• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    JDEE
    JDEE --- ---
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPECIALNI AKCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Tento tyden jsme ochotni kazdemu, kdo dorazi k nam do firmy CircleTech, Pernerova 48, Praha - Karlin nainstalovat i verzi CzechTek a Huli (tj. za cenu CzechTek a Huli poskytnout servis ekvivalentni verzi Profi).
    Ve firme se nachazime zpravidla mezi 10 az 21 hod. .
    Budeme radi, kdyz nas dopredu kontaktujete (mame hodne prace):
    jiri.satanek@circletech.net
    JDEE
    JDEE --- ---
    Odkaz na clanek z Reflexu(odkaz na soutez uz byl :) )

    http://reflex.cz/Clanek21494.html
    JDEE
    JDEE --- ---
    Docela zajimava konverzace, kterou jsem absolvoval na Groweru.

    NEKDO:
    sifrovany smsky sou uz samy o sobe podezdreli, podle me a pro policajty taky....jestli do ty doby vahali, podle me nasadej jiny metody a zacnou te sledovat.
    lepsi je kdyz to de mit telefon s napr. twistem jenom na podobny zalezitosti a jinak pouzivat normalni cislo s jinym telefonem. s tim ze to ma jeste jeden hacek ale s tim at si kazdej namaha hlavu sam...

    JDEE aka case:
    V soucasne dobe se pouzivani sifrovanych smsek projevi na sms_centru pouze ve statistice. Jejich filtrace by byla mozna pouze pomoci specialni softwarove ficury od Comverse za 30M (info vysoce postaveneho insidera). Jelikoz zakon takovou povinost
    operatorum neuklada, da se predpokladat (opet nazor insidera), ze zavedeni tohoto softu lze odhadovat priblizne za 2 az 3 roky (ono 30 mil neni zas tak uplne malo).
    K dalsi poznamce si dovoluji poznamenat, ze takovy postup jako je spolehani se na pouzivani Twist karty pouze pro specialni zalezitosti a duvera v jeji bezpecnost je pomerne naivni, byt priznavam, ze je to jiste lepsi nez nic .

    NEKDO:
    case...zkus priblizit v cem si myslis z twist a dedikovany telefon neni dostatecny reseni? samozrejme za predpokladu ze ta kontaktovany cisla nevolas i z nornalniho, podobne jako lokace volani(zapinat pouze napr. na vaclavaku), pak zadny ankety, osobni udaje a pod.....zadny jiny problem nevidim a pak je to opravdu anonymni. jestli k tomu mas jeste nejaky dalsi info tak se vyjadri

    JDEE aka case:
    Odpoved na tuto otazku neni uplne jednoducha a odpoved, kterou poskytnu bude odrazet pouze cast pravdy a nemam v umyslu ji dale zadnym zpusobem rozvadet ci uprasnevat. Informace o takovych zalezitostech jsou prilis nebezpecne.
    A/nejprve zhodnotim prakticke pouziti Tebou navrhovaneho postupu
    Predpokladejme, ze pouzivas dedikovany telefon a prepaid pro zcela specificke zalezitosti a volas vzdy jen z "Vaclavaku" (rozumej z prostoru, kde je hodne lidi, kteri pravdepodobne telefonuji soucasne), nechces-li se zbavit vyhod mobilni telefonie tezko to zaridis u kolegy na druhe strane.
    B/zamerem signalu sledovane osoby
    Predpokladejme, ze jsi sledovana osoba. Zamerem Tveho signalu zjistim veskere potrebne udaje a dal Te jiz nebudu muset ani sledovat.
    C/vylepseni Tve metody, pomerne pouzivane v nekterych kruzich
    Neustala vymena telefonu i prepaid karet (pomerne drahe) a pouze komplikujici sledovani
    D/ nektere metody teorie grafu(aneb skutecne jen troska matematiky)
    Predpokladejme, ze Ty i Tvi spolupracovnici pouzivate metodu C zcela synchronne. Potom se pomerne casto pri analyze telefoniho spojeni objevuje zcela specificka navzajem komunikujici skupina(frekvence spojeni, hierarchie komunikace,lokalizace jednotlivych subjektu etc.). Takovy efekt vyvola v lepsim pripade zajem jen ceske rozvedky(kontrarozvedky). Metoda C je stale velmi casto pouzivana nejvyssimi podnikatelskymi a zlocineckymi skupinami.
    E/ At pouze nekritizuji
    Pro utajeni identity pri pouziti pouze GSM site (bez doplnujiciho routovani, pripadne site "proxy" telefonu - zatim pomerne nakladne a pouzivane ve skupinach, ktere lepe nezminovat) je metoda C urcite nejlepsi. Ma ovsem smysl jen tehdy, jestlize obe strany zaroven sifruji, jinak ne.
    D/ Zaver
    Metoda C klade vysoke pozadavky na organizovanost skupiny a dostatek financnich prostredku. Ma smysl jedine pri soucasnem pouziti sifrovani vyplyva z napr. filtrace smsek na klicova slova etc,
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Mno jeste muzeme byt radi, ze nezijeme treba v italii:
    http://www.blisty.cz/art/25370.html
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    !
    "U odposlechů telekomunikačního provozu byl v rozpětí 67,3-69,1% naplněn „důvodný předpoklad, že byly sděleny významné skutečnosti pro trestní řízení“(§ 88/1 tr. ř.)"

    "Vývojový trend provedených odposlechů telekomunikačního provozu v letech 1999-2003 vykazuje dle statistiky poskytnuté servisním útvarem PČR (ÚZČ SKPV) neustálý nárůst. Maximální rozdíl zaznamenaný mezi roky 1999 a 2000 činil 58%, v dalších dvou letech následoval konstantní nárůst pohybující se kolem 17% a v roce 2003 se zvýšil na 27,6 %."

    http://www.mvcr.cz/2003/aktualit/2005/odposlech.doc
    JDEE
    JDEE --- ---
    Viz
    soutez.sms007.cz

    Aneb hleda se genialni autista :))))
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nebo si počkej do pátku, kdy bude na reflex.cz
    JDEE
    JDEE --- ---
    Radsi kup Reflex, neprislo by mi fair to ted naskenovat a vystavit, pozdeji mozna, ted ne.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JDEE: jo ja to beru :) Uprime sem na ten clanek od JXD dost zvedavej ..... naskenujes ho? :) nebo budu nucen koupit reflex?
    JDEE
    JDEE --- ---
    REDTIME: Kdybych si myslel, ze ta sifra jde zlomit, tak takovou soutez nevypisu.Nevypsal bych ji ani tehdy, kdyby mela mit na 0.001% viteze ;) . Ovsem, vem prosim uvahu, ze mnozi lide maji o sifrovani velmi zkreslene informace a tohle je pomerne pekna demonstrace. Kdybychom nabidli vice, zase by to nikdo nebral vazne.
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JDEE: mno ono to zas tolik nevadi ... preci po kauze czechtek se bublan nechal slyset, ze bude chtit pro svuj rezort jen tak miliardu na necekane vydaje a to se z toho jiste poplati .... a mozna jeste zbyde par milionu na rozehnani koncertu symfonickeho orchestru :)
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    JDEE: hehehe soutez o 1 milion Kc ..... soutez temer na 99,999% bez vyherce :) Kdybych umel zlomit tu sifru, tak se s tim urcite nepujdu chlubit za pouhej milion do souteze, ale prodam to vyhodneji :D
    JDEE
    JDEE --- ---
    Zajimalo by me KOLIK?
    Soucasna cena mesicniho vypisu vasich volani u mobilnich operatoru na cernem trhu
    vyjde na 6000Kc (zdroj neuvedu, ver nebo never), dalsi sluzby jsou drazsi ;)
    Nebo muze byt vse levnejsi pripadne vybartrovane, mate-li zname na spravnych mistech.
    JDEE
    JDEE --- ---
    JDEE
    JDEE --- ---
    V zitrejsim Reflexu vyjde clanek od JXD o systemu SMS007 a bude vyhlasena soutez o 1 milion Kc proto ho kdo rozlusti zpravu zasifrovanou systemem SMS007.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    prijdou mi desive ty pocty odposlouchavanych telefonu ktere kazdej rok silene rostou...
    Počet policejních odposlechů telefonů stále roste Počet případů, kdy policie při vyšetřování nasadila odposlechy telefonů, v posledních letech stále narůstá, ještě strmější je křivka v počtu odposlouchávaných telefonních stanic. Zatímco v roce 2000 policie využila odposlech v 1336 případech, loni to bylo již ve více než 5000.
    2.7. 2004 16:01 PRAHA - Podle nejvyššího státního zastupitelství se však tento vývoj vzhledem k rostoucímu počtu vyšetřovaných případů nejeví jako zásadní. Článek na Novinky
    INGLOR2
    INGLOR2 --- ---
    Jesse: Pěkná sviňárna. Připomíná mi to časy komunismu, kdy v ČSSR byl registrovaný každý cyklostyl (u StB), a v SSSR dokonce každý psací stroj. Tudíž autora každé pobuřující tiskoviny šlo snadno dohledat.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Tajná služba špehuje lidi přes tiskárny
    19.10.2005 - Vědci konečně rozluštili tajný kód, který tiskárny zanechávají na každém potištěném papíře. Tajný projekt běží ve spolupráci s vládou již více než deset let.Článek na iDnes
    INGLOR2
    INGLOR2 --- ---
    MUTHA: Na voice toho az tak mnoho neni, ale kryptografie psaneho slova solidne pokrocila - na emaily treba PGP a na instant messaging spravny Jabber klient.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Voláte zvláštním lidem? Agáta vás možná slyší
    31.07.2004 - Co všechno umí policie díky telefonům? Odposlouchávat, ale i sledovat pohyb. MF DNES nahlédla pod pokličku tajných příprav na odposlechy. Policie má k dispozici i nejmodernější systém Agáta, který zjistí, kde přesně se člověk s telefonem nachází.Článek na iDnes
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam