• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAJACajin hrbitovni pokojicek
    CAJA
    CAJA --- ---

CAJA
    CAJA --- ---
    vcerejsi foceni v atelieru

NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Jasně. Úžasný a přitom děsivý.
    CAJA
    CAJA --- ---
    NATASHA: no ja tu animaci svych rukou pojmu asi trochu jinak.
    ale tohle znas ? film Ruka od J. Trnky, z roku 1965
    YouTube - Jiri Trnka - The hand(1965) part_1.avi
    http://www.youtube.com/watch?v=_qzvCZojnWQ

YouTube - Jiri Trnka - The hand(1965) part_2.avi
    http://www.youtube.com/watch?v=kGDV5kITcqg
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    CAJA: Hmmm, to zní jako plán. Napadlo Tě, že možná přijdeš i na věci mimo něj?
    To mi vždycky připadá nejzajímavější na dobrodružství tvoření. Že se to vymkne...

A jako bonus jedna reklama, kterou mám ráda:
    YouTube - Mary Indulona
    http://www.youtube.com/watch?v=b37lKxfqFiQ
    CAJA
    CAJA --- ---
    no a k tomu jeste minimalne 20 stranek textu, ktery nesmim odflaknout, protoze oponenta mi dela clovek, ktery to bude cist velice pozorne a pred kterym si nesmim za zadnou cenu udelat ostudu. to je otazka cti :-)
    CAJA
    CAJA --- ---
    tak mam konecne koncept bakalarky

1. knizka fotografii - studijni snimky
    Bude to soubor fotek, které vypovídají o tom, jak je třeba se odpoutat od své vlastní ruky, tak, abych na ní mohla hledět jako na objekt pozorování. Fotit své ruce, abych je necítila jako součást sebe. ( tam budou fotky, ktere jsou tu v klubu nize, foceno na digital, pres projektor na zed apod.+ ty pokusy z podzimu)

2. Instalace videa
    To budou dve videa promitanana soucasne, tedy dvouma projektorama, na zed, vedle sebe tak, aby divak mohl pozorovat obe videa soucasne.
    Na jednom videu je kamerou zachycen souvisly podvedomy pohyb mych rukou pri rozhovoru. Staticky zaber zepredu na moje ruce machajici, asi hodinu co mluvim v hospode.
    Druhe video bude příběh mých rukou. Animace formou pixelace fotek v reálném prostředí. Bude to vymyšlený příběh, jak ruka, ruce, putujou, budou se pohybovat, setkávat, objevovat atd. Jde vlastně o fantazii vlastního života mých rukou. Kdybych jim nechala volnost a oni si mohli dělat, co chtějí.
    Jde o jakousi konfrontaci těchto dvou videí. Kdy já, při mluvení velmi máchám rukama, a tak vůbec s nimi pohybuji, což ve mne zbuzuje představu toho, že vlastně moje ruce mají vedle mého rozhovoru i svůj vlastní rozhovor a interakce. Tak jak moje myšlenky v hlavě, když hovorřím, se tvoří vlastním životem, tak i ruce díky určitým podnětům dostávají prostor pro vlastní seberealizaci. Je to otázka do jaké míry samozřejme je toto reálné, ale k tomu já právě využiju možnost tvorby a vlastní fantazií si vytvořím video, příběh mých rukou, tak jak ho mám ve svých představách. A v protikladu k videu realném mých máchajících rukou (některé pohyby z obou videí si totiž jiste budou velice podobné) to vytvoří jakousi návaznost i představu pro diváka. doufam :)

3. Výstava fotek.
    Poslední věc, která uzavírá téma do jakéhosi závěru budou vystavené fotky. V předeslých pracích jsou ruce pojaté né výtvarně a esteticky, tkaže zde chci udělat pár snímků vyloženě výtvarné, kde ruka bude předmětem kompozice a krásy. Tedy jen ruka a světlo.
    Instalace jeste neni presne jasna, ale uvazuju o tom vyuzit jednu velkou plochu bile steny, na ktere rozehraju kompozici, ktera bude smerovat k jedne pomyslne posledni fotografii. A to fotografie mých rukou schoulené ve spánku u mého těla či obličeje.
    Tím bych chtěla celou práci uzavřít vyjádřením, že svoje ruce mám ráda a příjimám je jako součást sama sebe i potom velikém dobrodružství, co zažily. Dávám jim svobodu, což neznamení totéž jako je opustit.
    CAJA
    CAJA --- ---
    dva dny nefunguje nyx a uz je tu fb :-)
    http://www.facebook.com/pages/HC2/196782910346872
    CAJA
    CAJA --- ---
    a plakatek na další akci !

CAJA
    CAJA --- ---
    DINE: next time we will make some upgrade soundtrack with my kids included jo :-)) mamíííí :-)
    DINE
    DINE --- ---
    CAJA: jo soundtrack z toho filmu je fakt nejlepci, jeste s tim "maman!? maman!?" in da background, fakt dobry :D
    CAJA
    CAJA --- ---
    a video ! tahle barva NIKDY neuschne :-))

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1760926016536
    CAJA
    CAJA --- ---
    a kult disketoveho tisknuty prechazi na dalsi generaci :-)

decka si mohli vybirat motivy a zkouset si to na tricka, jak by to vypadalo

"pani lektorka" vysvetluje jak funguje sitotisk

CAJA
    CAJA --- ---
    fotky z workshopu. Akce byla velice povedená. Prostor kavárny moc příjemný a personál vztřícný.
    Kdo nestihl přijít a chtěl by, má možnost ještě 6. a 20. února.

CAJA
    CAJA --- ---
    CAJA: pripraveno pro tisk

CAJA
    CAJA --- ---
    zveme na sitotiskovy workshop pro deti, v ramci vystavy plakatu Micha Hirt v kavarne Vypalene kotatko.

[ sítotiskový workshop pro děti / workshopworkshop / 20.2.2011 / CR - Praha - Vypálené kotátko, Mařákova 5, Praha 6 ]

CAJA
    CAJA --- ---
    do skoly prezentace fotek, na format B1. vytisknuta bude jedna, pac je to drahy jak svin. asi ta prostredni.
    je to pro predmet digitalni fotografie. pouzity jsou studijni fotky k bakalarce, na ktere zacnu pracovat jakmila budu mit z krku posledni zkousku. snad uz tento tyden.

JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    CAJA: hezka bondaz :)
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    tomu rikam svazany :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam