• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LITTLEBOYAnonymita na internetu :: TOR - FREENET - FREEPROXY - ...
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Jinak, kdyby jste někdo měli tip na slušnýho providera anonymous hostingu (VPS) budu rád - v principu jde o hostování VPN serveru, takže to nemůže být úplně shady provider, kterej je na blacklistech a zároveň to nemůže být úplně na Kubě, kvůli rychlosti/latenci. Spíš pro malý využití, nemusí to být government proof, ale zase bych nerad aby to provozovali lidi, kteří při trafficu na divných portech z/na různý adresy po světě začnou shazovat službu atd. Nehledám hosting na storage, spíš umístění pracovního nástroje.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    CRS1138: Nezkoušel. Jak jsem psal, zatím jsem na to používal MyDomain. Ale teď chci něco jiného, tak sbírám zkušenosti ostatních, než si vyberu.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    ZAPPO: Mám to stejně.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KECAM: Ohledně nátlaku souhlasím, ale nemám tam domény proto, abych uhýbal vládám, ale aby prostě při výpisu z whoisu náhodným degenem nefiguroval já.
    KECAM
    KECAM --- ---
    ZAPPO: Imho godaddy je drahy aj s temi slevami a pusobi na me silne neduveryhodnym dojmem co se tyce natlaku ze strany vlady. Ani bych se nedivil, kdyby stacil jeden "bobby" co by prisel na navstevu a dostane aj to, co nechce. Ale je to jen pocit....
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    PEPAK: Já mám u GoDaddy a přijde mi to takový průměrně slušný. Nedělám si iluze, že kdyby přišel nějakej crackdown, že by mě podrželi, ale jinak průmyslově to mají slušný - naklikat, ubránit se výhodným slevovým akcím:), sjednotit domain privacy i s prodloužením se slevou.... Všechno umí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PEPAK: ve whois svoje údaje nevidím, je tam jen redirect email; nevšiml jsem si, že by měli výpadky; podporu jsem nepotřeboval, takže nevím

    a koukám, že je koupili oracle :o
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Jinak jsem se konečně propracoval k supportu MyDomain (v čerstvě nainstalovaném Chrome ve virtuálním počítači, jinde bez šance) a dost to podpořilo moje odhodlání od nich odejít. Odpověď na můj dotaz jsem nakonec dostal, ale neměl jsem z celého jednání dobrý pocit a vůbec mě nepotěšilo, že třeba nejde sjednotit datum expirace domény a datum expirace Domain Privacy.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    NAVARA: A s jejich službami jsi spokojený? Kvalita, spolehlivost, úroveň supportu...

    MRAKY: Teoreticky máš samozřejmě pravdu. Prakticky, pokud se registrátor rozhodne ti maskovanou doménu sebrat, můžeš mít dost problémy. Proto se ptám na dlouhodobé zkušenosti.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    PEPAK: vlastnictvi domeny neni definovane tim co je ve whois... to je jen technicky vypis. MAskovaci sluzby jsou jen "maskovaci sluzby". vlastnictvi domeny je definovane smlouvou a pravnim ramcem zeme, ktere registrator podleha
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PEPAK: používám DynDNS a zatím jsem v registrech svoje info nenašel :)
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    Máte někdo pozitivní zkušenosti s registrátory domén s podporou WHOIS Privacy? Tedy že sice doménu zaregistruji já a patří mě, ale do WHOIS se zapíše registrátor. Problém je samozřejmě v tom, že kdyby se registrátor rozhodl, že doménu ukradne, tak nemám šanci ji získat zpět, protože oficiálně ji podle všech záznamů skutečně vlastní on.

    Já dlouhá léta používám MyDomain.com a fungovalo to v pohodě, bohužel se postupně zhoršoval jejich přístup a v současné době už je to v takovém stavu, že za něco platím a v podstatě nevím za co (protože mi takovou podružnou informaci nezobrazí), support neexistuje a celkově kvalita služeb jde dramaticky dolů (kompenzují to tím, že nahoru jde cena). Takže bych chtěl přejít někam jinam, ale nerad bych to dělal úplně naslepo.
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    ROGER_WILCO: najdi si zemi, kde to je legalni/neni nelegalni a tam si najmi nejakeho providera
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    SAMGARR: zatim to jede v test modu a nejsem soucasti. koupim si hvezdu az bude dalsi sale.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    TADEAS: nejaky osobni zkusenosti?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    related

    Urbit - A personal server
    https://urbit.org/posts/overview/
    B3DA
    B3DA --- ---
    Apple Removes Apps From China Store That Help Internet Users Evade Censorship - NYTimes.com
    https://mobile.nytimes.com/2017/07/29/technology/china-apple-censorhip.html
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Ruská Duma schválila zákaz VPN a dalších anonymizačních nástrojů - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/ruska-duma-schvalila-zakaz-vpn-a-dalsich-anonymizacnich-nastroju/?

    Poslanci dolní komory ruského parlamentu dali zelenou dalšímu zpřísnění dozoru nad internetem v Rusku. Nechali projít zákon zakazující používání anonymizačních nástrojů, které umožňují přístup k webům, které jsou v Rusku zakázané.
    ROGER_WILCO
    ROGER_WILCO --- ---
    GIF_242: zapomel jsem dodat, ze bych rad nejakej streamovaci servis. obsahove na hrane zakona, ale nejde o autorsky prava (ani CP ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam