PEPAK: podivej, to, ze ti reklamovali 2 falesne transakce svedci o tom, ze si vsechny argumenty typu "k cemu by se to dalo pouzit" serou do bot uplne nejvic.
predstav si, ze mas netovy kram s necim drahym, treba umeni i kdyz tam zas budes mit keci, ze budou chtit videt papiry i jine nez kartu, ok, tak treba nakupujes bitcoiny nebo investici zlato, ok?.. a ted si predstav, ze nekomu posles zbozi. pak prijde banka s tim, ze platba byla neopravnena...
a jako majitel kramu jsi v prdeli. pokud ne, je v prdeli zakaznik, a pokud ne? tak je v prdeli banka. zbozi uz je nekde pryc a prdlajz vis kde... a to je dulzite. da se udelat z neceho nic. nevim co na tom nechapes.
ale znovu, jak rikam, neni dulezite jak to zneuzit, stejne jako jsem tady asi nechtel psat, jak to udelat. BLBEHO TRKNI a promin, ale pripadne mi, ze tady to nepomaha a vytaci me to, a budu si muset asi zvyknout, uz je to na idnesu a podobnych lidi bez fantasie, kteri sobecky videj jen sami sebe, a ze jim se kupodivu pri kradezi karty nic nestalo, tech jo holt asi vetsina.
znovu rikam, ze problem uz je jen moznost. asi stejna, jako 99% si proste nebude tisknout na 3d tiskarne gun, ale jeden jo... chapes me?
chapes co ti muze utyct na metry vzdalenosti? a vis co je zajimave? to ze to jde delat masove, a to, ze se o tom nemusis vubec dozvedet.
vis co? muze byt taky docela prdel, kdyz odletis do Mexika a najednou zjistis, ze nemas kreditku, protoze nejaky idiot se z ni pokusil udelat 10 tisic neautorizovanych plateb a banka ji pozastavila. preju prijemnou zabavu v Mexiku.
to je asi stejne, jako kdyz minuly tyden nejakej botnet zacal v Polsku napadat 100 000 routeru a asi u 10 000 lidi se podarilo presmerovat traffic do banky a nekdo jim vycistil konta.
Super ne? takovej drobnej bug, ze LingSys routery maji zapnutou remote controll by default.
visco? jak jednou na neco napises bota [ano, chapu, ze si to jako ociviny amater a neprogramator neumis predstavit], tak ten bot to muze udelat nekonecne mnohokrat, velice presne, a dokaze udelat i VELICE slozite veci.
cislo karty je mimo jine docela extremni stopa, myslim, ze i tak by to slo pouzit.
opravdu ti mam porad jeste vymyslet, proc lidem krast penezenky, kdyz nejsi cikan v karline, kterej kartu 3x zkusi v bankomatu na nahodne cislo?
mam napad, posli mi svoji kreditku a nech ji mesic odblokovanou.... uvidime co se stane, ju?