• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: Škoda, ale kdo tvrdí, že nikdy nemusel rozlepovat a opravovat, ten opravuje dodnes ;) Taky s emi stalo. kamarád u klauzur podlepil do sedek vzhůru nohama....
    CAJA
    CAJA --- ---
    RAEL: dekuji. kdybys tu knizku videka z blizka tak bys me uz tolik nechvalila :) protoze jsem musela knihu rozklizit a sesit znovu, tak se mi zvlnila predsadka, kterou jsem nemela jinou, takze se mi to spatne zavesilo, zkroutilo a tak. trochu smutsig prace :)
    jinak samozrejme ti dekuji za radu s tim lepidlem, to bylo paradni !

KERBOT:
    JIMMI15: kluci pro vas vsechno ! kdyz vemete joela a noemi na 14 dni na dovcu, tak bych si na to mohla najit cas :)
    ale planuju, chci si udelat nejaky jakoze plakat z tech fotek, abych si vyvesila doma, tak kdyby vas to uspokojilo, muzu nabidnout misto knihy
    JIMMI15: ja jsem z toho, ze si knizku nechavaj taky dost nerudna..je to hrbitovni kniha a patri na hrbitov, ne nekam do skolniho sklepa. nemluve o tom, ze jsem vsem naslibovala, ze jim knizku ukazu, az bude po klauzurach.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    a pro me, of kors?
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: Paradni! A udelas jeste jednu stejnou knizku pro me? ;)
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: Vypadá to moc dobře.
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: jeeej, a ja se tesil, ze si to nekdy prijdu k tobe v klidu prolistovat!
    CAJA
    CAJA --- ---
    kdby to nekoho zajimalo, nafotila jsem stranky z te me knihy na klauzure. Tedy dozvedela jsem se tam, ze jakmila klauzuru odevzdam, uz ji neuvidim, stava se majetkem skoly..takze jsem tam honem na rychlo vyfotila aspon ty stranky. ale jelikoz to uz bylo ke konci, a ja uz byla tak dost unavena, nafrkala jsem to halabala, jen abych to mela.

ale myslim je zajimave, nektere kresby se povedli a spolu s tou fotkou to pusobi dobre. akorat tedy ty kresby jsou dost spatne videt. je jich 25 ks.

http://cajacaja.rajce.idnes.cz/hotove/

napr.

CAJA
    CAJA --- ---
    Tak jsem si dneska precetla v emailu, ze ten hrob, ktery jsem ve stredu fotila, se kopal pro jednoho z meho nejoblibenejsiho clena obce...
    stary pan doktor Kantner, ktery dokud mu zdravi slouzilo, a pokud neslouzil ve spitali, byl kazdy sabes v synagoze, stalym clenem minjanu u sabesoveho stolu, sedel vedle rabina a vypravel nam sva moudra, vzpominky a aktualni nazory na svet.

zvlastni okolnosti..
    tak snad je mo dobre, a jeho duse odpociva v pokoji
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: jasnačka, nespoléhám na to, že to pofrčí hned;) Přecijen jsem vcelku přízemní člověk:)) Ale těším se:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: tak gratulace, jsi sikulka :)
    ja myslim, ze by to mohlo jit se uzivit castecne tim webem, ale bude to trvat, nez se to rozjede, rozhodne bych na to teda vubec nespolehala.
    ale zase ty jsi sikovna, a kdyz na to sednem, tak bychum mohli aspon neco rozjet, pak uz to bude hlavne o kontaktech atd .)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: uff, už to mám zkrku, sice z odřenýma ušima, bo nedodělanou klauzuru asi moc často komise nehodnotí, ale přivřeli všechny oči a dali mi to. Tak v únoru hurá na web,) Už nebudu mít stálou brigádu, tak se budu snažit živit malováním, snad to aspoň trochu půjde.
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: jeden spolužák měl kdysi hrobaření jakožto civilku - to pak nás na škole bavil peprnými historkami;)
    a zůstala mu z toho úchylka na anatomii, převážně fascinace kostma a lebkama:))
    113KW
    113KW --- ---

kdyby vas zaujalo , vazeni :-D
    CAJA
    CAJA --- ---
    dalsi hrbitovni info :

k te veci, ukladani vice rakvi do jednoho hrobu. spravne by se do stareho hrobu melo kopat az 10 let po poslednim pohrbivani. rakve se ukladaji nad sebe. kdyz se kope novy hrob, tak se kope hloubeji, aby bylo misto na dalsi rakve.
    kdyz misto neni, jako tomu bylo u teto hrobky, co kopali vcera a dneska, tak musely vykopat kosti ( stare rakve zhnijou, takze se kopou kosti primo ze zeme) dat je do pytle a znovu zakopat pod uroven dvou metru, kam se bude dnes ukladat cerstva rakev.
    na dalsi detaily, jak ty kosti vypadali jsem se neptala, pac u toho byli deti, ikdyz samozrejme me to velice zajima. to prozoukam az budu bez deti...
    ...to be continued...
    :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: jsem na tebe zvedava a samozrejme drzim palecky ! :)
    tesim se, ze az to budem mit vsici za sebou, ze se vrhnem na ten novy web :)
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    JAMINA: tomu rikam motivace :)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: já momentálně kvůli klauzurám takto ponocuju už tejden...3-4 hodiny spánku denně. Dnes mám hodnocení/obhajobu, a je mi už celkem fuk jak to dopadne, hlavně že se pak vyspím :))
    CAJA
    CAJA --- ---
    JIMMI15: priznavam se, ze jak jsme prisli domu, tak me to taky napadlo, jak jakoze se se kopou ty stare hroby, a jeslti se ty rakve ukladaji nad sebe, vedle sebe, bo jak. dokonce jsem premyslela, ze necham detina chvily doma a vybehnu se jeste zeptat, kdyz uz kopou a ze bych vzala fotak sebou :)
    ale vaham, jsem lina kuze :)

jinak verim ze hrbitovni realie muzou byt zajimave. my kdyz jsme se sem pristehovali tak nam nabizeli brigadu omyvani mrtvol. coz je takove zidovske ritualni akt. neni to zkutecne omyvani, jen nejaka tradice. uvazovala jsem o tom. nekolik lidi z obce, co znam to delaji. musi to byt zvlastni pocit, videt mrtveho cloveka, sahat na nej, byt s nim v jedne mistnosti...
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: no a me by prave zajimalo, jak se kopou ty stare hroby... neboji se, ze zatnou do "ziveho", teda resp. do mrtveho?

btw ctu ted zajimavou a tematicky hrbitovni knizku mrchopevci (by jan kresadlo, tata jana pinkavy). jsou tam vyliceny docela zajimave hrbitovni realie chvilkama...
    CAJA
    CAJA --- ---
    jo a musela jsem vratit vypujcenou lebku, coz me mrzi, ale mam nadeji na jinou, od nejakeho umelce, ktery to predcasem nabizel me tchyni malirce. je to prej nejaky malir nekrofil, takze jsem mu po tchyni vzkazala, ze ho zvu na hrbitov do byvale marnice na kafe. snad je to pro nej dost lakava nabidka :))
    CAJA
    CAJA --- ---
    dneska s detma jsme sli pres hrbitov, a ja jsem detem vysvetlovala, co ze vlastne ty hrobecky, a jak probiha pohreb, a ze tam pracujou hrobnici. a joel rikal, ale to prece nemaji silu vykopat takovou diru, a nechtel mi verit, a pak se ptal, co ze ty hrobnici delaji zrovna ted a jsem mu navrhla, ze asi sedej nekde a popijej kaficko, v tomhle pocasi ze :)
    mno a jdeme dal a najednou vidime hrobniky, kteri zrovna kopou cerstvy hrob ! takze zadne kaficko, a ze se jdem podivat. uz meli tak metr a pul hluboky. a vypraveli nam, deti se zajimali, a dozvedela jsem se, ze zkutecne pouzivaj zbijecku na zmrzlou pudu. a ze na venkove to je neco jineho, tam se prej kope krasne, ale tady ve meste je jilovita puda a je to prej hrozna drina. zrovna si ztezovali ze dnes dopoledne se dozvedeli, ze zitra ve tri bude pohreb, takze to stihaji tak tak. musi vykopat trochu vic nez dva metry, ale zase na druhou stranu kopali uz do stareho hrobu a tam je prej hlina uz lepsi, je tzv "nakyprena" :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam