• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    fakt nevim, jak bych si s konkretnejsima podobama toho co jsi vybrala poradil.. :) jo a nelibi se mi H, ac je nejkonkretnejsi...
    Dcko je dobry, i kdyz splyva s predstavou hry. Jmeno by slo konkretneji ucite, I-ndividualismus mas moc pekny, ale bez textu neco takoveho zachytit, to bys musela byt malir dusi. :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: Mne se vetsina tech novych slabikarovych obrazku libi, ale je fakt, ze bez textu bych si vic jak polovinu nespojil, ac dokazu pochopit, jak to propojeni u konkretnich obrazu s textem vnimas. Takze rekl bych, ze kritika byla konstruktivni, je potreba se pro vyssi vytvarny cile odprostit od osobniho uspokojeni, pocitu krivdy apod., ktery jsou logicky spjaty s mnozstvim energie na dilo vynalozene v kombinaci se subjektivnim pocitem emocialni spravnosti zpracovani konkretnich obrazku slabikare. ;) A navic, i kdyz ze sebe vydas v danem okamziku maximum a pedagog at uz profesionalne ci jen motivacne kritizuje, tak je pravdepodobne, ze si z hlediska svych zkusenosti uvedomuje, ze mas jen matny dojem o svem maximu a rozhodne se z tebe vymackat jeste vic, coz jak se zda funguje!! Cokoliv je lepsi nez lhostejnost a lacine pochlebovani, dosazeni brzkeho stropu je limitujici, permanentni vyvoj je slibnejsi, takze se tesim na tematictejsi slabikar. :) Nejvic se mi stylem libi C, I a J... ac jsou abstraktenjsi. Holt nekde je pekny text vice vystizny ci pusobivejsi nez obrazek. Na osobnejsi abstraktejsi dila jeste budes mit casu! ;) No nic, jdu blabolit o dum dal. :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: vsak jo, ja vim :)
    jsem proste traged. a citova vyderka. potrebuju jeste zmrzlinovy pohar s polevou :)
    KFF
    KFF --- ---
    Nesmutni Cajo, tema je to nahodou moc dobry myslim a tohle byla zatim prvni pokus..
    CAJA
    CAJA --- ---
    hm..hm..zda se, ze me opet ceka tezky a bolestny prechod. pulhodinova konsultace s vedouci atelieru. jakoze ok, beru vsechno, ale jsem opet v depresi.....
    musim si tu postezovat, aaaaaahh.

takze obrazky v pohode, ale nevyjadrujou to , co maji. bez komentare by byly na nic. a slabikar ma byt prej bez vysvetlivek. takze ilustrace musi vyjadrit to, jak ja slovem opisuju ty pojmy. a do skicaku uz prej zadne cmaranice a automaticka kresba, uz stojim zase na miste, musim jit dale, a zacit kreslit konkretne. coz dava logiku, abychom postoupila dale.

nutne potrebuju sveho plysoveho pruhovaneho hrosika, aby me ponunal :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    Č - černa
    ..pohlcuje vsechny barvy, pohlcuje i krasu. vsechno v jednote..jednota je absolutni. a cerna je absolutni. Tak vypada dokonala krasa ??
    CAJA
    CAJA --- ---
    nejake pokusy z vikendu.
    slabikar krasy. zatim tak jako cvicne zkousim, co to da. na stejny format. pisu poznamky do skicaku, co me napadne. tak to sem taky soupnu. jen takove vykriky a zblebty, takze to brat s rezervou :)

C- city

jemna a neviditelna krasa

D - deti

skicak "cista a pavdiva estetika krasy..detska kresba je uprimna a citova bez pokrytectvi, dava moznost nahlednout nekam, kam clovek tezko hledi, a videt pravdu krasy..

E- embryo ?

F - Fantazie

nejvyssi stupen svobodne myslenky a sveta bez pravidel s neomezenou moznosti kreativity a krasy

G - geometrie

krasa rovnych car a presnosti. clovek miluje rad a pravidla. da se v pravidelnosti spatrovat krasu ? a proc nas presnost a pravidelnost uchvacuje ? neni to chlad ? je to dokonalost, kterou clovek nikdy nedosahne..je to neco nedosazitelne a proto obdivovane ! obdivujeme to, co je mocnejsi a mimo nasi schopnost..proto odveka ucta k necemu silnejsimu, boha, je to dokonalost, ktera ma krasu. . ikdyz ja uz mam stejne radsi svobodu a cary na krivo /

H - hrbitov

studeny, krasny..je smrt krasna ? neceka nas nejvetsi blaho, a my o tom akorat nevime ? jaka krasa nas ceka po smrti ??

I - individualismus

stejny druh, stejny plemeno, ale presto kazdy krasny svym jedinecnym a neopakovatelnym zpusobem..

J - jmeno

jmeno zije..dava podobu cloveka..krasa jmena je v jeho vyznamu..
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: No jo, ale ty jsi dobrá ;)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: :DD
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: zrovna jsem dneska cestou domu z vyletu premyslela, jak ke svemu slabikari zformulovat obhajobu :) tak koukam, ze ji uz tady mam ! chtelo by to trochu uhladit cestinu, jinak cajk, zvladnes to do kvetna ? :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: líbí:)
    a ten nápad Slabikář krásy se mi líbí hodně moc, obzvláště když tam budou právě takový nemasově krásný věci , jako je třeba to ticho nebo atomovka....

Mně by se líbilo, kdyby se takovej slabikář fakt používal ve školách, třeba ve výtvarce. Spíš jako taková inspiračka,že by se pak rozebíralo s žáky, jak na ně která ta věc působí, proč může bejt třeba něco krásnýho i děsivýho zároveň, atd... Prostě naťuknout je k vidění krásy i v jinejch věcech, než je hubená modelka obnažená na obalu časopisu atd. A aby tohle vidění se mohli učit i klasický děti, ne jen lidi co jsou pak na výtvarnejch školách nebo hulí, čtou, či se k tomu rozmanitějšímu vnímání dostanou jinak. Prostě učit to aspoň trochu všecky lidi, aby neměli doma jen kýče a reprodukce z Ikey třebas, ale mohli sami hledat jiná řešení... imho na výchově/vzdělání záleží dost, a když si vzpomenu jak probíhala výtvarka za nás na základce, tak se ani nedivím že většinu lidí to nijak nebavilo, moc jim to nedalo, a jejich vkus určujou časopisy etc....

A jinak...to tvoje rozplývání se čte dobře, a hlavně - je to tvůj klub, takže můžeš psát cokoliv, jesi to někomu va nebo neva, to ať si každý vyřeší jak chce;)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: Tohle je hodne pekny! Pripomina to spis nejakej spiritualni psychedelickej hrib vic nez atomovej, ale to vubec nevadi. :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak mi bylo ve skole schvaleno tema slabikar krasy. a prekvapive si nase vedouci atelieru docela libovala pri mych kolazich, z ceho mam teda fakt radost :) snad jeste vetsi radost ale mam z pochvaly od mych milych spoluzacek, toho si velice vazim ! samo, ze nejsem nejaky megaumelec, ale co se meho osobniho pocitu tyce, tak kdyz pomyslim na jakem bode jsem zacinala na podzimu, tak mam fakt ze sve prace radosti az az :) navic bavi me to, a o to go ne :) tak snad neva, ze se tu rozplyvam, ono se to nejak prezije zejooo :)

takze prvni verze krasy atomoveho hribu. kolaz fotek kreseb z meho skicaku.

CAJA
    CAJA --- ---
    HELOUN: dik :)
    hraju si doma a lepim stare fotky, ktere se mi povalujou v digitalu :)
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CAJA: Ta první se mi moc líbí! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ehm dalsi kravinky :)

CAJA
    CAJA --- ---
    KNOURINKA: DIKY ! :))
    jeste vymyslet koncept klauzury na tema slabikar, che. kreslila jsem si o vikendu atomovku, tak me napadlo udelat slabikar krasna. Od A napr atomovy hrib (niciva krasa) B - boubelka, krasa zenskyých krivek atd. :) ten dolejsi obrazek kolaze by mohlo byt treba T, jako ticho. Krasa ticha.
    nejak zkloubim ten fotoatelier a budu delat asi takovyhle experimenty. jinak mam uz pokresleno asi 40 stran ve skicaku !! tak se teste ve skole :) a dnes ti drzim palce u referatu, ktery sis urcite dobre pripravila :)
    KNOURINKA
    KNOURINKA --- ---
    TÝ JOJO CAJO TY KOLÁŽE JSOU FAKT SUPR MYSLIM, ŽE TI TO VÁZNĚ SEDNE JEN TAK DÁL :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    a jeste jedna noha, at je co kritizovat, pri tom nekolikadennim leceni doma, traveny kreslenim a kreslenim :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam