• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: blabolit muzez urcite tady, a ja navic budu jedine rada :) za prve protoze potrebuju o svych vytvorech mluvit, a za druhe protoze jak uz jsem psala, jsem traged, a kdyz mi sem nikdo dlouho nenapise, zacnu hned upadat to depresi, ze me nema nikdo rad, che :) je to tim, ze se cimdal vic upinam tady na svou diskuzi ( stejne tak jak ty treba prozivas promitani). mela bych mene sedet u pocitace a vice chodit do prirody.

co se tyce te konsultace, tak samozrejme se vsim souhlasim, a s tim, co pises, je to presne tak. uz jsem se uklidnila, proberu si tu kritiku a zacnu znova.
    musim se soustredit na pojem ilustrace. co to vlastne je, jak ma funguovat a jak se skrze ni vyjadrovat a podavat informace. Kdyz si sednu k papiru, tak musim vzit do ruky tuzku s tim, ze ted chci namalovat ilustraci, kterou by cizi clovek pochopil, ze vyjadruje City. Ne moje ani jine, ale pojem city. Jediny teda co me hned na to napada je, ze city to neni nic univerzalniho, aby se to dalo nejak generalizovat a vyjadrit. Presto urcite existuje zpusob jak to namalovat.
    Navic bych vzdycky do te ilustrace nejen chtela dostat vyjadreni toho pojmu, ale taky to zkloubit s tim, aby v tom byla vyjadrena i ta konkretni krasa, ktera se poji s tim pojmem. ehm, tedy nevim, jestli to je proveditelne, a jestli jsem si nevymyslela blbost :)

a ja si myslim, ze nakonec u kazdeho obrazku stejne budu chtit napsat aspon ten pojem. bez toho by to asi neslo. ale tu myslenku, no to si uz asi kazdej bude muset dofilosofovat sam :)

a tohleto, ze si sednu a namaluju konkretni vec, to mi teda nakazala i ta nase vedouci atelieru, takze asi na tom neco bude, a je to cesta, jak se dostat zase o kus dal.

a k tem obrazkum. tak vytvarne, kompozicne je to prej cajk a esteticke, spise opravdu byl problem c tom vyjadreni. takze nejsem uplne neschopna, to me uklidnuje :) a F fantazii vadilo pouziti konkretnich prvku jako stromy a parez. chce to neco abstraktnejsiho. D deti jsou dobry. H hrbitov opet prebiji stromy, evokuje to prirodu a ne hrbitov. I individualismum ok, ale je to prilis abstraktni, nepochopitelny. J jmeno taky, pekny, ale vyjadruje spise poezii, ci neco podobneho.
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    fakt nevim, jak bych si s konkretnejsima podobama toho co jsi vybrala poradil.. :) jo a nelibi se mi H, ac je nejkonkretnejsi...
    Dcko je dobry, i kdyz splyva s predstavou hry. Jmeno by slo konkretneji ucite, I-ndividualismus mas moc pekny, ale bez textu neco takoveho zachytit, to bys musela byt malir dusi. :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: Mne se vetsina tech novych slabikarovych obrazku libi, ale je fakt, ze bez textu bych si vic jak polovinu nespojil, ac dokazu pochopit, jak to propojeni u konkretnich obrazu s textem vnimas. Takze rekl bych, ze kritika byla konstruktivni, je potreba se pro vyssi vytvarny cile odprostit od osobniho uspokojeni, pocitu krivdy apod., ktery jsou logicky spjaty s mnozstvim energie na dilo vynalozene v kombinaci se subjektivnim pocitem emocialni spravnosti zpracovani konkretnich obrazku slabikare. ;) A navic, i kdyz ze sebe vydas v danem okamziku maximum a pedagog at uz profesionalne ci jen motivacne kritizuje, tak je pravdepodobne, ze si z hlediska svych zkusenosti uvedomuje, ze mas jen matny dojem o svem maximu a rozhodne se z tebe vymackat jeste vic, coz jak se zda funguje!! Cokoliv je lepsi nez lhostejnost a lacine pochlebovani, dosazeni brzkeho stropu je limitujici, permanentni vyvoj je slibnejsi, takze se tesim na tematictejsi slabikar. :) Nejvic se mi stylem libi C, I a J... ac jsou abstraktenjsi. Holt nekde je pekny text vice vystizny ci pusobivejsi nez obrazek. Na osobnejsi abstraktejsi dila jeste budes mit casu! ;) No nic, jdu blabolit o dum dal. :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KFF: vsak jo, ja vim :)
    jsem proste traged. a citova vyderka. potrebuju jeste zmrzlinovy pohar s polevou :)
    KFF
    KFF --- ---
    Nesmutni Cajo, tema je to nahodou moc dobry myslim a tohle byla zatim prvni pokus..
    CAJA
    CAJA --- ---
    hm..hm..zda se, ze me opet ceka tezky a bolestny prechod. pulhodinova konsultace s vedouci atelieru. jakoze ok, beru vsechno, ale jsem opet v depresi.....
    musim si tu postezovat, aaaaaahh.

takze obrazky v pohode, ale nevyjadrujou to , co maji. bez komentare by byly na nic. a slabikar ma byt prej bez vysvetlivek. takze ilustrace musi vyjadrit to, jak ja slovem opisuju ty pojmy. a do skicaku uz prej zadne cmaranice a automaticka kresba, uz stojim zase na miste, musim jit dale, a zacit kreslit konkretne. coz dava logiku, abychom postoupila dale.

nutne potrebuju sveho plysoveho pruhovaneho hrosika, aby me ponunal :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    Č - černa
    ..pohlcuje vsechny barvy, pohlcuje i krasu. vsechno v jednote..jednota je absolutni. a cerna je absolutni. Tak vypada dokonala krasa ??
    CAJA
    CAJA --- ---
    nejake pokusy z vikendu.
    slabikar krasy. zatim tak jako cvicne zkousim, co to da. na stejny format. pisu poznamky do skicaku, co me napadne. tak to sem taky soupnu. jen takove vykriky a zblebty, takze to brat s rezervou :)

C- city

jemna a neviditelna krasa

D - deti

skicak "cista a pavdiva estetika krasy..detska kresba je uprimna a citova bez pokrytectvi, dava moznost nahlednout nekam, kam clovek tezko hledi, a videt pravdu krasy..

E- embryo ?

F - Fantazie

nejvyssi stupen svobodne myslenky a sveta bez pravidel s neomezenou moznosti kreativity a krasy

G - geometrie

krasa rovnych car a presnosti. clovek miluje rad a pravidla. da se v pravidelnosti spatrovat krasu ? a proc nas presnost a pravidelnost uchvacuje ? neni to chlad ? je to dokonalost, kterou clovek nikdy nedosahne..je to neco nedosazitelne a proto obdivovane ! obdivujeme to, co je mocnejsi a mimo nasi schopnost..proto odveka ucta k necemu silnejsimu, boha, je to dokonalost, ktera ma krasu. . ikdyz ja uz mam stejne radsi svobodu a cary na krivo /

H - hrbitov

studeny, krasny..je smrt krasna ? neceka nas nejvetsi blaho, a my o tom akorat nevime ? jaka krasa nas ceka po smrti ??

I - individualismus

stejny druh, stejny plemeno, ale presto kazdy krasny svym jedinecnym a neopakovatelnym zpusobem..

J - jmeno

jmeno zije..dava podobu cloveka..krasa jmena je v jeho vyznamu..
    RAEL
    RAEL --- ---
    CAJA: No jo, ale ty jsi dobrá ;)
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: :DD
    CAJA
    CAJA --- ---
    JAMINA: zrovna jsem dneska cestou domu z vyletu premyslela, jak ke svemu slabikari zformulovat obhajobu :) tak koukam, ze ji uz tady mam ! chtelo by to trochu uhladit cestinu, jinak cajk, zvladnes to do kvetna ? :))
    JAMINA
    JAMINA --- ---
    CAJA: líbí:)
    a ten nápad Slabikář krásy se mi líbí hodně moc, obzvláště když tam budou právě takový nemasově krásný věci , jako je třeba to ticho nebo atomovka....

Mně by se líbilo, kdyby se takovej slabikář fakt používal ve školách, třeba ve výtvarce. Spíš jako taková inspiračka,že by se pak rozebíralo s žáky, jak na ně která ta věc působí, proč může bejt třeba něco krásnýho i děsivýho zároveň, atd... Prostě naťuknout je k vidění krásy i v jinejch věcech, než je hubená modelka obnažená na obalu časopisu atd. A aby tohle vidění se mohli učit i klasický děti, ne jen lidi co jsou pak na výtvarnejch školách nebo hulí, čtou, či se k tomu rozmanitějšímu vnímání dostanou jinak. Prostě učit to aspoň trochu všecky lidi, aby neměli doma jen kýče a reprodukce z Ikey třebas, ale mohli sami hledat jiná řešení... imho na výchově/vzdělání záleží dost, a když si vzpomenu jak probíhala výtvarka za nás na základce, tak se ani nedivím že většinu lidí to nijak nebavilo, moc jim to nedalo, a jejich vkus určujou časopisy etc....

A jinak...to tvoje rozplývání se čte dobře, a hlavně - je to tvůj klub, takže můžeš psát cokoliv, jesi to někomu va nebo neva, to ať si každý vyřeší jak chce;)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: Tohle je hodne pekny! Pripomina to spis nejakej spiritualni psychedelickej hrib vic nez atomovej, ale to vubec nevadi. :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak mi bylo ve skole schvaleno tema slabikar krasy. a prekvapive si nase vedouci atelieru docela libovala pri mych kolazich, z ceho mam teda fakt radost :) snad jeste vetsi radost ale mam z pochvaly od mych milych spoluzacek, toho si velice vazim ! samo, ze nejsem nejaky megaumelec, ale co se meho osobniho pocitu tyce, tak kdyz pomyslim na jakem bode jsem zacinala na podzimu, tak mam fakt ze sve prace radosti az az :) navic bavi me to, a o to go ne :) tak snad neva, ze se tu rozplyvam, ono se to nejak prezije zejooo :)

takze prvni verze krasy atomoveho hribu. kolaz fotek kreseb z meho skicaku.

CAJA
    CAJA --- ---
    HELOUN: dik :)
    hraju si doma a lepim stare fotky, ktere se mi povalujou v digitalu :)
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CAJA: Ta první se mi moc líbí! :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ehm dalsi kravinky :)

CAJA
    CAJA --- ---
    KNOURINKA: DIKY ! :))
    jeste vymyslet koncept klauzury na tema slabikar, che. kreslila jsem si o vikendu atomovku, tak me napadlo udelat slabikar krasna. Od A napr atomovy hrib (niciva krasa) B - boubelka, krasa zenskyých krivek atd. :) ten dolejsi obrazek kolaze by mohlo byt treba T, jako ticho. Krasa ticha.
    nejak zkloubim ten fotoatelier a budu delat asi takovyhle experimenty. jinak mam uz pokresleno asi 40 stran ve skicaku !! tak se teste ve skole :) a dnes ti drzim palce u referatu, ktery sis urcite dobre pripravila :)
    KNOURINKA
    KNOURINKA --- ---
    TÝ JOJO CAJO TY KOLÁŽE JSOU FAKT SUPR MYSLIM, ŽE TI TO VÁZNĚ SEDNE JEN TAK DÁL :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam