• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIONietzsche & Schopenhauer - filosofujeme kladivem !
    LUSINKA
    LUSINKA --- ---
    uz jsem si rikala, ze jsem se nekde ztratila, kdyz jsem tu cetla, ze nihilistum se zdaji ostatni podradni...
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    mantis> nietzsche zalozil nihilismus ? ... kazdy at si ho vyklada po svem ? ... myslim, ze jsi prave vyhral soutez o nejdementnejsi prispevek ... samozrejme bude vystaven na nastence se vsemi poctami, ktere mu bezpochyb nalezi !

nympho> nihilismus nema s podradnosti nic spolecneho ... spise jde o absenci vule ... tedy to, cim nietzsche nanejvis pohrdal ... pokud chceme skatulkovat, muzeme ho priradit k volunterismu ...
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    Beru to tak, že člověk se stane nihilistou, protože ho svět sráží na kolena. Protože přestane věřit ve zlepšení. Protože mu každý tvor kolem něj příjde tak podřadný, že se mu z nich zvedá žaludek. A není tu žádná světlá vyhlídka do budoucnosti. Nevidí nic a nikoho, kdo by naslouchal.. a když už naslouchá, tak nedokáže pochopit slova...
    MANTIS
    MANTIS --- ---
    Proč tedy Nietzche údajně založil nihilismus, teda víru v nic, resp. nevíru?
    Protože věří?
    Ale dost už s tím, každý si ho vykládá trochu po svém...
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    tricet let bylo kratsich nez se puvodne zdalo ... pozn k diskuzi mantis&wireborne ... nietsche samozrejme veril ... at uz to byla myslenka velkeho navratu nebo samotna idea nadcloveka ... pochybuj je dobre prikazani ...
    MANTIS
    MANTIS --- ---
    WIREBORNE: Nietzcheho filozofie je založená na nevíře. (A za předpokladu že v této místnostži by měly všechny přispěvky směřovány tímto směrem) není dobré hlásat "Pochybuj!".
    Znamenalo by to pochybovat i o nevíře...
    Ale nechci ti cpát svůj náhled na věc.
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    Já taky neměl na mysli nevíru. Ta může na povrch působit jako pasívní záležitost.

Pochybnost je jednoznačně aktivní.
    MANTIS
    MANTIS --- ---
    WIREBORNE: Neveřit automaticky neznamená pochybovat... Ale budiž
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    Příkázání první: POCHYBUJ !

Buď připraven pochybovat vždy a všude, nauč se milovat pochybnosti a né se jich bát a pochybovat s pocitem viny. Pochybnost je nejvyšší projev lidského intelektu.
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    ... odchazim na tricet let hor
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    ... deti zarathustry odvraceji se od jeho nekonecne lzi
    IMZMETECH
    IMZMETECH --- ---
    Deti pane odvracejice se od jeho nekonecne pravdy a uceni, ruku v ruce jdouc vstric vecne smrti, zrozeni. V pekle prach a v prach se obrati, kdyz jejich vlastni otec od nich hlavu odvrati, co vic nez z lasky hrich snad, kdyz rodic sve deti zatrati ?

Buh je dabel, dabel, je buh.. krestenstvi znamena vzdelanost, vzdelanost znamena pokrok, pokrok znamena smrt.. vetsine. buh je hajzl.
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    nympho> ve svem klubu si muzu vypoustet z huby co se mi zamane :)) ... a s tim ze buh je vsude opatrne, mimochodem byl to ode mne spise kompliment ...
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    WHITESCORPIO: až mě poznáš, tak si dovol něco takového vypustit "z huby" ;)
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    nympho> ja myslim ze konkretne v tobe zadny neni ...
    NYMPHO
    NYMPHO --- ---
    WHITESCORPIO: ale pokud platí pravda, že Bůh je všude, tudíž i ve mně, pak je důležité milovat sám sebe, protože jinak nedojdeš štěstí :))))
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    vyhlasuji novou zabavnou hru pro cleny klubu ... stvorte si sve vlastni desatero ! ... doporucuju tomu venovat alespon nekolik minut at to vypada lepe nez ty nesmysly z bible
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    ... vynatek prispevku id shaldan smerovano na lalinu

překonáno desatero čím ? Čím je překonáno to nejdůležitější přikázání, tj. první MILUJ BOHA ? .... jen sobectvím lidí, kteří si ho nahradil miluj sám sebe ........ ano, to je druhé .. ale bez prvního nemá valného významu, protože to je jen prázdná fráze ... ale to už se dostáváme do jiných temat :)) .... četla jsi celé Písmo jestli se mohu ptát ?
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    Stejně je to sranda.

Z biologie buňky kterou jsem absolvoval před patnácti lety a dnes jsem pořád v blízkém oboru bych si znova zkoušku složit netroufal.

Ale gymnaziální češtinu, slohové práce, jé to bych si užíval, to bych si z nich, už mohl dělat absolutní srandu......což na druhou stranu znamená, že to asi k něčemu bylo a nějaký základ tvůrčího psaní mi to dalo.
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    ... drobna zalezitost na pobaveni aneb vashek filosofem ...

VASHEK --- --- 19.14:33 10.1.2005
    no uvaha na jakykoliv tema :)
    REONA --- --- 18.54:00 10.1.2005
    slohova prace na tema uvaha znamena co? jakoze slohovy utvar Uvaha na volne tema, nebo uvaha na tema uvaha? nebo snad vyklad na tema uvaha? (no, ja nic takoveho nemam, ale kdyby nekdo mel, tak at vi co vlastne chces :o)
    VASHEK --- --- 18.25:58 10.1.2005
    prosim nema z vas nekdo slohovou praci na tema uvaha potrebuju nejakou ktera neni moc podobna tim co je na maturita.cz :) ... to bude mit kazdej prosim prosim .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam