• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus

    jlbjlt     NoD     ciant     Institut intermédií     multiplace.sk     Lemurie

    rozbalit záhlaví
    SUBTALK
    SUBTALK --- ---
    ORX_QX: pomoz mi ta pochopit - v mladosti si prilis a) pikoval, b) tripoval, c) chlastal ghabu?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ORX_QX: tak na jednu stranu pises ze nechces slyset zadny definice, ale diskuzi a na druhou ze sebe delas pitomima otazkama emana, se kterym je lepsi se nebavit. by jsi si mel doplnit jeste k tomuto MARURA: nulty pravidlo, a to: trochu se zamysli nez se zeptas
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    SUBTALK: Snura na pradlo taky spojuje 2 body, takze je to medium? a v prvnim postu teda pises jestli tomu rozumim ze pocitac neni medium a hned v druhem ze je. Hmmm tak z toho nejsem velmi mudry. Asi si prectu tu esej.

    Ale ze vsechno je medium, i rohlik treba, me prijde zajimave. Kdyz ho snim, tak se do mne prenese informace z obili. To se mi libi :)

    CISTICZ: yo
    MARURA
    MARURA --- ---
    ORX_QX: hezkej web
    CISTICZ
    CISTICZ --- ---
    ART's BIrthsday v NoD, Dlouha 33
    dorazite? ;))

    sorry za spam
    SUBTALK
    SUBTALK --- ---
    ORX_QX: pripadne aby som hovoril v pojmoch, ktore ti budu urcite blizke tak:
    hardware (draty, kable, televizny, telefonny pristroj, rozvodna kablov, server) a software (icq, java, php, kokotiny) su media. Data (10101011110) je ta hmota, ktora sa v mediach nejaku zformuje a prenesie.

    btw, na tech visions.cz mas kvalitnu esej of jiriho bystrickyho. jak to, ze ti z toho nie je jasne o co ide?
    SUBTALK
    SUBTALK --- ---
    ORX_QX: tak som sa snad nevyjadril jasne, pripadne ty si to zamerne nepochopil. telefon je medium, pretoze spaja 2 body. pocitac nespaja nic, pokial nie je napojeny do siete - to ale v jeho zakladnej definicii nie je.

    ak chces v suvislosti s recou hovorit, ze je mediom, tak len ak rec obmedzis gramatiku a syntax. Inak rec = obsah pojmou je tvou hmotou, ktora sa v interkacii prenasa.
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    LOPIN: neni tam celkem nic, muzes psat komentare, delat si nejaky blog a tak, ale ja to mam spis jako takovy archiv a experiment s propojovanim informaci

    diskurz, no jako tak treba se te zeptam, co ty si myslis ze je medium, telefonni pristroj, draty, propojovaci ustredna, telefonni seznam, nebo jeste neco mezi? Kdyz vezmu televizi - prijimac antena sou technologie, vysilac taky, kamery vybaveni studia taky, draty zadny nejsou tak kua kde je to medium co neco zprostredkovava? Je snad tim mediem vzduch? A proc teda nerikame pustim si vzduch ale pustim si televizi?
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    ORX_QX: hehe
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    SUBTALK: jaktoze telefon je medium a pocitac neni medium, kdyz ho pouzivam ke komunikaci, dalo by se namitnout... ano nemel bych zamenovat telefon a telefonni pristroj, televizi a televizni prijimac, ale jsou medium teda jen ty draty?

    Ja si teda myslim ze medium je i rec, taky zprostredkovava, prima interakce je jen telepatie a sex
    SUBTALK
    SUBTALK --- ---
    ADAMM: mne pripada napr. diskuse o povaze a pravnich dusledcich dusevniho vlastnictvi ako dostatocne atraktivne spojenie medzi praxou a teorii novych medii, takze neviem v tom by som problem nevidel :) spis mi vadi ten balast o kyberkulture a umeni (i kdyz je to asi principialni rozmer tohoto fora) :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    mm... takze nam tady zafungoval zase nejaky princip "my co se spolu bavime"? ale no tak, neblbnete, vsak se znate navzajem, ne? hadat se je lepsi v hospode, nez tady. spis si myslim, ze na hodne teorie / teoretickych konstrukci (coz jsem sledoval, ale nijak nereagoval, protoze tomu nerozumim), je tady pak hromada odkazu, ale nic mezi tim... tomuhle diskursu chybi propojeni teorie a praxe ;)
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    WhisperBox, interactive sound installation in Second Life
    http://www.neural.it/art/2007/01/whisperbox_interactive_sound_i.phtml
    QUITE
    QUITE --- ---
    ORX_QX: hele, na základní školu se dělaj příjmačky jo?
    SUBTALK
    SUBTALK --- ---
    ORX_QX: cau, vytvaranie si vlastneho nazoru na to, co je "medium" je nezmysel. To rozlisenie je totiz zcela jasne a presne. Ked niekomu hovoris nieco priamo do oci v zdielanom case a priestore, tak je to priama interakcia. Ked na to, aby si s druhym clovekom komunikoval potrebujes prekonat priestorovu alebo casovu prekazku, pouzivas medium - zprostredkovatela. To je napr telefon, icq ked pri rozhovore sdielate cas, papier, email, diskusny board, ked nesdielate ani to.

    pocitac, ty jeden iteckar, je v tomto ohlade len technicka pomocka a je relevantny len preto, ze umoznuje rychlejsi prepocet dat nez mnich (pisar) v 13. storoci.

    ak ti toto pripada zmysluplne, tak sa ozvi do posty a mozem ta odkazat na dalsie zdroje.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ORX_QX: hele co je na tech visions.cz kdyz se zaregistruju? home vypada pekne, i kdyz je to takova vykradacka pastovacka.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ORX_QX: takhle: to ze je to vymezovani pojmu diskurzivni zalezitost je jasny, ale ty diskurzy jsou ruzny. tak napis jakej diskurz je ti nejblizsi, respektive svoje predstavy, at se muzem bavit.
    MARURA
    MARURA --- ---
    ORX_QX: PASHWAKA: dobre...dobree..:ja se tady snazim..radim...odkazy hledam..a co za to??!!jeden to oznaci za nepratelstvi..druhej se mi vysmeje...ze ja se teda jako namaham...vubec...:)))

    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    vy fakt asi nejste normalni
    jestli je nekdo expert jehoz cas je drahocenny, tak ho jednak netravi zvanenim na nyxu a druhak nemusi odpovidat

    ja hledam nekoho k diskusi, ja mam svou predstavu, a chci se bavit s nekym dalsim koho to zajima, ale zatim same nepratelske invektivy

    MARURA, PASH> ty otazky nemaji jednoznacnou odpoved, vyznamy pojmu vznikaji diskurzem a o ten mi jde

    ale ja si klidne dam unbook, v historii sem nasel rozumovani o jednorozmernym kyberprostoru, onanovani nad gibsonem a z toho uz sem vyrost...
    PASHWAKA
    PASHWAKA --- ---
    Když se ptáte, ukažte, že jste to už zkusili - ukážete, že nejste lenoch a příživník plýtvající cizím časem. Ještě lépe: ukažte, že jste se z dosavadních snah poučili. VERSUS 6.zkuste se zeptat zkušenějšího kamaráda.

    je to sic ay na poyici cislo sedum... ale ten vytah me pobavil.,. jelikoy nekdo to tu takz muye brat jako prostor.. "tech chytrejsich kamaradu"
    MARURA
    MARURA --- ---
    ORX_QX:no..to..je na tobe jak to beres...kdybych byla ty, a slo by mi o to se odpoved na moje otazky dovedet, tak se fakt necham inspirovat nasledujicima radama...a pak se eventualne zeptam znova
    Než se zeptáte
    Než začnete klást otázky mailem nebo v news nebo na webovém fóru,
    1.zkuste prohledat archivy fora na ktere se to chystate napsat
    2.zkuste najít odpověď na webu.
    3.zkuste najít odpověď v manuálu.
    4.zkuste najít odpověď ve FAQ.
    5.zkuste najít odpověď experimentováním.
    6.zkuste se zeptat zkušenějšího kamaráda.
    7.zkuste odpověď zjistit ze zdrojového kódu (jste-li programátor).
    Když se ptáte, ukažte, že jste to už zkusili - ukážete, že nejste lenoch a příživník plýtvající cizím časem. Ještě lépe: ukažte, že jste se z dosavadních snah poučili.
    http://stare.cz/otazky (to je preklad toho odkazu predtim)
    ORX_QX
    ORX_QX --- ---
    ale me zajimal nazor, ne elaboraty, hazet citatama to umi kazdej

    teda koukam se do historie a snaha definovat cyberspace bez kontextu tech dalsich veci... vede nutne k jednorozmernemu mysleni, ja si chci udelat mezi temi pojmy jednoduchou semantickou sit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam