• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    DINE
    DINE --- ---
    CAJA: eheh, snad prinesu i ty termofory ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    DINE: and warm underwear recommended ! :-)
    DINE
    DINE --- ---
    CAJA: juuhuuu!! ;) a ja prinesu selecta z inter:zone: komiksy, detske knizky, tricka, casopisy, diy sperky, placky, nasivky, atd (http://eshop.inter-zone.cz) - a pozor budem tam i s legendarni PC filtry! ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    zitra na parukarce http://mmm.legalizace.cz/article/Million+Marihuana+March+8
    Caja & Inter:zone mobile stánek premiera :-)
    bude sitotisk, puncochy, HC2 fashion. Prázdné hc2 sukýnky na potisk !
    a mám spousta nových prázdných pánských trik, dětské, dámské,
    tílka !
    supr dětské mikiny !

prijdte si pro potisk, prineste trika. ornamentalní kočička je nově vysvícena a možná, možná ještě dnes připravím nový motiv.
    CAJA
    CAJA --- ---
    Vzpominka na to, jak byli Oskar a Rita jeste nedavno sladky a malinkaty. Jak vyrostli uz jsou pekne odrzli a zvedavy. Ritu jsem ted honila po hrbitove s baterkou., v desti ! abych se takhle po vecerech nahodou nenudila :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    mobil foto z posledni malovaci akce v Hala C. K dispozici byli zidle a zdi. Joel se chopil sveho dila sam a Noemi malovala lebky se mnou :-)

CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem zacla s veledilem. rozmer cca 3x1,5m jeden papir. na fotce to tak nevynikne, ale je to celkem dobry v realu. akorat jeste premyslim jestli tomu nedam jeste jednu vrstvu.

CAJA
    CAJA --- ---
    tak jsem dneska dostala ve skole asi 10m papiru, sirky 1.5m. tak se chystam na vele-uhlo-dilo :-)
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    CAJA: jé, taková spolupráce by mě asi i bavila.. ale to by chtělo osobnější kontakt a já zrovna odjíždím pryč..
    CAJA
    CAJA --- ---
    KAAKA: jo mas pravdu. asi tak nejak podvedome to takhle funguje. pod vlivem toho, co jsem videla a zazila v te krajine.
    btw muzez mi napsat obhajobu ke klauzure :-))

TWORBO: oka :-)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: tuha je z grafitu, ne z uhli..
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    CAJA: trochu jsem tím uhlobaronstvím chtěla zdůraznit, že mně příjde zajímavé, jak je tahle tvoje práce analogická tomu fotografickému zájmu o težbu uhlí. jednak mi ty výsledky příjdou strukturně podobné a taky ty techniky mají leccos společného :) ta ohromná energie při drcení země, vtírání černoty do krajiny a následné zaplňování slují vodou..?
    CAJA
    CAJA --- ---
    no zvlastni je, ze ja uhel nijak nemam v lasce. kdyz kreslim, tak jedine tuzkou..( ikdyz tuha je vlastne taky nejak z uhli, bo se pletu ?)
    premyslim ale, ze vlastne stejnou technikou, by se dalo pracovat s praskovym pigmentem. tj misto uhli pouzit barvu v prasku. . a delat stejne efekty. kombinovat pak ruzne barvy, by se to mohlo hezky prolinat pres ty vlny a tim rozprasenim.
    akorat je otazka jestli se ten pigment pak ve vode nerozpusti. to je prave to pekne na tom uhli, ze zustava v tom praskovem stavu
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    CAJA: nezvyklá forma uhlobaronství
    CAJA
    CAJA --- ---
    me laka hrozne moc se vrhnout na nejakej obri papir, treba rozmer 2x2 metry. to by byl uplne super ocistnej zazitek. propustit vsechnu energii a emoci do te fyzicke sily drceni cerneho uhli, vtirani cernoty do papiru a nasledneho rozvireni vodou. no proste parada
    KAAKA
    KAAKA --- ---
    CAJA: takhle si představuju vizualizace ambientu! je to moc zajímavý a ten proces výroby zní jako parádní dobrodružství..
    CAJA
    CAJA --- ---
    tady jsem se pokusila udelat vyrez, aby byl videt ten prasek.

CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: toje fajn ze se ti to libi. ja jsem z toho docela unesena, tak je dobre vedet jak to pusobi na nekoho jineho.
    ten proces vyroby je totiz uplne super a niternej. posledni format co jsem delala byl 70x100cm, takze dost velikej.

dva papiry polozim na sebe. mezi ne rozdrobim kusy prirodniho uhle, jak se s tim malujou figury. a pak pres ten jeden papir drtim ten uhel kniharskou kostkou, az z nej vznikne jemnej cernej prasek. pak ruznyma pohybama kostky ten prasek roznesu po papire. porad vsechno pres ten papir.
    pak papir sundam. na jednom jsou jemne cmouhy a na druhem ten prasek v ruznych obrazcich. pak vemu vodu v kalisku a rukou strikam na papir s praskem. tim, ze je to lehkej prasek, tak se tema kapkama zaroven rozlitne a neco zustane pod vodou. proto to dela takovej zvlastni efekt. kdyz to mam uz hodne postrikane, tak na to prelozim ten druhy papir a opet hranou kostkou roztiram po celem papire ruznyma smerama. to je skvela faze. je to dost fyzicky narocne, nakonec skoro lezim na celem papire a kostkou tancim v rozmachlych gestech, abych tu vodu s praskem rozetrela po celem papire.

no a ted akorat musim vymyslet jak to cele zafixovat bo postrikat nejakym lakem, aby mi z toho neodpadaval ten prasek. v podstate je to tak trochu relief, 3d.

Je to pochopitelne ? jeste mozna udela fotodokumentaci. akorat uz mi dosly vsechny papiry, pac me to hrozne ba :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    vubec netusim jak to uhlem delas, pripada mi to spis jako akvarel lavirovanej tusi + nejaky striky a cakance na vlhkej papir...., - ale je to dost dobry:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    dalsi zkousky uhlem

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam