• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---


    First we had the internet. We stored all our texts and images in databases. Then came search engines to locate the data. Now is the time to interconnect it all; to share knowledge and make deep content accessible in blinks of an eye. Even your daily weblog and flickr–photoalbum will not be safe from this monster of content. It is said to be screen–independent, without pop–ups, just zooms.

    “Metaverse” is one database of collective memory. It is made possible in the M*soft project: Seadragon, combining Photosynth–technology and Deepfish–zoom. Seadragon is to be launched in February 2008.

    http://labs.live.com/Seadragon.aspx
    http://labs.live.com/photosynth/
    http://labs.live.com/deepfish/
    MARURA
    MARURA --- ---
    no joooo... :-)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    MARURA: stejně budou všichni tou dobou na famu festu :))
    MARURA
    MARURA --- ---
    Atlantic Waves electronica music festival v ICA Londyn, 9-11.listopad

    http://www.ica.org.uk/Atlantic%20Waves%3A%20Grain%20of%20Sound%20Night+15092.twl

    http://www.ica.org.uk/Atlantic%20Waves%3A%20Cr%26oacute%3Bnica%20Night+15093.twl

    http://www.ica.org.uk/Atlantic%20Waves%3A%20Sirr%20Night+15094.twl

    dobra rada: pokud se tam nekdo chystate, kupte si listky vcas, bude to rychle vyprodane je dost bolestne tam prijit a zjistit ze uz zadne nejsou = ma zkusenost z minuleho roku :-)
    PROKOP
    PROKOP --- ---
    Zdravím!

    všechny, koho zajímá grantová politika pro studenty a mladé umělce bych chtěla požádat o podporu na čtvrtečním shromáždění.

    Ve čtvrtek 25.10. se koná veřejné zasedání radních hlavního města Prahy, kde se bude řešit otázka grantů, stipendií a finanční podpory uměleckých projektů mladých studentů a umělců do 35 let. Jedná se o projekt Milana Richtera, radního hl. města Prahy pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu, který zjistil při posledním přerozdělování grantů, že mladým umělcům bylo ze 190 miliónů v minulém roce přispěno ubohých 290 000 kč. Radní Richter, který s tímto přerozdělováním peněz hrubě nesouhlasí, byl pověřen navrhnout nový grantový sytém (platný už od začátku 2008), ve kterém chce prosadit, aby mladým umělcům teklo 20 procent z celkového rozpočtu. Jelikož jsou ostatní radní radikálně proti a chtějí i nadále prosazovat svoje „ověřené koně“, s naší podporou bude větší šance na schválení.




    Jak můžete pomoct?

    1. Osobní účast na veřejném jednání:
    sraz ve čtvrtek, 10.15, na Mariánském náměstí před budovou Městské knihovny, odkud se společně přesuneme na jednání. Vítají se různé transparenty (pozor- nepřicházíme podpořit Richtera za ODS, ale jednotlivý návrh, jeden bod jednání).

    Je také možné přednést příspěvek do 5 minut. Jestli tedy máte, co říct k tématu, můžete vystoupit jako jednotlivec anebo doporučuji vybrat za skupinu jednoho mluvčího, který by si projev připravil a poté se přihlásil o slovo. Podrobnosti a počet příspěvků bychom v případě většího zájmu dohodli na místě srazu.

    2. Rozesláním tohoto emailu všem lidem, které by tohle téma mohlo zajímat.

    3. Vyvěsit tenhle email (AVU, UMPRUM, atd.)

    4. Mediální humbuk. popř. že máte kontakt na média, kontaktujte je nebo napište zpět kontakt. Čím větší mediální pozornost, tím větší šance na přijetí návrhu.




    Upřímně, máme šanci dostat konečně nějaké příspěvky na naší tvorbu, takže se musíme o ty peníze sami přihlásit. Nikdo jiný to za nás neudělá!!!




    Kontakt:

    za Literární akademii Škvoreckého

    Lenka Morávková, mynameisann

    violetorigin@yahoo.com, bluedaydream@seznam.cz







    odkazy v tisku: http://www.proculture.cz/index.php?section=71&a_id=1395

    ALERT
    ALERT --- ---
    http://www.interactivearchitecture.org/roots-roman-kirschner.html
    Electricity is pulsed through the whole Sculpture. It is the key to the constant transformation. Growth changes the flow of the current. The modified flow changes the growth. Software and Hardware leave the next step to the material. The voltages at each wire are put through a resonance filter and thus transformed into sound. The 4/4 pulse results in a sublime rhythm. Movie of Roots (QT 10,73MB) This piece will be presented as part of Nature [of Man] exhibition.
    http://www.romankirschner.net/index.php?id=12,54,0,0,1,0
    ALERT
    ALERT --- ---
    http://workshop.evolutionzone.com/2007/10/17/moving-brands-interview/
    I just found this gem while looking at my YouTube subscriptions: Karsten Schmidt (aka Toxi) and Matt Wade from Moving Brands were interviewed for the launch of the Japanese book "Built with Processing". They speak a little about their general approach and then about a few specific projects.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    Before the Art of New Media
    By Lidija Merenik
    http://www.metamute.org/en/Before-the-art-of-new-media
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    GUMAGUAR: lolek
    GUMAGUAR
    GUMAGUAR --- ---
    QUITE: vzhledem k tomu, že se pálí, tak asi bude horké
    QUITE
    QUITE --- ---
    MATHEW: a jaký je brčko médium? ,]
    CISTICZ
    CISTICZ --- ---
    uz jste videli tohle?
    http://julianoliver.com/levelhead
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    MATHEW: no to mi mohlo být jasné, že s tím někdo přijde, omg :)) mcluhan je starej kumpán v anabázi každého mediálniho teoretika, takže nostalgie je na místě, za předpokladu, že se věcem dávaji správná jména ;)
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    KHALAVERA: že ty sis zase dal brčko?:) jinak s tebou souhlasím
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    technologie je magie a McLuhan je šaman
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    MATHEW: maršál rezonuje i na FSS, prý... já to tam teda slyšel jenom od jedné osoby, co učí Hypermédia, ale to je jedno, za kašpara bych ho nepovažoval, spíš za spisovatele, který nevěděl, o čem píše („Nepředstírám, že mu [svému dílu] rozumím. Jsou to ostatně velice složité věci.“ že? :), ale psal o tom tak poutavě, že ho technooptimisté vzkřísili a to i v době, kdy se už na jeho hrobě nějakých deset let tancovalo :) je dobré o něm vědět, ale nějak se mu lísat bych nedoporučoval, natož bakalářkou :)
    ALERT
    ALERT --- ---
    MATHEW:) ouje
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    tak se na toho maršála vyser vikture, stejně je to kašpar
    VIK
    VIK --- ---
    paradoxní ovšem je, že vybrat si jakékoliv téma z McLuhana nebo třeba Mackovy Kyberkultury jako bc. práci, Jana mi to neuzná. věděl jsem, že náš obor směřuje jinam, než mnozí na začátku čekali, ale že to bude takhle těžký...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam