• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ADAME-SHOPy a jejich REFERENCE -> konkrétní osobní zkušenosti s nákupy, reklamacemi a jednáním se zákazníky
    VIK
    VIK --- ---
    kupovali jste nekdy neco pres "Used & new" na amazonu? ceny jsou mnohdy vyrazne nizsi. vite nekdo, jak to funguje?
    JARRE
    JARRE --- ---
    ENTENTYKY: jj...to je fakt
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    rekla bych, ze zadny internetovy obchod te nebude nutit behat na urady kvuli vraceni dane, to by asi dlouho nevydrzel .))
    o to vraceni si zazadaji spis oni, jestli tam nejake bude, ne?
    JARRE
    JARRE --- ---
    M3C: Jenze zakaznikovi prijde to zbozi a on bude muset na urady pro penize z toho zdaneni. Spravne? To je dost blby. :(
    M3C
    M3C --- ---
    JARRE: prakticky ke dvojimu zdaneni nedojde, protoze dan na strane prijemce mu vrati na zaklade zadosti.
    JARRE
    JARRE --- ---
    BEEBOY: To je ale strasne zdlouhave, ne?
    Takze z toho zbozi bude dvoji daneni? :(
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    JARRE: takhle to, myslim, funguje na www.metalmerchandise.cz, na tvoji objednavku si nechaji posilat veci z anglie... ale nejdrive to jde k nim do CR a potom teprv od nich k zakaznikovi... oni budou vedet...
    M3C
    M3C --- ---
    JARRE: pokud se nepletu, tak DPH se zaplati na obou stranach a strana prijemce si potom muze zazadat o vraceni. ale jistej si uplne nejsem.
    JARRE
    JARRE --- ---
    Komu se budou platit dane a jak to bude, kdyz bude ceskej internetovej obchod posilat veci z nemecka zakaznikum na ceskem trhu? Dekuji
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    DRIZDIK: potom napis, jak jsi dopadl.. docela by me to zajimalo..
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    jo tak sem nakonec nasel par for kde o tom mluvily v dobry takze do toho asi pudu ..
    sem si tam nasel konkretne Apple iPod mini .. je tam o 4 slovy ctyri tisice levnejsi s tim ze u nas stoji 9 a tam 5 :-) proto sem shanel reference :-)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    muzete mi vysvetlit, jak funguje to nakupovani na amazonu? Tedy chapu to dobre, ze kdyz si vyberu produkt, tak kliknu na "Used And New" a vyberu si cenu/prodejce od ktereho to chcu?
    A vyplati se vybirat zbozi primo z amazonu? Kdyz treba dvdcko, ktere chcu, maji u prodejce 'amazon' za $11.21 a u prodejce 'jade media' za $7.95 (oboji new) ?
    U toho druheho prodejce je akorat shipping lhuta 1-2 dny. U amazonu je to 24H.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    DRIZDIK: vyhledej si to googlem nebo necim - ja to taky udelala, kdyz jsem tam chtela objednat digital - vyhodi ti to nejake diskuze, kde se o tom lidi bavej (ale myslim, ze reference byly dobre) - nakonec jsem to tam ale neobjednala, protoze ceskej navod by mi fakt chybel ...
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    jojo, ceny jsou docela nizky.. az divne :/
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DRIZDIK: hustej kseft
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    snad jsem nasel spravnej klub
    shanim nejaky reference na shop www.pixmania.com
    libi se mi tam par vecia le nekdtery ceny jsou podezrele nizky :-)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    VIK: na amazon.at nemaji, co hledam. (teda maji to jen na co.uk). A prave ze CR sem nikde v helpu nenasel, ale asi fakt pro ne jsme Rest of the world.. Smutny..
    VIK
    VIK --- ---
    MARTIK: a co zkusit amazon.at ?
    VIK
    VIK --- ---
    MARTIK: je to napsany nekde v helpu, ale neni tam konkretne ceska republika, ale neco jako 'rest of world' nebo tak nejak...
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    prominte, muzete mi poradit? myslel sem, ze sem pokrocily uzivatel internetu, ale za boha nemuzu na amazon.co.uk nikde najit, kolik stoji postovne do CR.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam