ISATAG: Rozlišuj vždycky dvě věci - co můžeš udělat proti nějakému opruzu a co potřebuješ udělat.
Ano, když si natáhneš SSH tunel mezi prací a domovem a všechno tuneluješ ven, tak to bude šifrovaný a neuvidí do toho.
Ano, když si uděláš backdoor na vlastním počítači aby sis mohl pouštět neautorizovaný programy, tak je možná spustíš.
Ale většinou je to z praktickýho hlediska výrazně blbý nápad. Typicky já mám nějaký prostředí "na starost" - je mi úplně ale úplně jedno, kde a kolik zaměstnanci prosurfujou, je mi poměrně hodně jedno, jestli brouzdají s Chromem nebo povoleným IE.
Ale zaměstnanec, kterej v práci připojuje soukromý USB, přesouvá nějaký větší objemy dat do kryptovaných kontejnerů a významná část jeho komunikace se tuneluje SSHčkem přes individuální server v internetu, to je někdo, koho se chci zeptat, proč to dělá. A zaměstnanec, kterej si dělá backdoory, naivně zahlazuje stopy - ten dosáhne fakt jedinýho a to docela zásadního klepnutí přes prsty. A nedej bože, aby přes nějakou takovou kreativní komunikační cestu nebo poškození jeho počítače a prostředí, prošel skutečnej útok/vir - v tu chvíli mi nevymluví, že to je náhoda a že s tím nemá nic společnýho, ale je to prostě spolupachatel nebo přímo pachatel.