• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...



    Temata


  • novinky ze sveta #security #privacy obecne, nejen #tor #pgp ale taky app pro telefony, sifrovani disku [#truecrypt, #luks/#dm], bezpecne #backupy
  • ocenovany jsou navody a howto pro ruzne novacky, pokud mate, dejte vedet, dame i na home
  • aktualni admin: Overdrive, takze pokud neco, klidne piste do posty
  • PROSBA: pokud linkujete, vzdy napiste co to vlastne linkujete, ne, ze by jeden neveril neznamemu linku, ale je to tak prehlednejsi

  • Spratelene kluby: [ PGP, SSL & Co. ] -- [ Technoparanoia (Facebook, Google latitude a další) + NSA + účinné postupy při obraně soukromí ] -- [ Cyber.Punk: cyberpunk is not dead! cyberpunk is NOW! : SubHuman, PostHuman, TransHuman, InHuman ]
    Know & Howto: [ Pretty Good Privacy - Wikipedia ]
    rozbalit záhlaví
    VITEX
    VITEX --- ---
    PEPAK: Musel onehdá loni podat vysvětlení plukovníkovi Sunardimu z pčr, když jsem zapoměl otevřený exitpoint a on přez něj pak někdo vybral někomu účet u spořky bo co, proto si uvědomuju komplikace s exitpointem související.
    Jelikož ale sám tor používám a vím, jak mu exitpointy na páteři chybí, nechal jsem nápad zrát s tím, že se do toho pustím znovu a pořádně až budu mít k dispozici ip adresu s jasně říkajícím reverzem, že se jedná o exitpoint toru, aby bylo jasné že se z něj může dít naprosto cokoliv.

    FURYAN: I morální podpora se hodí. Diky!
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Taky te rad podporim /i kdyz nevim moc jak, moje znalosti jsou jen laicky/, myslim si, ze je nezbytne nutne zacit tvorit paralelni "internet", s vlastnimi internimi sluzbami a weby.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    VITEX
    1) Tleskám tomu.
    2) Koncovým uzlům TORu nevěřím. Pokud chceš, aby ten tvůj byl podporovaný, bylo by dobré se u něj podrobně rozepsat, proč je to legitimní exit-node a ne past na sbírání hesel.
    3) Osobně bych si to na triko nevzal. "Nevinný, dokud se neprokáže opak" je hezká teorie, ale v praxi to zejména policie, média a lidé moc neberou. Nechtěl bych strávit X dní ve vazbě a být i se svým údajným terorismem nebo pedofilií propírán v hlavních zprávách jen proto, že zrovna někdo takový použil můj počítač jako exit-node. Pokud ty jsi ochoten to podstoupit, mohu opět jen tleskat - ale možná si to napřed prober s právníkem.
    VITEX
    VITEX --- ---
    Rozbíhám projekt anonymizačního serveru privator.eu
    Cílem projektu je posílit část sítě TOR nacházející se na území české republiky a dopomoci tak k bezpečnému, anonymnímu, ale hlavně i rychlejšímu procházení internetu. Součásti bude i veřejné anonymizační rozhraní, onion webhosting, nebo možnost připojení přes VPN a další doplňkové služby s bezpečností a soukromím uživatelů na internetu související.

    Rád bych znal vaše názory na věc.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Pozvánka na akci

    PROFOR
    PROFOR --- ---
    ADEPT: Ale no tak...
    Netreba strasit NSA (nepredpokladam, ze by z nas nekdo byl v hledacku podobnych sluzeb). Stejne tak netreba strasit nasimi statnimi organy, protoze Tor ma komunikaci od tebe k prvnimu node i mezi jednotlivymi nodes sifrovanou. Ale ono staci, aby neznaly uzivatel vstoupil na stranku obsahujici sikovny malware a netreba pracne odposlouchavat spojeni.
    Odhadem polovina zakazniku pevnych siti je soucasti nejakeho botnetu (pouze pro priklad). Spolehnuti se na ruzne AV sw je naivni a nespolehlive.
    Pro zajisteni anonymity na koncovych web serverech je Tor v pohode, pokud se chranis vuci administratorum tech serveru, ale uz neni v pohode, pokud se chranis proti nekomu, koho zajimas. Pokud te uzivatele web serveru (pokud tam dochazi k nejake aktivni komunikaci) nebo jeho administratori znaji, daji se navic pouzit dalsi triky k tomu, aby se identita dala zjistit.
    Proto je dobre nebyt paranoidni, ale pouze duvodne obezretny. To znamena, ze clovek vi, proti komu se chce chranit a zna jeho technicke moznosti.
    ADEPT
    ADEPT --- ---
    777PLAY: Vzhledem k tomu, ze ti ostatni poradili spise v humornem duchu, prispeji se svoji troskou.

    Zjistit, zda nekdo "odposlouchava" tvoje internetove pripojeni, prakticky nelze. Resp. ti muzu rict ze nekdo to urcite dela, konkretne NSA z USA, protoze tato agentura udajne "odposlouchava" veskery provoz na internetu.

    Tor je pro ucely anonymniho pristupu na internet prakticky stoprocentni. Je ale dobre mit na pameti ze vetsina serveru, takzvanych "nodes", v siti Tor je pod spravou ruznych vladnich organizaci z celeho sveta, ktere by pri vynalozeni dostatecneho usili a nalezite koordinaci mely dost dobrou sanci identitu nejakeho specifickeho uzivatele odhalit.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    777PLAY: V tom pripade ti odpovim tak, ze nic na svete neni 100%. Jdou pouzit triky, diky kterym se dozvis, kdo je na druhe strane... Strasne zalezi na tom, proti cemu se chces branit... Jinak pojem monitorovani IP adresy je pro mne novinkou...
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    777PLAY: Pripojim se k Pepakovi a jeste uvedu jedno doporuceni: zkus aplikovat mene pervitinu. Paranoia se potom snizi.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    777PLAY: Za prvé si vyměň klávesnici, podle zaseknutého capslocku a enteru tě každý pozná, i když budeš za dvaceti Tory.

    Jasně že dá. Potřebuješ k tomu akorát "kontakt" na státním zastupitelství, pro jistotu také na policii (tím odhalíš oficiální sledování), a u svého providera (tím odhalíš mnoho ostatních); heslo je "kolibřík". Plus je dobré se projít po drátech mezi sebou a providerem a podívat se, jestli si někdo neudělal odbočku.

    TOR nemá s bezpečností nic společného. TOR zajišťuje anonymitu, ale už ne třeba důvěrnost zpráv. V té anonymitě je dost dobrý, ale stále se dá napadnout, pokud protistrana ovládne dostatečně velkou část sítě.
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    Pro ty, co to jeste neznaji - uz existuje Tor pro Android. Funguje to vyborne a jednoduse, a rychle. I na pomalem Androidu, a i ve starsich verzich (2.3).

    https://play.google.com/store/apps/details?id=org.torproject.android
    - zakladni aplikace, ta zajistuje pristup do Tor site a podporu pro dalsi aplikace. Pokud ma nekdo rootnuty android, tak to umi i bezet na pozadi a smerovat pres Tor veskery inet provoz, nebo jenom z vybranych aplikaci.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=info.guardianproject.browser
    - browser specialne upraveny pro tu aplikaci vyse a s podporou anonymity pri browsovani
    BATOO
    BATOO --- ---
    katedrala.cz ? pokud jde teda o http proxy
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    nějakej tip na rouzmně fungující veřejnou proxy? nejde ani o anonymitu jako spíš o svižnost.. v práci se potřebujou lidi kouknout na nějaký služby z venku..
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Jen zkopiruju svuj Tweet, vic si dohledejte, konecne kouknete taky na dalsi software od Moxie Merlinspike

    . #GoogleSharing #Mixing #Identity #Google #security #anonymity http://iPir.at/by3 THX @moxie

    https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/googlesharing/

    a pak jeste par dalsich: https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/user/4924308/

    VITEX
    VITEX --- ---
    Právě rozbíhám u sebe na serveru:

    https://projectmeshnet.org/

    BURNINGA
    BURNINGA --- ---
    OVERDRIVE: http://dee.su/liberte/ by mal byt o nieco lepsi ako tails. Napr. ma zakryptovany volume pre persistentne data
    LUDO
    LUDO --- ---
    SPLNYX: no ked si zoberies kto vsetko moze vytvorit uzol (a ake rozlicne moze mat pripojenie) + sifrovanie a milion nadbytocnych prenosov (v ramci najkratsej cesty)
    XSI
    XSI --- ---
    SPLNYX: Pochopitelně, že to není nejrychlejší...
    ENKIE
    ENKIE --- ---
    http://nobody.zerodays.org/

    Nejspis zdaleka nejlepsi seznam a recenze ruznych .onion sluzeb a bitcoin eshopu. Necenzurovane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam