• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIKNová média > kyberkultura, umění interaktivních médií, digitální média, transhumanismus
    EZECHIELL
    EZECHIELL --- ---
    KHALAVERA: musim souhlasit. k nalezeni tech nejlepsich kousku mi last.fm moc nepomohlo, ale spis uzsi vymenna/doporucovaci sit lidi s vkusem, kteri se navzajem vzdelavaji a duveruji si. Princip pruvodce to do urcite miry postihuje.
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    LOOPIN: ne, protože nejlepší hudba není ta nejpopulárnější, ta, které je věnována největší pozornost, ale ta, jejíž ocenění vyžaduje zkušenosti a vkus, jaký má jen kritik nebo hudební publicista, ať už se tím živí nebo ne

    průvodce kulturou potřebuješ jako ostatně průvodce čímkoli, co vyžaduje jistou expertní znalost, kterou s největší pravděpodobností nemáš
    LOOPIN
    LOOPIN --- ---

    KHALAVERA: dobra prednaska, pobavil me complex net art diagram :) jenom mala poznamka - ad 1:05:40 / abych se dostal pro me k 'nejlepsi' hudbe potrebuju hudebni publicisty? co pandora, last.fm? opravdu potrebujeme 'pruvodce kulturou'? neresi filtrovani informaci APML?
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    btw tady jsou slajdy, pár lidí mělo o ně zájem
    Internet: Pokus o demýtizaci
    http://docs.google.com/Presentation?id=dfsq7b3q_93r2pqkhhk
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    GWIST: jj, byly to ty piškvorky :) nádherný příklad na téma "le perruque" .) mám to od ID MICTECH z klubu o google aps :)
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    GWIST: Hm, ani nevim, proc mi najednou prijde vtipne, ze jsem utekl ve 48. minute. :-)
    KHALAVERA
    KHALAVERA --- ---
    GWIST: mrknu na to večer, asi jsem odbočil a zapoměl se vrátit :)
    GWIST
    GWIST --- ---
    KHALAVERA: Prednasku sem pred chvili zkouknul a musim rict ze me dost zasobila vecma k premejsleni ;] Takze dik za ni. K nejaky podstatny otazce se mozna jeste vratim, jen co prohrabu dalsi zdroje (abych svuj pripadny nesouhlas mel cim podporit;). Nicmene jeden dotaz mam - pri casti "utvareni pouzivanim" (cca 50minuta) je tam zamlcenej nejakej vtipnej priklad - zajimalo by me jestli to byly ty piskvorky, nebo neco vypecenejsiho ;]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Cyber-Goggles Record and Identify Every Object You See
    http://hardware.slashdot.org/hardware/08/03/03/2117250.shtml

    Hustý. A do diskuze někdo pastnul citát ze Snow Crash...
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    Jsme museli utect driv, protoze jsme meli listky do kina, ale dokoukal jsem to rano streamovane, takze dobre, ze to nataceli. :-)
    CISTICZ
    CISTICZ --- ---
    ;)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOIK: tak si dej pozor, aby tě někdo nepodojil.
    NOIK
    NOIK --- ---
    připadám si trochu jak na nějakým hipízáckým statku
    NOIK
    NOIK --- ---
    :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOIK: no ale to právě nemá žádný reálný důvod o tom tlachat, když to není v žádném vztahu k té kolektivní halucinaci - např. že si nezúčastnil nějaké diskuze na AVU, kam tě zvali apod.

    To bys musel třeba napsat "dneska ráno jsem ztratil spoustu času snídaní, tak jsem neměl čas nic napsat na NYX". to bylo k tématu.
    NOIK
    NOIK --- ---
    XCHAOS: dneska jsem měl k snídani míchaná vajíčka (od domácích slepiček-byly moc dobré), topinky s rybízovou marmeládou a černý čaj s citrónem...chvíli jsem u toho zevloval na nyxu a za chvíli si dám ještě kávu a vyrazim do města si něco zařídit...večer asi nějaké to pivo
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ITSX: je to velice konkrétní forma svobody. když mi jako providerovi od policajtů přijde dopis s červeným pruhem, tak buď někoho prásknu, když je koho, a nebo prohlásím, že mám bordel ve firmě, a pak mi hrozí za porušení prováděcí vládní vyhlášky k telekomunikačnímu zákonu pokuta do výše 10% ročních výnosů za předchozí rok. Což vzhledem k tomu, že jsem socka a všechno reinvestuju (jde o výnosy - ne o obrat...) není zas tak hrozné.

    Tzn. jakási svoboda na internetu skutečně je.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NOIK: a ty si zase vůbec nepochopil, o čem je kolektivní vědomí kyberprostoru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam