď kliknutím na jejich obrázek, nebo textem mezi hvězdičkami. Smajlíků, ale bylo málo a nevystihovaly vše, tak se tam dal prostě text. Ale může to být náhodná shoda a text mezi hvězdičkami má hlubší historii, na kterou jsem já ale moc mladej a pak jsem nikdy tuto oblast lidské komunikace nestudoval :)
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    nalezeno v knizce V siti dezinformaci!

NELLAS
    NELLAS --- ---
    KOC256: Jů, gramatická chyba, to jsem už dlouho u rodilého mluvčího neviděla! :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRISSIE: Tak pokud to je kvuli jedne hry, tak se to jiste bude dat nahradit jinym znakem :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOC256: to proto, ze nehrajes na nyxu Palermo :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SALVATOR:
    Aha, tak na médiu typu Nyx jsem se s tímto pokročilým formátem zatím nesetkal…
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    KOC256: No, používá se to třeba pro popis mimoslovní komunikace, čili něčeho, co v obyčejným textu jen těžko vyjádříš, ale co tvoří důležitou součást komunikace. Například:

*Zírá výhružně* To si děláš srandu, žejo?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SCHWAB: WhatsApp to dělá. Ale jinak tam stačí dát mezeru mezi hvězdičku a text (nebo většinu znaků těsně před hvězdičku i když vůči některým je to immuní).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SCHWAB: Nevim. Mozna nejake obracene lomitko? Ale popravde nikdy jsem asi nepotreboval psat text mezi hvezdicky… jaky to ma mit vyznam?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SCHWAB: Myslím, že to nejde. Na Whatsappu jsem to nezkoušela, ten mám příliš krátce a vlastně ho nepoužívám, ale tuším v Messengeru a na Skypu mě to vždycky vytáčelo, že mi to ten text ztučnilo...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KOC256: co když chci napsat text mezi hvězdičky? to se dělá v těch ostatních IM a sociálních aplikacích jak? se ptám že zvědavosti. A mně třeba whats nic z toho nedělá (možná jsem to kdysi nějak vypnul;:)
    NYX
    NYX --- ---
    OCTOPUSS: Protoze se nachazi v hledani az za temi prispevky z inzeratu a udalosti.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NYX: Ok, ale to úplně nevysvětluje, proč u spousty lidí ve vyhledávání chybí třeba několik let příspěvků.
    NYX
    NYX --- ---
    OCTOPUSS: Pri migraci se komentare z udalosti s inzeratu pri slucovani do jedne tabulky vlozily za tehdejsi komentare z diskuzi a radi se podle id, proto je tam takova jednorazova nesrovnalost.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Od té doby co se spustil novej Nyx je vyhledávání dost rozbitý. Fakt nechápu, co se děje, ale velká část příspěvků prostě chybí.
    Teď jsem navíc zjistil, že je mimo i vyhledávání.
    Proč se např. ty příspěvky řadí náhodně místo chronologicky (v tom screenu už chybí, že po 2011 následuje 2021, 2022 apod.)?
    Co je s databází, Nyxi? A kdy to bude opravený?

YBUKO
    YBUKO --- ---
    KOC256: jj, nechť mi to Nyx klidně hodí do pošty, pro mně je to záhada. Popravdě ani nevím, co název té diskuze znamená:))
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NYX:
    máš tam čas, případně vidíš co udělal před a po, třeba si to dá do kontextu...
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NYX: čtu ale nyx na mobilu a anketa je na první straně - tak jediné čisté hypotetické a nepravděpodobné řešení co mne napadá je, že by se to tam ťuklo nějak náhodou při manipulaci s mobilem. I když na tu první stranu taky moc nechodím... 🤷
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam