• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    NYX
    NYX --- ---
    mimochodem zcela jine tema, vzpomnel jsem si ted kvuli necemu v jine diskuzi. zaregistrovali jste ten problem s "usb disky" co rozdavali nekde na konferenci jako prezentacni material co ve skutecnosti nejsou usb mass storage (protoze pak by nefungoval autostart) ale misto toho se chovaji jako HID a poslou do pocitace sekvenci zmacknuti klaves ktera na windows otevre start menu, zada prikaz pro otevreni prohlizece na konkretni url a odesle to? to uz je dobre WTF, byt v tomhle pripade asi plati https://en.wikipedia.org/wiki/Hanlon%27s_razor :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PROFOR: no prave... vime vsichni prd, s cim vsim dal to bude/muze byt spojovane ;-)
    NYX: vsak big data o te divocejsi fantazii jsou...
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    NYX: Jo - pri vhodne polozenych vstupnich kriteriich by se ke konkretni osobe dostat dalo... :) Ale to zase predpoklada, ze uz tazatel neco vi...
    NYX
    NYX --- ---
    NYX: tedy krome casti ala "počet pracovníků v UJ1, kteří mají bydliště v UJ2 a zároveň UJ2 spadá do území P" - ale mozna jsem jen blbe pochopil o co tam jde
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    DANYSEK: Presne - jeste nedavno meli zamestnavatele v nemecku kvuli jednomu pruseru strach jakkoliv resit zamestnance. Oni to maji ode zdi ke zdi... :)
    NYX
    NYX --- ---
    DANYSEK: ja kdyz proletnul co chteji z tech dat dostat, tak tam nevidim nic, k cemu by bylo treba mit identifikator cloveka, ktery by ty body vytvorene jednou osobou spojil "k sobe"...a to pak uz chce hodne divokou fantazii aby clovek vymyslel co by se s tim dalo udelat nekaleho :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PROFOR: vec nazoru... :-) Jasne, jde o novou oblast, z pohledu prava jde spise o sedou zonu, ktera neni moc proslapnuta... ale rozhodne bych si nebyl tak 100% jist, viz to Nemecko ;-) Zpracovani toho, zda se zrovna vyskytuji v miste, kde mam trvaly pobyt ci mam pobyt jinde uz asi nebude ten duvod, proc jsem operatorovi udaje o mem bydlisti vubec poskytl (a je to jeden ze zkoumanych atributu ze strany IPR)... uznavam, Nemci jsou v ochrane soukromi trosku dal ;-)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    DANYSEK: Jak uz jsem rekl: o zadne osobni udaje zde nejde. Stejne jako tu nejde o lokalizacni udaje. Tady se jedna o obchod s informacemi typu: na te a te lokalite se pohybuje takovy a takovy pocet zakazniku urciteho typu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PROFOR: narazim treba na http://www.telecompaper.com/...s/german-govt-to-limit-telefonica-plans-to-sell-customer-data--905518 - ono to tak jednoznacny neni :)
    PROFOR: CTU ti 101/2000 resit fakt nebude ;-) A uznavam, ze ten kdo by to resit mel funguje... no spise nefunguje.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    DANYSEK: Ale jestli se chces ztrapnit, podej podnet na CTU... :)
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    DANYSEK: Boze muj - jak rikam - pletes si jablka a hrusky - tady vubec nejde o lokalizacni data... A je to legalni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PROFOR: To ze se s daty bezne obchoduje jeste samo neimplikuje legalnost takoveho pocinani :) Fungovani za hranou zakona u nas nic neobvykleho neni. V Nemecku to AFAIK zatapli uz pred par lety, bavime-li se o kseftovani s lokacnimi daty.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    DANYSEK: Volne pristupne informace o tomhle tematu najdes, kdyz si vygooglis neco ve stylu: operatori a bigdata.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    DANYSEK: To michas hrusky a jablka. Tady vubec nejde o pristup k lokalizacnim udajum per osoba, ale o agregovana data, se kterymi se normalne obchoduje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TATONKA: no, ja spis narazim na to, ze pristup k samotnym (zdrojovym) lokalizacnim udajum podleha nejakemu zakonem urcenemu rezimu... a neni mi znamo, ze by IPR patril mezi opravnene zpracovatele, natoz v takovem rozsahu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    TATONKA: bylo by zajimave se zajimat o to, jak se legalne chce IPR / magistrat ke zdrojovym datum dostat.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Trochu OT, netýká se to vyloženě internetu, nýbrž telefonů v GSM síti.
    Stát nabízí 5 mega tomu, kdo bude několik týdnů šmírovat zapnutý mobily.
    Zakázka - Pořízení dat monitoringu přítomného obyvatelstva analýzou zbytkových lokalizačních dat mobilních operátorů (Big data) - statnisprava.cz
    http://zakazky.statnisprava.cz/zakazky_karta.aspx?id=619025
    ISATAG
    ISATAG --- ---
    ZAPPO: To je pravda - velmi dobre argumenty. No vystacim si se ssh tunelem na soukromou postu a sem tam nejake to drobne brouzdani. Z toho nikdy zadne velke datove objemy nebudou a jestli se me na to nekdo zepta, tak reknu ze nemam rad webovy interface a mam rad thunderbirda. Tunelovanim postovnich protokolu tam nic spatneho nenadelam. To muzu zrovna tak skodlivy virus ze sveho emailu stahnout i pres ten webovy interface..

    Jinak strucne receno.. samotny fakt ze nas budou takhle sledovat me rozladil a pobouril. Podle me je bude velmi zajimat kolik % pracovniho casu kdo travi na internetu. V nemecke firme se jede na 200% a nekdo kdo ma cas na brouzdani je vylozene podezrely a zrejme flakac ;) A to je na druhou stranu v tehle firme pochopitelne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam