• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    RAV
    RAV --- ---
    KONOPASLIK: z TP teraz uz neplynu ziadne zavazky...
    RAV
    RAV --- ---
    PATISLAV: nemam dovod si viazat na nohy tehlu v podobe bytu... zmenil som pracu a namiesto dochadzania zo Stodulek do Brandysa som sa lahko presunul do Vysocan... a namiesto 4000 mesacne za benzin som platil 1000...

z pohladu ekonomiky: tato schiza vlastnit byt je velka zataz obecne, pracovna sila je nepohybliva a ludia ostavbaju nezamestnani namiesto tooho aby sa presunuli za pracou...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    KONOPASLIK: tak normálně si člověk byt kupuje, když v něm chce bydlet dlouho a ne se za rok stěhovat. Pokud potřebuju bejt mobilní, tak samozřejmě jdu do nájmu.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LALINA: Ale co jsem se tak různě poptával teď, když jsem sháněl ten nájem, tak to majitelům většinou nevadí. Někteří se radí s realitkama, právníkama, ale když jim řekneš, že nemáš problém podepsat nějakou občanskoprávní dohodu o tom, že ti nemusí zajišťovat náhradní bydlení (ne že by to bylo opodstatněný, ale často se toho bojí), tak s tím většinou problém nemají.
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Jj, když jsem tam nastupoval, tak mu to nevadilo. Je to rusák, asi ani nevěděl o co jde. Pak jsem se s ním nerozešel v dobrým, takže jsem se neobtěžoval s ním řešit ukončení TP. Za ten rok, co jsem tam bydlel, jsem za jeho byt v dezolátním stavu utratil na havarnijních opravách dost peněz, navíc mi ani nevrátil kauci... No, nerad vzpomínám. Ale TP si tam nechváám - pošta mi tam nechodí, není kam (žádný jméno na schránce ani na zvonku), ale trvalý v tom domě mám (konkrétní byt nejde identifikovat), takže mi parkovačku vydávaj.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KONOPASLIK: to máš s majitelem dohodnutý, jo? neptám se zbytečně, zkoumám, jestli majitlé dávají pronájemci TB ...
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Ne, na jednom z minulých nájmů... Praha 7 kvůli parkovací kartě.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KONOPASLIK: a trvalej pobyt máš pořád u rodičů, jo?
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    PATISLAV: Já třeba 5 let ještě nikde nebydlel, když nepočítám dětství u rodičů. Stěhuju se cca po dvou-třech letech a zkušenost, kterou mám teď, že už od ledna se snažím prodat byt a na konci dubna ho pořád ještě mám, opakovat nechci. Nemluvě o tom, že si ani letos nevyjedu na dovču, protože jsem už 15 dní z letoška utratil za to, že jezdím domů dělat prohlídky. Zlatá výpovědní lhůta z nájmu, kde si člověk může sbalit kufry, nahlásit to trošku s předstihem a když je vstřícnej majitel, tak to pořešit prakticky obratem.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    RAV: to je asi pravda, akorát že ten nájem cpeš do chřtánu někomu cizímu, takže po pěti letech žití v nájmu jsi třeba o půl milionu chudší a pořád ti vůbec nic nepatří.
    RAV
    RAV --- ---
    KONOPASLIK: jop, tiez som ostal v prenajme, vyjde to lacnejsie ako hypoteka...
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Jo, zapomněl jsem - mejdan samozřejmě bude - a ne jeden. :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KONOPASLIK: to máš asi recht..
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    LALINA: Nekoupil, pronajal. Nějak jsem zjistil, že mi ten nájemní vztah vyhovuje víc, než hypotéka na krku... Nemluvě o tom, že je to výrazně levnější.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KONOPASLIK: sleduju tvoje inzeráty:-)) tak tys koupil dům? to je mazec :-)) bude mejdan? ;-)))
    KONOPASLIK
    KONOPASLIK --- ---
    Čau seveřani, nehledáte někdo podnájem/spolubydlení? Mám volnej pokoj 16m2 v RD v Kobylisích za 6.780,-, popřípadě v tomtéž RD dvojici pokojů 2x20m2 pro pár nebo kamarády, kterým nevadí, že přes jeden z těch pokojů se chodí do druhého - dohromady za 12.000,-.

Podrobněji vč. plánku a fotek kdyžtak v poště.
    LALINA
    LALINA --- ---
    zítra na Proseku před poliklinikou (hned na stanici metra Střížkov) budou zase farmářské trhy - zkušební.
    Tak pokud chcete, aby se tam zabydlely, přijtěte tam, aby bylo zřetelné, že máme zájem je tam mít...
    Nenechte se odradit zatím skromným průběhem, je to opravdu jen testování, pokud se tam trhy zabydlí, jistě se tam objeví více prodejců a bude tam živěji .....

Já se tam půjdu přinejmenším projít (dopoledne má bejt ještě sluníčko:-) a okouknout to a pokud bude za co, nechám tam i nějaký peníze, abych to podpořila...
    KACIR
    KACIR --- ---
    Trocha severské kultury:

PROSECKÉ MÁJE 2011 - Praha 9, Starý Prosek - Čtvrtek 26.5.2011 od 16:30

# BBP - podzemní orchestr
    # PAŘEZ (Brno)
    # MARTINA TRCHOVÁ TRIO
    # PEPA LÁBUS A SPOL
    # KOLBEN + KARLOS

Vstup zdarma

Víc informací na http://www.konstantin.cz/proseckemaje
    RAV
    RAV --- ---
    no jo, zacalo toho byt po Prahe zase moc... a tych predajcov nie je bezpocet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam