MANNY: hele kemo to je tajnej recept neasi:))
a krivky tonejsou. jestlichces podrobnejsi popis takti pak muzu pujcit tuknizku.ale zjednodusene se jakozepracuje s vrstavama. jsou tam popsany dva postupy.prvni je primitivni a mene variabilni.
barevnou foktu si prepnes z rezimu rgb do Lab. v kanalech oznacis vrstvu Lightness.obrazkeskoci do cb. v rezimu pak hodis obraz do grayscale.pak k tomu udelas jeden ftipnej kousek. a to ze vrstvu zduplikujes azmeniz rezim prolnuti naMultiply. tim se vytahnekontrast avznikne vetsi hloubka. kdyz tojemoc tmave,muzez jeste tuto druhou vrstvu upravovat procentama kryti.
druhy postup mamnohem vicemoznosti.vuprave vrstvy si zvolis channel mixer. zaskrtnes si tam ctverecek Monochrome.a pak uz jen jezdis shejbatakam, tak az se ti to zda cajk.prej zakladni pravidlo tohoto hejbani je, ze soucet procent musi porad davat 100 procent.
akdyzuz jsemv tom, tak jeste jeden trik kdyz potrebujes zesvetlit fotku. jako u prvniho postupu si duplikujes vrstvu, ale hodis ji doprolnuti screen. tohle muzez opakovat kolikrat potrebujes.takze mas pak treba 6 vrstev pres sebe. ale jeto imho lepsinez krivky. ale zasejeste jsem toho tolik nezkusila.
pak tammadobrejtrik na digitalni sum. ale tokdyztak uz fakt posta:)
jo a koukam ted sorry, nejak mi nefacha mezernik. a taky mited doslo ze ty budes asimit photoshop v cestine,jakoztoneaglicitnar. ale to uzse mi ted nechce prepisovat:)