• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINASeverní město - život na severu Prahy
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: to jo...o tom jsem více než přesvědčená:)) ale jak jsem psala, já k tomu rozhodně aktivně přispívat nebudu a budu se ten úpadek snažit trochu brzdit:))))

Jeden můj soused, když jsem se s ním potkala ve výtahu, tak si pochvaloval, jak je ten dětskej den v parku skvělej a dodal: k tomu nakonec ten park je. To už jsem nemohla nechat bez komentáře a řekal jsem, že si myslím, že k tomu park rozhodně není a on hned chápavě: nojo, ten hluk, že? Takže i tento nadšený kývač věděl, co je asi špatně:)
    Řekla jsem mu, že park, notabene park v neděli, by měl sloužit k úplně jiným účelům, než jsou přehlučený estrády a zešilovače zvuku pro malý děcka. Nakonec smířlivě řekl: no tak ještěže to není často:)
    To je fakt, často to není, ale přibývá to, znatelně to přibývá.

včera to bylo fakt utrpení, ty bandy byly úděsný a v tom prvním byla nějaká holčina, která přeřvávala, bylo to místama jako když ji někdo naráží na kůl, něco děsnýho a poslední band, to taky bylo čistý peklo (to je asi ten jejich těžce hledanej "sound" -čistý peklo).
    Měli končit ve 21:30 (to bylo na plakátech a já se na to těšila jako na smilování), skončili ve 21:45 a místo aby se sbalili a vypadli, tak ještě do deseti pouštěli něco ze záznamu... mechchch........ šmejdi.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    LALINA: spatne jsem se vyjadril. Smirovat se s tim nemusis, ale pocitej, ze to tak bude.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: No já nemám koule obsadit někde chaloupku u lesa a bez práce a peněz tam žít:)))
    Jojo, někdo tomu říká vývoj, já tomu říkám úpadek, ale to je věc názoru, uznávám, jsem holt pesimista. Mám ráda jenom takovej vývoj, kterej vede ke klidu, harmonii a nepřelidňování :))))))
    Smiřovat se nemůžu, tomu nejde poručit. Nestanu se tím smířeným kusem stáda, ani to neumím.
    Snad jedině až jednou najdu nirvánu, tak potom budu smířená se vším :))
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    LALINA: ja tu bydlim, s prestavkama, od malicka a beru to proste jako vyvoj. Tak jako driv byly Kobylisy vesnice, tak i Prosek bude jednou soucasti sirsiho centra Prahy, s tim se proste smir.

A kazdej ma moznost volby, jenom my se slabou vuli nemame koule na to radikalne menit svoje zivoty :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: jasně, ale tohle byla produkce dětí, chápeš? je sice fajn, že se jim dostane té slávy a vystoupí na podiu, ale kdo to má trpět? Snažila jsem se dívat na film, to vůbec nešlo, pak jsme s kamošem ladili komp, ale si když jsem myslela na něco jinýho, tak mě pořád tahaly za uši ty falešný zvuky, co prošly i skrze zavřený okno... prostě jsem trpěla a nešlo to nijak odstínit, leda zalít uši voskem...

O dětské diskotéce ani nemluvím, ale ta letos ještě nebyla. To jsem navíc vzteklá, protože mě sere, jak malejm děckám kazej vkus. Potom nemaj ty ovce žrát tyhle sajrajty, když je to učej odmalička... všechny ty shity od heidi, michala davida a lidí, o kterých jsem po listopadu doufala, že už je nikdá neuslyším... A to je ještě pořád o fousek lepší, než taková ta populární hudba americká...to už je hnůj úplně... sere mě, že to lidi mají rádi, potom jsou z nich blbci:) Nebo jsou to blbci a proto se jim to líbí? Prostě je to smutný.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: to přesně mi připadá taky a celkem těžce to nesu. Proto jsem bojovník proti hluku:)
    Jinak já jsem se z Flory přestěhovala na Prosek kromě jiného proto, protože to bylo místo v závětří a jakkoli to zní divně, tak to bylo takový rodinný hnízdo, komorní, nikdo, kdo tam nebydlel, tam nelezl, lidi byli ohleduplní a normální, víšjak. Takový místo jsem si vybrala.
    Postupně se to kazí a kazí a kvalita života tam jde dolů, včetně toho parku a včetně toho, že tam natáhli metro. Už to není závětří nad městem. Mám se odstěhovat? To není tak snadný.
    Kvalita jde dolů, ale to jde asi všude, takže zůstávám, bydlet v domku na samotě u lesa bych sice chtěla, ale nemůžu.
    To ale neznamená, že se nebudu snažit to zhoršěování nějak brzdit, že se nebudu snažit některý věci změnit, nebo se aspon ozvat.
    Argument, že jsem si to vybrala, tak ať trpím, tady fakt neplatí. Já si to nevybralal, ono si to vybralo mě:)))
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    A s tou kvalitou to je tezce individualni. Proste vetsine lidem se to libi a to musis brat jako fakt. Jsme holt ovce, ktery s chuti sezerou, co jim nasypou. To ze existuje tuny jiny hudby, ktera skutecne stoji za to, vyzaduje nejen to si ji najit, ale i ten poslech kolikrat zada venovat tomu pozornost (ale to uz je dohnany trochu do krajnosti) Predevsim je to o tom,ze sto lidi sto chuti.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Mno, ja se timhle vytvarenim bordelu zivim, tak bych mel asi mlcet :) nicmene vybral jsem si zit ve velkym meste s vyhodami i nevyhodami s tim spojenymi, takze nema cenu narikat. Jsem rad,ze jsem alespon takhle na okraji, kde je nejakej ten klid alespon relativne.
    V kazdym pripade v dnesni dobe mi prijde, ze z kazdyho rohu nekdo vyluzuje nejaky zvuky a neumi jinak upoutat. Kdo nedela bordel jako by nebyl.
    LALINA
    LALINA --- ---
    a když už bordel, tak aspon kvalitní....
    Tyhle produkce děcek z lidušky, co byly v neděli a dneska, to je utrpení, tyhle věci by se měly odbývat někde v soukromí a hlavně unplugged !!!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    právě jsem napsala na úřad Prahy 9, at jsou s tím bordelem někam:))

LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: myslím si, že je hanba takhle rušit lidi a ještě k tomu v neděli. Kruciš kdy už by měl mít člověk nárok na trochu ticha a klidu, než v neděli,!?!
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    LALINA: Přes den fandili lidi, k večeru (zřejmě finále) bylo slyšet hlavně Sparta a Slavie do toho. Následoval nějakej zábavnej program. Slyšel jsem Báru Basikovou a nějaký další.
    LALINA
    LALINA --- ---
    stejně je to strašnej vopruz, arogance a drzost, tady uprostřed obytný zony, kde kromě starejch asijskejch rusáků žijou i mimina a malý děcka dělat takovej brajgl. Tohle patří někam mimo obytné zony nebo dovnitř, kde si to lidi poslechou jenom dobrovolně
    LALINA
    LALINA --- ---
    KUBLAJ: hudba? teda chci říct rámus? nebo fanoušci?
    LALINA
    LALINA --- ---
    jo, hlasitost je lepší než v neděli... taky maj polovičná poidum a ctvrvtinový systém

tedko je tam tenhle bordel ..aprdon, ....ehm, vlastní sound :

Out of Space – kapela se zaměřuje na electronicu s prvky mnoha dalších žánrů (dubstep, house, funky, r´n´b, drum´n´bass). Trvalo jim rok, než si utvořili vlastní sound. Stálo to za to!

a měli už v půl KONCIT !!!
    IDLE
    IDLE --- ---
    LALINA: Ani mi nemluv... :)
    Ale hlasitost je naštěstí ještě vcelku únosná, aspoň většinu času.
    LALINA
    LALINA --- ---
    IDLE: tak jak se ti učí?
    Bohajeho to se nedá poslouchat...
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    ja vcera zas poslochal z kompresor nejakej turnaj v cemsi. taky dobry.
    LALINA
    LALINA --- ---
    a hlavně v něm byl klid... žádný estrády a produkce....
    právě jsem si odtrpěla jakýsi dětský orchestr, který vám zprzní na počkání jakoukoli slavnou filmovou árii ..... áááá
    LALINA
    LALINA --- ---
    RAV: stookrát BYL. A nebyl ani zpustlej, to jsou jenom řeči, měl v sobě hodně krořvinatých míst, takže byl krásně intimčo a člvoěk měl pocit aspon trochu soukromí, dneska je to peklíčko, víc lidí se vším tím příslušným haraburdím (děti, kola, brusle, tříkolky, psi, kočárky, koloběžky atd) než stromů, a vidíš je všechny najednou do dáli, protože křiví není a tak jsou vidět i ty strašlivý betonový obrubníky vodní cesty......Jo a těch lidí je tu čím dál víc, přistěhovalci bez chalup, takže i o víku je to tu jako na václaváku .... blexvajs.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam