• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHITESCORPIODR-DOS, MS-DOS, FREE-DOS
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    jsem koukal, že třeba v CzechComputeru prodávají nějaké notebooky a aby byly levné, prodávají je buď s Linuxem což chápu nebo s FreeDosem - dá se to vůbec dneska použít k práci na rozumnym modernim notebooku ?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    tisk z dosu jsem vyřešil programem dosprint ... jednoduché, elegantní a levné.
    RCR
    RCR --- ---
    ISHIN: Ano nacelniku, pardon. Mel jsem na mysli dosemu.
    ANCHATON
    ANCHATON --- ---
    lidi pls help, na dosboxu mi hrozne spatne reaguje mys ve vsech hrach, mam ps2. chova se jako by mela hrozhe prehnanou citlivost a je praticky nemozny ji zamerit nekam. nemate s tim zkusenost?
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    RCR: ted budou 3dny volno tak se na to zkusím podívat.
    RCR
    RCR --- ---
    MYSZO: dosbox neni emulace - je to dos pustenej v normalnim modu (nefunguje na 64bit systemu), emuluje se hw kolem procaku, ale ten se pousti rovnou. Dosbox je realna emulace dosoveho api urcena pro hry - blbne tam casto cestina, se siti je tam zabava a vubec na aplikace spise nebrat.
    Zajimavym resenim by mohl byt onen dosbox a tiskarna na linuxu, tomu dosu nejak pricetne pripustena. Existuje "linuxove"ceske ucetnictvi, ktere presne takhle funguje. byl o nem clanek na rootu pred min jak pul rokem, stahni prozkoumej.
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    WHITESCORPIO: mluv se mnou jako když jsem nikd ydos neviděl ... umim namapovat porty a par batáčků .... emulovat je pro mě sprosté slovo.

    RCR: zkusím
    RCR
    RCR --- ---
    MYSZO: mozna zkus deskjet400 jako zoufaly pokus...
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    myszo> ty ten dos neemulujes ? ... mozna jeste zkusit dosbox/dosemu :)
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    WHITESCORPIO: netuším jak bych z toho dosu generoval PDF :-(

    RCR: nj je to hnus, jinak s laserem to vim, že to běhá přes 4L vlastně snad každá tiskárna běhá na 4L, ale tohle inkoustovka ...
    RCR
    RCR --- ---
    MYSZO: Taky si myslim, ze tisk s tak novejma vecma neni uplne trivka. Faktem ale je, ze mi nejakej takovejhle laserovej polyfunkt tisknul pod dosem s drivery k 4L, ale musel se ten soft s tema driverama zaplnout s tou 4Lkou a pak ty tiskarny prohodit. Nic pro beznej provoz...
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    myszo> dle meho nazoru to nepujde, mozna by to slo nejak ohnout pres http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/ ... vygenerovat korektni pdf, a potom vytisknout
    MYSZO
    MYSZO --- ---
    ahoj, co se týče dosu jsem lama .... potřeboval bych radu u kámoše jsem rozběhl účetnictví na dosu, Laura se myslim jmenuje .. a na jehlickovce tiskne OK, ale na HP 2575 multifunkci, ktera je sitova mi to netiskne ČESKY ..... dá se to někde nastavit a nebo má smůlu?
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    FreeDOS 1.0 Yes, the FreeDOS Project has reached the "1.0" milestone. Download FreeDOS - or buy it on CDROM. This is a very important day for FreeDOS. A lot of you have put in so much work over the years, helping to make everything perfect. Even if you didn't contribute code, you helped out the FreeDOS Project by submitting comments and bug reports. Thank you! ... http://freedos.sourceforge.net/
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    3.7.2006 06:48 / MaReK Olšavský

    I náš server minulý týden informoval o „smrti“ FreeDOSu, jak se zdá, možná jsme se nechali trochu nachytat všichni, FreeDOS je živý a dokonce by zanedlouho měla vyjít finální verze 1.0.

    29.6.2006 07:21 / MaReK Olšavský

    V polovině roku 1994 začal vývoj FreeDOSu, který se dodnes nedostal do finální verze 1.0. Vypadá to, že jeho hlavní autor jej již považuje za mrtvý, podle informace na OSNews. Používá jej většina z nás v DosEmu či DosBoxu. Strámky bylu přesunuty na freedos.sf.net.

    ... zmrdici ;)
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    zda se ze v ms urcite ... http://www.computerhope.com/modehlp.htm
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    myslim ze uz jsme to tu trochu probirali ... konretne v ms-dosu to nepujde ...
    MYRIEL
    MYRIEL --- ---
    poradíte mi prosím v msdosu nějaký příkaz, kterým, změním počet znaků na obrazovce na jiny než 80*25 ? (v ideálním případě 80*50)
    ASPI
    ASPI --- ---
    je to takova aplikace k mixaznimu pultu, muzes na jednotlivy savle prirazovat virtualni procesory napr gate, compressor, expander... coz ridi ten pocitac. a jelikoz ma ten pult 40 savli, ktere jsou vedle sebe na tom monitoru vyobrazene, tak se tam v tom rozliseni 640x480 vejde "jen" nejakych 20-25. na ostatni musis scrollovat sipkou do strany. jako .. vzdycky se to tak delalo, takze se to bude delat i dal, jen je tu ted na to misto 14" monitoru 17" LCD, tak .. jsem se chtel aspon zeptat. i kdyz jsem nedoufal v kladnou odpoved. ale lina huba visjak :)

    diky moc za prima odpoved, pozkousim, ale necekam, ze se neceho doberu...
    WHITESCORPIO
    WHITESCORPIO --- ---
    zalezi jaka, smz mnohem agresivneji :) ... 100% to nebude ale napr. XP ti dosovske prostredi take jen emuluji ... jinak existuji alternativy za himem a emm386 nebo se daji vypreparovat z ms ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam