• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek

rozbalit záhlaví
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: ty planetky jsou prave z negativu ! jsem ho asi spatne stahla, kdyz jsem ho vytahla z lazne..takze na nem zaschly nejaky kapky, nevim, ja jsem na tohle hroznej bordelar a neschopa. nedokazu proste nic udelat poradne, to vzdycky ve fotokomore mastim jak mi to pridje pod ruku :-)

KERBOT: priznavam se, ze me osobne 50ka bere hodne..
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    tyhle mi prijdou jeste lepsi, pochybnosti bych mel mozna u 11ky a 8ky, i kdyz objekt je to zajimavej. 14ka neni tak vyrazna jako zbytek. jeste koukam zpetne na tu 50ku, ta me bere
    CAJA
    CAJA --- ---
    abych trochu shodila uroven, tak jeste nejake rozmazane jerabove silenstvi :) s dirty effectem meho skeneru a moji osobni neschopnosti udelat cistej negativ

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    tkze dalsi varka. ale skener uz teda dost dodelava..

KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: jen prvotni dojem amatera, ale mam radeji prostorovejsi. :) okna nej asi na 36, jinak mi neprisly kompozicne uplne zasadni vzhledem k jejich velikosti, na papire to bude vypadat urco jinak, hlavne veskery stiny a praskliny ;). ty opakujici se skrinky jsou taky pekny, ale toho uz jsem trochu presycen. hodne se mi stinama libi, jak jsi cvakla 50ku

ad vylet - zjisti podrobnosti! .)
    CAJA
    CAJA --- ---
    KERBOT: prave, ze jak se ten analog tak markantne lisi od digitalu, to me dost sokuje. btw libi se ti uplne jine fotky, nez me z te serie :) me se hodne libi ty okna napr..

ad harvanovylet - http://www.ornita.cz/terenni-akce/default.aspx
    tady prave delaji vylozene exkurze, a jak uz jsem predeslala drive, prednasky tam vede moje byvala pribuzna Alzbeta, takze bych z ni mohla vytahnout potrebne info k tomu, aby akce byla tentokrate uspesna :)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: parada, nektery maj uplne skvelou atmosferu - hodne me bere 34, 47, 51, taky ty, co pusobej jako ozivlej industrialni odpad ala testuo - 32, 46, 52. :) 48 je taky pekne vyfocena.
    ty z digitalu mely vyborny barvy, ale tohle je jina liga.

CAJA: vejlet na fiktivni havano-varhany/havrano-varany, to zni lakave...jaky je procento uspesnosti tyhle pouti? ne, ze by to tam bylo moc okoukany ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak a na Kladno uz nepojedu, ale mam vyhlidnuty dalsi mistecka. Takze kdo by chtel a vykopal se z vyhratych postylek - brzo bych rada nafotila sever, za Mostem, krajinu rozborenou tezbou apod. Jeste o tom nevim moc infa, takze vyzjistim jak na vec a hura na vylet !

coz mi pripomina, budem letos opet delat vylet za havranama ?? Ja ze bych to tentokrat osefovala s tou Betou, ktera je koordinator vyletu do Kralup, takze bychom jeli vic na jistotu, a treba i jednoho, dva zahledli :)
    CAJA
    CAJA --- ---
    jinak teda musim rict, ze jsem z toho analogu docela hotova. nevim jestli je to tim, ze jsem na nej dlouho nefotila, ale ja jsem z tech fotek proste uplne pifpaf ! je to takovej rozdil od toho digi.
    ta kresba, atmosfera a prostor. to jak z te fotky uplne dycha ten material, to je proste magie !
    CAJA
    CAJA --- ---
    je to skenovany z negativu, spise jen nahledy, takze ta kvalita kresby vypada podle toho. snad pristi tyden se mi podari vse naskenovat poradne ve skole a dato to nejak do kupy.

myslenka je pouzit fotky jako ilustrace ke knize, kterou musim tento semestr udelat. mame zadani Zlocin a trest. s podtitulem rozhovor. Takze jsem prepsala vsechny pasaze z one knihy, kdy Raskolnikov mluvi sam se sebou. To se deje vetsinou, kdyz chodi, blouma po Petrohrade, sam ani nevi kudy, nevnima ulice a casoprostor. takze bych k tomu vybrala ty fotky, ktere nejsou ani moc konkretni, ale maji teziste spise v kompozici a evokujou nejaky neznamy, nekonkretni prostor, kudy se clovek sam prochazi, diva za roh a zkouma, stejne tak jako Raskolnikov se diva za roh sveho mysleni a duse a prochazi se sam sebou.
    CAJA
    CAJA --- ---
    pardon ehm, mozna lepsi si to cele prohlidnout tady : http://cajacaja.rajce.idnes.cz/kladno-klasika/#album

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    tak nejake fotky z analogu. nejsou to vsechny, protoze mi momentalne zacal stavkovat skener. tak se snad umoudri a dalsi fotky budou brzo na ceste.

CAJA
    CAJA --- ---
    jinak k tem barvam. jsem objevila takovy hejblatka ve photoshopu, se kteryma muzu ruzne korigovat barevnost obrazku, a musim rict, ze me to teda dost bavi.

vytvaret prostor a hloubku pouzitim ruznych barevnych kontrastu. da se tak krasne udelat fotka kontrastni a zivou prave diky barevnym protikladum. tkaze misto toho, abych korigovala fotku jen jako cb kontrast a jas, tak si kontrast koriguju ruco diky barvam. tzn napriklad ze si stiny hodim smerem do modra a svetla si pak vytahnu tim, ze k nim pridam barevnou slozku kontrastujici modrou.

umyslne tak dam urcitemu prostorovemu planu v obrazu kontrastujici barvy k barve na jinem planu a vznikne mi tak krasna hloubka a hra v prostoru. prijde mi, ze to dava te digitalni fotce trochu zivota. pro me osobne teda timhle ten digital dostava jeste sanci byt hodnotnym prostredkem pro foceni :)
    CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    tak jeste par digi-nahledu. fotky z analogu coming soon..

CAJA
    CAJA --- ---
    MANNY: !!
    az se vase velicenstvo odhodla zavitat za hranice opiciho kralovstvi, tak vam ale rada prozradim jak najdete cesticku dzungli, ktera vas dovede az do tajneho doupete zeleneho draka !
    MANNY
    MANNY --- ---
    CAJA: :D hezky si pána ošálila. Fotky pěkný nejvíc tahle http://img5.rajce.idnes.cz/d0505/2/2739/2739607_9e3057055a94016901e4351c1c5eddc7/images/25.jpg nu škoda že sme se v sobotu nevykopali ale zvítězila lenost...
    CAJA
    CAJA --- ---
    a jedno dobove foto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam