TWORBO: toje fajn ze se ti to libi. ja jsem z toho docela unesena, tak je dobre vedet jak to pusobi na nekoho jineho.
ten proces vyroby je totiz uplne super a niternej. posledni format co jsem delala byl 70x100cm, takze dost velikej.
dva papiry polozim na sebe. mezi ne rozdrobim kusy prirodniho uhle, jak se s tim malujou figury. a pak pres ten jeden papir drtim ten uhel kniharskou kostkou, az z nej vznikne jemnej cernej prasek. pak ruznyma pohybama kostky ten prasek roznesu po papire. porad vsechno pres ten papir.
pak papir sundam. na jednom jsou jemne cmouhy a na druhem ten prasek v ruznych obrazcich. pak vemu vodu v kalisku a rukou strikam na papir s praskem. tim, ze je to lehkej prasek, tak se tema kapkama zaroven rozlitne a neco zustane pod vodou. proto to dela takovej zvlastni efekt. kdyz to mam uz hodne postrikane, tak na to prelozim ten druhy papir a opet hranou kostkou roztiram po celem papire ruznyma smerama. to je skvela faze. je to dost fyzicky narocne, nakonec skoro lezim na celem papire a kostkou tancim v rozmachlych gestech, abych tu vodu s praskem rozetrela po celem papire.
no a ted akorat musim vymyslet jak to cele zafixovat bo postrikat nejakym lakem, aby mi z toho neodpadaval ten prasek. v podstate je to tak trochu relief, 3d.
Je to pochopitelne ? jeste mozna udela fotodokumentaci. akorat uz mi dosly vsechny papiry, pac me to hrozne ba :)