• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    RAV
    RAV --- ---
    LALINA: jo tade pojde spojka medzi R10 a D8
    RAV
    RAV --- ---
    PATISLAV: dik za info
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    LALINA: já myslím, že to má být něco jako ten pražský okruh....
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: tyjo, to mas asi recht... ale jaka dalsnice? kam? dyt na Boleslav uz je a na Litomerice taky...

RAV:
    a diky ospodarske komore a jejim aktivitám o Vinori a dalsich miste v okoli Prahy budou vedet za chvili vsichni :-((

ja to nemumim, ale chtelo by to nejakou aktivitu...udelat randal... co se pbratit ne nejakou eko organizaci? mam zname v Arnice... nebo nejaky OS.. co trebas Klanovicky les?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Svého času tam žila i zajímavá zvířena

- volavka, ledňáček, vydra, klasicky srnky, zajíci, koroptve, bažanti, kachny, labutě, datlové, sovy, jestřábi, užovky, lišky a jednou jsem na vlastní oči viděl probíhat zdivočelé psy :))

Bohužel, vydatná aktivita myslivců (ti nedávno zdecimovali celou populaci kachen, v minulosti zlikvidovali zajíce, bažanty a koroptve) spolu s narůstající návštěvností ze sídlišť (ta vyhnala vysokou) se postarala o to, že v lese už je pomalu zázrak zahlédnout zvíře. I díky dalším zásahům obce, která vymýtila obrovský plac plný vzácných bylin a křovin a který sloužil jako hájemství větší zvěře a udělala z něj osekávanou louku (uprostřed rezervace, kde byste si správně neměli utrhnout ani ostružinu), zavedla skrz les turistickou trasu a cyklistickou stezku, začínám nabývat dojmu, že to všechno se dělá proto, aby byl les ze seznamu přírodních rezervací vyškrtnut. Ono by to totiž nepůsobilo dobře, až by se vedle něj začala stavět ta dálnice...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    RAV: Přírodní rezervace. Je to prales, kde se kromě staletých stromů dají najít i zajímavá kvítka (netrhat!), hmyzí, žabí a ptačí společenství a prehistorické kulturní útvary (Hradiště), stejně jako památky po historickém parku vybudovaném rodem Černínů (studánka, taková zvláštní stěna, jezírko s ostrůvkem, mostky a samozřejmě nedaleký zámek, který je ovšem nepřípustný). Bažiny included :)
    RAV
    RAV --- ---
    PATISLAV: v okoli Prahy je plllno zaujimavych miest...
    ale je dobre ze japici a rozmazlene talianske deticky a nemecki dochodcovia o nich nevedia...
    RAV
    RAV --- ---
    a coze take zvlastne a zaujimave je vo Vinori? mam to tu kusok od prace...
    BAHI
    BAHI --- ---
    LALINA: jasně
    LALINA
    LALINA --- ---
    se máš!!! tak tam pozdravuj ode me..si me snad jeste budou tamni duchové pamatovat .-)
    BAHI
    BAHI --- ---
    DAN9K: Dneska jedu do Vinoře :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAN9K: tak to necekej, cekanim to pritahujes:-))
    rikaly jsme s mamkou, ze by se mozna vyplatilo tam zaplatit hlidace, nez to porad dokola umejvat a stjene se to umejvanim poskozuje... ale mozna to ma protisprejovej povlak?
    Ja obecne prroti graffiti nejsem, ale tohle ne, NE strizkov!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    kotas misto kapliskyho!
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    DHA: jo přesně ten
    DHA
    DHA --- ---
    DAN9K: Patrik Kotas ..... tuším
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    LALINA: já dycky zapomenu, jak se ten architekt Střížkova jmenuje, je to nějak taky od K, udělal i Rajskou zahradu a ty super tramvajový zastávky okolo Barandova. Až na to jméno narazím, tak snad to sem napíšu. Jinak já byl z tý stavby nadšenej už když jsem to viděl na nakresleným obrázku před pěti lety. Teď jenom čekám do kolika dnů budou poškrábaný skla a posprejovaný oblouky :-(

Jo a jestli chtěj ty debilové z magistrátu posílat turisty z ciziny do Vinořské džungle, tak ať jdou fakt do hajzlu. Stačí tam ti Sataličáci. Dneska jsem tam byl a říkal jsem si, že by se tam měl snad zakázat jakekoliv vstup nejlíp....výjimečně jsem tam potkal jen tři lidi.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: jo, no tak to volej... ja jsem volala pred lety a nic jsem nezmohla... ale snad tedko uz je lepsi situace, obcanský sdruzení a podobny aktivity uz pomalu vstavaji z hrobu normalizace .-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: koukala jsem se, ale tenhle vytisk jeste na netu nemaji. Jde o to, ze hospodarska komora nebo jak se to jmenuje, udelala projekt pro "podnikatele v cestovnim ruchu" a ta bude poucovat o jinych krasach prahy, nez je jenom kralovska cesta a vysehrad... a tak bude lidi nutit jet do Vinore, vlízt do proseckých skal a tak dál...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam