• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANIMAMVNDIIndie/Lo-fi/IDM/Alternative/Experimental Kalendar+Diskuze
    ORPA
    ORPA --- ---
    ORPA
    ORPA --- ---
    SKUTECNOST: chybí ti tam místo.
    ORPA
    ORPA --- ---
    18. 10., 21:00, čtvrtek, sklub, Olomouc
    Festival - koncert » MIDI LIDI
    SKUTECNOST
    SKUTECNOST --- ---
    pá / Fri 12/10 20:00

    VIDEOstop + MIDI LIDI (CZ) + VOICE OVER NOISE (SK) + DJ Mr. Roquentin

    k vidění budou filmy následujících tvůrců / screening of video-films by :

    Pavel Strnad, Petr Šmalec, Kakalík, Masker, Pash*, Magda Hrubá, Michal Jindra, Ondřej Švadlena, Petr Bařinka, Pavel Nosek, Jan Augusta, Jan Haubelt, Aleš Suk, Pavel Abrahám a další


    VOICE OVER NOISE: Slávo Krekovič - laptop, syntetizátor + Marek Piaček - laptop, flauta, elektronika + Oliver Rehák - laptop, elektronika

    Traja slovenskí hudobníci známi z rôznych zoskupení (Požoň Sentimentál, VAPORI del CUORE, Don@u.com, Uran Uran, Etnoise Orchestra, Frutti di mare, Musica falsa et ficta) upečú improvizovaný elektronický nákyp plný korenistých prekvapení, od sladkej praskavej poézie v štýle "flauto dolce" k drsnej hlukovej próze. Prvá verzia projektu Voice Over Noise mala premiéru v lete 2007 v Hainburgu na festivale IMAutomaat.

    Three Slovak musicians known from dirrefent ensembles (Požoň Sentimentál, VAPORI del CUORE, Don@u.com, Uran Uran, Etnoise Orchestra, Frutti di mare, Musica falsa et ficta) will bake an improvised electronic cookie full of flavoured surprises, from sweet crackling poetry in the style of "flauto dolce" to rough noisy prose. First version of the Voice Over Noise project was introduced in Summer 2007 in Hainburg at IMAutomaat festival.

    + párky v rohlíku / hot dogs

    Vstupné / Entry 80 CZK
    MLOK
    MLOK --- ---
    20.10. Brno - Melodka; Esgmeq + TBA. 80/100.
    MASSERATTI
    MASSERATTI --- ---

    05.11. 2007
    ADULT. (US) at RECYCLIT night, BORDO

    + DIGITAL DIVISION (CZ) + MA* + RETROX (DISQOteam) + REC DJs (CZ)

    Legenda electroclashe poprve v Praze....

    vstup: 180,- CZK ( ! ) / 6 EURO

    wewewe: majspejs/resajklit
    ELECTRICFRET
    ELECTRICFRET --- ---
    Unbending Intent - Metamorphopsychosis [chrnbl006]
    DOWNLOAD
    SKUTECNOST
    SKUTECNOST --- ---
    SKUTECNOST
    SKUTECNOST --- ---
    V sobotu 29. září ve Skutečnosti vystoupí Botanica (NY, USA)

    Pokud by se kapely daly popisovat filmovou terminologií, Botanice by jednoznačně nejvíc slušely první snímky Jima Jarmusche. Posmutnělá atmosféra prázdnejch prostor, černobílý horizonty, klikatý cesty. Oblak dýmu v ospalým baru. Duší Botanica je klavírista Paul Wallfisch (znáte ho z desek Firewater), kterýmu na nahrávkách pomáhají takový osobnosti jako Kid Congo Powers nebo Oren Kaplan (Firewater, Gogol Bordello). Botanica absolvovala turné například se 16 Horsepower, Super Furry Animals nebo Rocket From The Crypt, aktuální deska se jmenuje The Magnetic Waltz a spojuje syrovost Toma Waitse (na tributový desce jeho coververzí se Botanica ocitli ve společnosti Lydie Lunch nebo Screamin´ Jaye Hawkinse) a zasmušilost The Bad Seeds.

    http://www.myspace.com/botanica

    Koncert Botanica pořádá na poslední chvíli Silver Rocket
    EFHA
    EFHA --- ---
    12.10. bohemian like you, rock cafe, 180kc
    krazy baldhead (fr) + ventolin (cz) + noot (can) + the models dj-set + fh dj-set + kolouch vj-set + 1a2v1 vj-set,
    SKUTECNOST
    SKUTECNOST --- ---
    Skutečnost je spíš PROSTOR než klub
    ACIDOFIL
    ACIDOFIL --- ---
    MASSERATTI: gig peknej, B.D. vtipny a dobry, predkapela z myho pohledu dost tragicka[zachranil to az cover nakonec]

    jinak k klubu.. byl sem v bordo poprve a fakt mne zarzazilo ze pri vstupu mne uvital mily pan ktery tvrdil, ze je povinny dat svrsek do satny cemuz odpovidala i vyveska na zdi.. do psi prdele co to ma bejt?!!
    TAP
    TAP --- ---
    EFHA: dobre! ale nic z toho dalsiho neznam :)
    SKUTECNOST
    SKUTECNOST --- ---
    nedele 23/9 20:00 http://www.Skutecnost.cz Francouzská 76

    A.M. 180 Collective uvádí DOG DAY (CA)

    Čtveřice DOG DAY (dvě holky a jejich dva kluci) z kanadského Halifaxu vydala nedávno debut na německém labelu Tomlab (Casiotone for Painfully Alone, David Shrigley, The Blow), kterému jí coby tip na čerstvou krev doporučili lidé kolem Final Fantasy. A byl to tip k nezaplacení. Při poslechu jejich alba "Night Group" budete možná marně lovit v paměti jinou desku takhle od začátku do konce napěchovanou hitovkami. Kytarový indie pop v podání Dog Day zní přibližně tak lehce, chytře, nevinně i a s příslibem věcí příštích jako The Cure na "Three Imaginary Boys", podobně melodicky a energicky, jen ne tak navztekaně jako Pixies na "Doolittle" a s podobnou melancholií pod tím vším jako Arcade Fire na "Funeral". Poslechněte si je na http://www.myspace.com/dogdaytheband.

    Předkapelou Dog Day bude plzeňská laptopová dvojice Table. Ani se nestačili rozkoukat a už je Anděl ztrapňoval v TV. A pár dní na to hrajou před Dog Day. Přejeme hlavně pevný nervy. Ukázky od Table najdete na http://www.myspace.com/tableweb.

    Vstupné 100 Kč (bez rezervace)
    EFHA
    EFHA --- ---
    8.11. deerhunter v arse a za kilo. zbytek line-upu famufestu tady:
    http://www.last.fm/event/338459
    MASSERATTI
    MASSERATTI --- ---
    ANIT
    ANIT --- ---
    tak jaky byli ellen alien a apparat?
    MLOK
    MLOK --- ---
    chech, trošku starší, ale zdá se, že to bude pompézní :)

    ---nová deska OTK

    14.7.2007 Tak jo, konecne se teda stalo to, o co sme se pokouseli posledniho skoro tri ctvrte roku: na par dnu sme se vsechni sesli abysme natocili zaklady nasi novy desky. Nekolik odkladu, v sobotu dvojtej koncert v Babicich a v Bojkovicich, dva dni dratovani, a vysledek je zase dilo v podstate jednoho odpoledne. Nahranejch je 8-10 valu, co z toho bude, vi buch. Ted musime nechat ve studiu naladit piano na nejaky dohravky, pozvat dechare, (trumpeta, bassklarinet, pozoun), dudaka, dohrat flexaton, perkuse, theremin, zpevy a sbory. O fous mi utekl inzerat na opravdovy velky varhany. Je to krasny sledovat, jak se vam pod rukama rodi neco tak straslivyho, jako se rodi dzban pod rukama hrncire na roztocenem kruhu, proste se to vsechno toci, a vy to jen tezko muzete kontrolovat. a vobcas vam kus hliny ustreli uplne nekam do hajzlu a vy ho musite jit hledat, nebo tam zaschne. Huh, to sem se tady nejak rozkecal, takze zbytek strucne: dekujeme MOC cely Babicky Crew, Kristyne, Alesovi, Ondrovi i Jarovi, sporthotelu Spytihnev za hezkej bazen a kavarne u privozu za laskominy ktery nejsou popsatelny slovama. O.
    MASSERATTI
    MASSERATTI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam