• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: pripominky uzivatelu
    VANEK
    VANEK --- ---
    RAINBOF: Ještě jednou, celou dobu se bavíme o obrázku, kde z nějakého důvodu externí URL nepoužiju (typicky, je z Facebooku a Nyx/NYX mi to zakazuje) a potřebuju ho hostovat tady. Níže příklad něčeho, co bylo po ruce a dost malé.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nebo pouzijes url

VANEK
    VANEK --- ---
    L4MA: Hm, teď mi docvaklo: onehdy jsem takle Ctrl+V vložil do příspěvku, pak ho ale nedopsal a šel to řešit jinak, ale ten obrázek jsem stejně našel v osobní/soubory a musel ho zase smazat. Podobně když jen si dám náhled, vidím obrázek v interfacu a snadno získám jeho URL.

Takže s tím by asi šlo pracovat … jako zde, za cenu, že pod příspěvkem bude strašit ještě jednou aspoň ve formě odkazu.

L4MA
    L4MA --- ---
    VANEK: jasny.

Nicmene pokud by mi nekdo potvrdil, ze to mnou popisovany nejde, budu klidnejsi. Pokud to jen neumim, budu rad za pouceni.
    VANEK
    VANEK --- ---
    L4MA: Ne tak docela. Stěžuju si, že na Imgur jsem ty obrázky dostal v prohlížeči Ctrl+V bez nutnosti mezikroku ukládat je k sobě na disk a pak zadávat do nahrávacího interfacu jejich umístění.
    (Na Nyxu by se to teda asi dalo obejít leda přes loket, napastovat je na jednu hromadu někam na pískoviště a pak pracovat s jejich URL.)
    L4MA
    L4MA --- ---
    VANEK: jestli to chapu spravne, tak se ptas jak zformatovat obrazek pastnutej defualtni funkci, ktera pribyla v novym Nyxu, primo pri tovreni zpravy? to me totiz taky zajima. :)
    beru to, ze bud se clovek musi spokojit bez formatovani, nebo nahrat obrazek nejprve do vlastniho nyx uloziste a nasledne pracovat standardne s linkem a
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    B3DA: ale lord seis se ptá, proč to někoho má srát, když.... tisíc důvodů. já se ptám, proč to takhle je, ne proč to takhle není :)
    B3DA
    B3DA --- ---
    LORD_DE_SEIS: 'verejny' kluby muzes taky znepristupnit neprihlasenejm, mnoho z nich to takhle ma.. btw

bez ohledu na tohle (a na nejaky otazky bezpecnosti apod.), mi prijde hodne weird design ze jako owner vidis veci ktery s plnejma pravama nevidis
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    PALEONTOLOG: ano, těch 95 % jsem si vymyslel, ale to trochu utíkáš o tématu.

přišel si s obavou, že nějakej stalker s premiovkou přijde do veřejného auditka číst zprávy a ty jako spolusprávce o tom nevíš - a sere tě to. [PALEONTOLOG @ nyx :: pripominky uzivatelu]
    následně argumentuješ bezpečností politiky serveru.

Vzhledem k tomu, že do toho veřejného auditka může přijít číst zprávy kdokoliv bez přihlášení, troufám si říct, že i viditelnost "neviditelných" uživatelů majitelem diskuze, je nesmyslná (minimálně z hlediska bezpečnosti, když jsou pro veřejnost volně přístupná)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LORD_DE_SEIS: to je přece naprosto jedno, kolik je auditek otevřenejch, stejně bych řekl, že sis to číslo vymyslel, viď
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    PALEONTOLOG: tady je teď problém v té tvé argumentaci s bezpečností politiky serveru :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LORD_DE_SEIS: jakej přesně je problém v tom, aby měl spolusprávce stejný možnosti jako absentující majitel?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    PALEONTOLOG:: samozřejmě - jsou tady i aktivní kluby, kde majitel diskuze už ani nežije

Ale jak to souvisí s tou bezpečností, když 95% všech auditek na nyxu můžeš číst bez přihlášení?
    Nebo čím se zvýší bezpečnost, když spolusprávce (nebo i majitel) uvidí, že dotyčný neviditelný uživatel navštívil diskuzi, když jí můžeš navštívit bez přihlášení?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    *majitele
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LORD_DE_SEIS: twl spolusprávce by měl mít stejný možnosti jako správce. neříkej mi, že nevíš o klubu, kterej správce prakticky nemá, protože zmizel v historii.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    PALEONTOLOG: a čím přesně se zvýší bezpečnost, když spolusprávce uvidí, kdo z neviditelných uživatelů se tam pohyboval?

tak jsou tady kluby soukromé (zaheslované) a jsou tady kluby veřejné.

Do klubů veřejných (jako je třeba tento) se podíváš i bez přihlášení ;-) (schválně si to vyzkoušej, otevři si tento odkaz třeba v jiném prohlížeči [nyx :: pripominky uzivatelu] )

A vzhledem k tomu, že si to z venku bez přihlášení může číst kdykoliv, tak mi přijde, že je to jen tvoje zvědavost jakožto spolusprávce než nějaká obava o bezpečnost

PS: do veřejných klubů doporučuju nedávat nic, co by mohlo ovlivnit tvou trestněprávní odpovědnost
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LORD_DE_SEIS: elementární bezpečnost ti něco říká? všichni víme, že tady kolikrát klub už má jen spolusprávce,, někdo ani to ne.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    PALEONTOLOG: a tebe kdo chodí kam šmírovat? nebo je to jen nějaká paranoia?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    kokotín, tedy neviditelnost je zvýhodněna na maximum. je to dle bezpečnost politiky serveru v pořádku, že ji nevidí plnotučný spolusprávce? nyxi?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    VANEK: doporučuju si nejdřív v hlavě urovnat, jakej je rozdíl mezi vložením obrázku copypastem a vložením odkazu na obrázek copypastem, abys pak nebyl za debila ;-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    LORD_DE_SEIS: Ano, soubory nejsou uložené na Nyxu, protože to by byl násobně větší opruz, o tom zde už dobrou čtvrthodinu hovoříme, Mlho!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam