• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    LALINA: ty asi moc na kole nejezdíš, co? :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    HHANULKA: čistší motory? jiný pohon? průjezdnější ulice nezužované pruhama pro cyklisty ? );)
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LALINA: koncepce existuje, ale kvůli nedostatku peněz se realizuje postupně, tj.kousek po kousku, jako přílepky rekonstrukcí, oprav atd. o nějakých tunelech na veřejné peníze nemůže být ani řeč. politika je to z toho důvodu, že město musí řešit zhoršující se stav ovzduší, který z velké části ovlivňuje právě automobilismus. takže logicky město investuje do alternativy, která může ovzduší v praze pomoci. a měla by daleko víc. včelaři ani zahrádkáři s tímhle asi nepomůžou. jaké je tvoje řešení smogu?
    LALINA
    LALINA --- ---
    STKI: cyklolobby je nátlaková skupina kolistů, co je na tom k nepochopení?
    Proč do toho montuješ politiku? Trochu demagogie, ne? ;)

DAN9K: ptrotože jsou to takový Potěmkinovy vesnice, populistický pomníky jednotlivých starostů za peníze daňových poplatníků a tak. Hurá akce bez koncepce a za spousty (zbytečných) peněz kdovíkam odkloněných nepbo kdovíjak zabordelených..
    Nevím, proč by měslo mělo dávat peníze kolistům a ne třeba zahrádkářům nebo chvatelům včel apod... bylo by to rozhodně užitečnější.
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    Hlavně mě štve, že stejně ty cyklopruhy jsou na hovno, protože vedou odnikud nikam, prostě se najednou objeví a najednou skončí, takže člověk se díky nim nikam nedostane a stejně musí mezi auta...
    STKI
    STKI --- ---
    LALINA: Hele, ona existuje nějaká cykloloby? Jako nejvíc mě na týhle demagogii (prosazovaný předevšim ODS) přijde směšný, že se snaží tvrdit, že jsou lidi třeba z Automatu něčí lobby. A jako čí výrobců kol? Nebo Metrostavu? A ještě ten směšnej argument "kola místo aut". Ukažte mi jediný místo v Praze, kde je kvůli kolům sníženej počet pruhů! Všude je to vždycky jako okraj pruhu - což ostatně ocenim i jako řidič, že se mi aspoň cyklisti nepletou pod auto, tak jako cyklista - mam svuj prostor, kde se nepletu autům. Tam kde dřív byli 2 pruhy a mění se na 1 + cyklo, tak je to vždycky dohromady s parkovacíma místama, kde důvodem redukce je zvýšení bezpečnosti na přechodech apod., to že se tam hodí i cyklostezka je podle mě věc, která je čistě pozitivní.
    LALINA
    LALINA --- ---
    a já proti :)
    DAN9K
    DAN9K --- ---
    Teda, já jsem pro cyklolobby...
    LALINA
    LALINA --- ---
    HHANULKA: ale ne za cenu, že budou pruhy pro auta dávat kolařům. To v důsledku bude horší, než kdyby auta jely a nestály v kolonách.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    LALINA: za demagogii považuju "podporování cyklodopravy jako hlavního způsobu dopravy do práce", "já se svým autem nemám v ulicích hlavního města co dělat?". "cyklolobby" v Praze se snaží budovat infrastrukturu pro cyklisty, aby se podíl zvýšil z nynějších 2 na 5 procent, takže o hlavním způsobu dopravy do práce nemůže být řeč. jestli naráží ludková na kampaň do práce na kole, tak co proti ní? vždyť je to dobrovolná aktivita, která navíc ušetří nějaké ty výpary z aut, což by ona jako matka malého synka mohla ocenit.
    LALINA
    LALINA --- ---
    HHANULKA: v čem je ta demagogie? nástup cyklolobby taky zrovna nevítám...
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Dobrá demagogie místostarostky Prahy 8
    Vladimíra Ludková proti tlaku pražské cyklolobby - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FLtChFN2VvI#t=144
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    Čimická ulice ukazuje: Praze chybí dopravní masterplán! | Auto*Mat
    http://www.auto-mat.cz/2013/08/cimicka-ulice-ukazuje-praze-chybi-dopravni-masterplan/

Praha 8 automobilová, dříve než si myslíte | Strana Zelených – ZO Praha 8
    http://praha8.zeleni.cz/praha-8-automobilova-drive-nez-si-myslite/
    IDLE
    IDLE --- ---
    LALINA: A ono jo! Díky za tip. :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    hele tak jsem ze zvyku otočila kohoutkem že si vyčistím zuby a ono už to teče!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    já taky hlásím prázdný trubky (jablonecká)
    koupila jsem dole ve městě dvě vody a ani jsem je celý nespotřebovala... jestli to zítra opravdu spustěj, tak jsem s tím neměla problém...
    jo a cisterny tu opravu nejsou
    IDLE
    IDLE --- ---
    U nás je bohužel sucho. Sprcha by byla fajn...
    HANELA
    HANELA --- ---
    ...tedy nemyslím poplach TADY, ale obecně v tisku, četla jsme to na idnes a tam se tvářili, že půlka severní Prahy bude dva dny bez vody.
    HANELA
    HANELA --- ---
    byl to docela zbytečný poplach :-(
    My bydlíme v Kobylisích, voda teče, ale jsme daleko daleko blíž než třeba Libeň či Vysočany. kamarádka měla zamluvený stůl na Prosecu a kvůli vodě to zrušili
    IDLE
    IDLE --- ---
    A cisterny:
    Aktuální havárie
    http://www.pvk.cz/aktualni-havarie.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam