ABBE: celej vikend jsem malovala, takze jsem se sem dostala az dneska.
a ja s tebou souhlasim kubo tak jako castecne :)
co pises o typografii, tak jo. ja to prece vubec nezlehcuju, naopak taky si myslim, ze to je krasna vec. ale ja s ni vylozene bojuju. jsem jako slepec, nevidim ve fontech vubec nic, zatim..a sama se to nenaucim, kdyz si prohlizim fonty, nic ve me nezacvaka. Potrebuju, aby mi to nekdo osvetlil. To je proste holy fakt. a taky me prilis nepodcenuj, ja ikdyz to tak nevypada, tak se snazim. ikdyz sem napisu, ze jsem lina a tak vubec, tak to prece nevylucu to, ze se s tim snazim neco udelat. vlastne se s tou skolou dost prekonavam :) ale pochop, ze me veci trvaji dlouho. nemuzu zvladat vsechny predmety na skole hned. ja jsem se zamerila hlavne na klauzuru a figuru. na typografii doufam se dostane brzo.
typografie je tak trochu jako matematika. ma to svuj rad a cit. ale kdyz ti to vysvetli nekdo jiny, tak se ti to pochopi mnohem lepe, nez kdyby si to clovek louskal sam z ucebnice.
a nazor na umeleckou skolu. nevim, jak to posoudit. nemam zas takove zkusenosti. samozrejme, ze by se clovek mel naucit, ale zase na druhou stranu, od toho je to skola s pedagogama, ktery ti v tom pomahaji. je myslim zcela prirozene, kdyz ti neco nejde, tak te to ani moc nebavi. a proto je tam dobry pedagog, ktery ti pomuze tuhle barieru prekonat, a to motivaci, podporou a radama. a to beru jako, ze me neco nauci. a pomuze mi to na ceste se neco naucit :)
dost dulezity fakt imho.
a ja osobne jsem sobecky na skolu sla proto, aby me neco naucili a tim padem jsem byla schopna se neco naucit. nebudu si hrat na hrdinu, kdyz jim nejsem. jsem neakcni clovek, a abych neco udelala, potrebuju nad sebou bic a autoritu, ke ktere bych vzhlizela, neco co me bude ponoukat a tlacit dal. sama neudelam nic. muzez si o me myslet, ze to je teda hrozne atd. ale zase lepsi nez si lhat. lepsi o sve omezenost vedet, ale neco s tim delat. pracuju na tom, a pevne verim, ze ta skola mi v tom pomuze. mam v sobe nejaky svuj potencional, bavi me tvorit, a chci to ze sebe dostat, sama vsak nevim poradne jak na to, a potrebuju pevnou ruku ucitele :)