• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---
    DINE: sure darling :-) friday in shop.
    DINE
    DINE --- ---
    CAJA: aaahhh i want them all ;) please bring it and i will try to choose 1 ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    no a po codemodu zbyly jeste nejaci plysaci, kdyby jste potrebovali darek pro nejake mladatko, jsou k dispozici :)

CAJA
    CAJA --- ---
    DINE: this is the one I´ve got at home :

DINE
    DINE --- ---
    CAJA: pan Kralik fakt rulez! i love him ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    ad tasky Jednota, ktere tisknu. tak ted pisu seminarku do skoly na predmet autorske pravo v umeni - ochranne znamky. a jestli to jako chapu dobre, tak v registru ochrannych znamek Úradu prumysloveho vlastnictvi jsem to prohledavala a jednota tam neni. Jednota jako druzstvo ma zaregistrovanou jedine znamku COOP. http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.ozs.det?pozk=79365&plan=cs
    takze to vypada, ze stare logo jednoty je volne a tudiz no problemo v pouziti na tisk.
    ale je mozne, ze jsem mimo misu, nejsem pravnik :)

tak to jen tak ze zajimavosti.
    jinak doporucuju, je to docela zabava ty databaze.
    databaze patentu: http://www.upv.cz/cs/sluzby-uradu/databaze-on-line/databaze-patentu-a-uzitnych-vzoru.html
    databaze prumyslovych vzoru : http://www.upv.cz/cs/sluzby-uradu/databaze-on-line/databaze-prumyslovych-vzoru.html
    a databaze ochrannych znamek : http://www.upv.cz/cs/sluzby-uradu/databaze-on-line/databaze-ochrannych-znamek.html
    CAJA
    CAJA --- ---
    v pondeli mam setkani s Milanem Svatosem, prava ruka Barty. Posilam mu pribeh filmu. Muzete mi to nekdo prosim zkontrolovat, jestli tam nemam nejakou hrubku ? dikec :)

Pracovní název „ Pan Králík“ - animovaný film technikou polo-plošné animace v reálném prostředí.

Příběh :
    Pohled do dětského pokoje na stůl plný hraček, knížek a dětských kreseb. Jeden papír s dětskou kresbou oživne. Je to kresba s obrysem pana Králíka. Oživlí „papír“ se začne pohybovat po stole a objevovat to, co na něm je. Hračky a knížky. Pan Králík si prohlíží knížky, čte je a listuje v nich.
    Tak jak člověka během života ovlivňuje to, co ho potkává, se postupně na pana Králíka obtiskávají stopy z knížek a komiksů, které přečte. Jde o jakési grafické znázornění pocitů, které v nás knížky a obrázky zanechávají. Otisky se na panu Králíkovi množí až ho to úplně zahltí. Otisky se na něm začnou pohybovat, postupně rozkládat na elementární částice čar a teček. Všechno se přeskupuje, je z toho rej čar až se papír úplně zmuchlá do kuličky. Papír se opět rozloží a můžeme vidět pana Králíka už nejen jako obrys, ale s kresbou po celém jeho těle. Je to vzor vytisklý technikou sítotisku. Vytvořil se pan Králík s osobností.
    Pokračuje dál po stole, kde objeví provázek, který vede ke vzdušnému balónu visící v pokoji na lustru. Po uších se vyšplhá nahoru do balonu, přestřihne provaz a letí. Balón visí dál na lustru, pomocí mráčků na špejlích pohybující se směrem dolu a pak do strany je naznačen pohyb balonu. Může se dokonce objevit ruka, která špejle drží a dát tomu trochu nadsázku. Během letu prolítne pták, letadlo, libovolně i další předměty.
    Pan Králík spozoruje něco v dálce, dětský stůl (jiný než ten jeho), na kterém se něco šustí. Přistane na okraji stolu a vidí paní Krajkovou ( taktéž papír s vytisklým vzorem krajek ). Opatrně přiskočí, koulí očima, paní Krajková šustí krajkou a klopí oči. Pan Králík přiskočí blíže. Oba papíry se k sobě přimuchlají až se zmuchlají do jedné koule. Jak se koule převaluje po stole oddělí se od ní maličká kulička, která se odkutálí stranou. Tam se rozvine do plošného papíru a na něm je nakreslený malý tvoreček složený ze vzorů jak pana Králíka tak paní Krajkové.
    Příběh končí pohledem na malého kluka jak kreslí u stolu, přemýšlí, co by namaloval, a pak vidíme jak dokresluje nově vzniklého tvorečka.

Všechny výtvarné prvky jsou tvořeny sítotiskem.
    CAJA
    CAJA --- ---
    a potkala jsem tam na barrandove taky nahodou kamarada, co tam ma truhlarskou dilnu. tak jsem nakoukla, zrovna pracujou na kulisach do nejake finske reklamy na finske maslo. Stavej mega velkou tovarnu, odlejvaj cihly, makaj tam na tom asi 9 lidi, vytvari umely les, lepi mechy na stromy. no pakarna :-) priste to nafotim, bylo to fakt vtipny.
    CAJA
    CAJA --- ---
    vcera jsem byla na barrandove u Barty. Probrali jsme celý scénář do konce. Když jsme listovali scenou, kde se pan Kralik s pani Krajkovou priblizujou, tak se hrozne culil :-))
    nicmene rikal, ze bych si mela zkusit pozadat o nejaky grant, abychom to jakoze mohli natocit poradne, aby se to dalo poustet na festivalech..coz me trochu zaskocilo, ale aspon me to dokope udelat jednou taky neco poradne a neodflaknout to. a je fajn, ze von to s filmem evidentne mysli fakt vazne
    CAJA
    CAJA --- ---
    kdo bude mit cestu kolem, budu tisknout od 14-17h zde :

KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: snaha ale byla! :) dokonce jsem premlouval dalsi dva lidi, aby sli... snad nam to tedy vynahradis a bez fronty a tlacenic ;)
    CAJA
    CAJA --- ---
    cywe asi no comment..
    jako bych vas neznala :) opicaci !
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    ja se chystal neuspesne v sobotu, nakonec to uzralo v pet odpoledne v nedeli, nacez jsem zjistil, ze jdu s ladou krizkem po funuse...
    koukam, ze lidi bylo opravdu hodne :)
    MANNY
    MANNY --- ---
    pěkné foto, zase sem se chtěl stavit a zase mi to uteklo ://
    CAJA
    CAJA --- ---
    pankaci na codemode

CAJA
    CAJA --- ---
    jo asi to tak bude. a tys mu ukazoval ktere svoje veci ?

kdyz jsem mu rikala, ze chci delat animaci takhle z fotek v realnem prostredi, tak mi vypravel o jinem kolegovi, co to dela a ze mu prijde, ze to je malo docenovane, takze zrejme to ma rad a bavi ho to. mozna i proto mi nabidl, ze mi pomuze.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    no spis sem mel pocit ze ho moje veci nebavily a nemel na ne nazor a nejak to neumel jasne rici:)
    CAJA
    CAJA --- ---
    TWORBO: jojo to je ten Barta. presunul se ted k nam do Plzne. Zvlastni, ze nejsi prvni, kdo rika stejnou vec ohledne konsultaci s nim. ja s nim zatim zazila jen dve setkani, ale mam uplne opacny pocit. Me naopak za tu hodinu stihnul rict spousta veci, ktere me inspirovalo a dalo spousta napadu. Vypravel mi o jinych projektech, ruznych zpusobech animace, jak korigovat pohyb, a velice konkretni pripominky k te moji praci, ohledne animaci papiru, techniky plosne animace a co ze mu mam do priste donest hotove.

tak ja nevim, mozna zalezi na tom, s kym konsultuje. zase je fakt, ze ja jsem ho hrozne zahrnula svou energii a nadsenim, takze mu zrejme nezbylo nic jineho nez me opravdu vnimat a odpovidat na otazky :-)

a pri prvnim setkani, tak jsem hodinu a pul cekala a poslouchala jeho konsultace se skupinou zaku, a prislo mi, ze rikal spousta dobrych pripominek.bylo to zajimavy. i ze se mu neco libi nebo nelibi. ale co si budem povidat vono taky dost zalezi na tom, jak se tvari student, jestli ho to zajima a je schopny diskuze.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    CAJA: vypada dobre.

CAJA: esli to je barta co na vsup ucil /uci/ animovanej film, tak z toho sem az tak nadsenej nebyl. asi dobrej machr na svy veci, ale jako pedagog mi prisel mizernej. /nazor udelan pri nekolika povrchnich setkanich a konzultacich kdy povetsinou mlcel a nazor nejak nedovedl nebo nechtel zformulovat. furt se skrabal na uchu a " no jako...aha, hmmmmm, jo, jo...noooo" tak to me moc nebavilo:)
    KERBOT
    KERBOT --- ---
    CAJA: to te slechti! :) segra jeste necetla, vsak jsem to precetl nekdy ve tri rano
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam