• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRYXiiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii
    www.strixovo.cz
    rozbalit záhlaví
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    STRYX: ja corbusieruv vliv rozhodne nepopiram a v mnohem jeho architektura spolecnost skutecne zmenila (nebo alespon byla prostrednikem te zmeny), nicmene moje estetika to proste neni. mam radsi organictejsi architekturu
    STRYX
    STRYX --- ---
    DRAKKA: Ono to mas tezke. Ja ho osobne take moc nemusim, ale je pomerne neoddiskutovatelne, ze je jednim z nejvyznamnejsim architektu minuleho stoleti. Ta doba byla proste jina. Jelo se tedhdy v pomerne radikalnim idealismu, verilo se, ze skrze architekturu lze zmenit spolecnost, resily se slozite socialni a architektonicke otazky atd. Ac jak rikam, ze to neni muj salek caje, tak si na nem vazim prave treba te flexibility a schopnosti, ze imho dokazal opakovane prekrocit svuj stin a neustale se vyvijet a tvorit podle sveho presvedceni.

    Na druhou stranu abych si prisadil malou spicku... ;o) Muj oblibenec Wright ho zhodnotil ve stylu, ze vse co Corbusier vymyslel ci udelal, mel Wright spolu se Sullivanem realizovano uz tricet let pred nim. A Imho mel pravdu. Takze tak :o)
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    STRYX: le corbusier mi asi nikdy k srdci nepriroste. videla jsem dokument o jeho stavbach, jeho klaster vypadal jak koncentracni tabor, ta kaple mi zas pripomina protiatomovy bunkr...
    KOKES
    KOKES --- ---
    STRYX: tak, aspoň vím, jak jsem na tom se vzděláním:-)
    STRYX
    STRYX --- ---
    KOKES: To posledni je kaple v Ronchamp. Pomerne zasadni Corbusierovo pozdni dilo, ve kterem prakticky popira svoji zivotni architektonickou filosofii. Na cloveka, ktery byl schopen tvrdit, ze co nema plochou strechu, pasova okna a skeletovy system neni architektura, docela vykon.

    To druhe jsou pozdni Arts and Crafts. Koncentrovana historizujici romantika tajne pracujici s zelezobetonovymi nosniky apod. ;o)
    KOKES
    KOKES --- ---
    STRYX: ten poslední se válí někde v reálu, je to nějaký recyklovaný nebo earthship...
    mě se nejvíc líbí prostřední:-) my home, my castle
    STRYX
    STRYX --- ---




    PHOB
    PHOB --- ---
    STRYX: no ono 3ds je 3ds, ale zkus si to exportovat do maxu a poseres se :)))
    dost sem s tim pak bojoval, vertexy nepospojovane atd...
    ale pro takovehle pouziti je to fakt pohodicka... rychle jednoduche, zdarma, pokud nechces pro verzi :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    PHOB: Nahodou zrovna tedka o vikendu jsem se s nim zacal ucit. :o)) Musim rict, ze me prijemne potesil. Ma takovou inteligentni a intuitivni koncepci tvorby. 3ds je 3ds, ale Google ma u me zdvizeny palec.
    PHOB
    PHOB --- ---
    STRYX: jasnacka, ale nekdy zkus i google sketchup taky neni od veci :) na tyhle perspektivy apod :)
    aspon je hojne vyuzivan, sem videl spoustu profiku, co si tim ulehcuji zivot :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    PHOB: Ale kdepak. Vetsinou je to delane podle fotek. Za caste si to hodim pres prusvitku, vytahnu hlavni linie a zbytek dosrafuju, cimz to dostane tu zivost. Treba toho spodniho jsem si tedy dovynasel perspektivu, ale kdyz se tim nemusim zdrzovat, tak to nedelam. Vzasade se to prekresluje proto, aby se nemusela platit licence fotografum, nebo kdyz jedine dostupne fotky maji mizernou kvalitu, nebo kdyz budova v puvodnim stavu uz neexistuje, tak to pak rekonstruuju z vice pramenu.
    PHOB
    PHOB --- ---
    STRYX: to by mne zajimalo, zdali si v zaklade techto paradnich pracicek, pomahas napr google sketch upem :) protoze to mas fakt supr ty linky apod.
    STRYX
    STRYX --- ---
    domecky





    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    OLYFKA: ;)

    ano, uhodil jsem svou vyholenou hlavickou do hrebicku
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ALISTAIR: bez těch hloupostí v závorce by to bylo lepší
    FALLIE
    FALLIE --- ---
    STRYX: uplně nejlepší komisi těch nejchytřejší, nejnezaujatějších a nejlépe se orientujících v problémech všehomíra dozajista objevíš na NYXu :D

    a to multi-kulti to bude teprve asi správne peklo, ale co, pred par desitkama let bys jiné než politicky angažované umění dělat nemohl
    OLYFKA
    OLYFKA --- ---
    ALISTAIR: uhodil si hlavickou do hrebicku! thumbs up.
    STRYX
    STRYX --- ---
    STRYX: (to neni vtip)
    STRYX
    STRYX --- ---
    ALISTAIR: Hm, koukam, ze to pripravovane multi-kulti bude pekne peklo... dobre vedet s predstihem.

    Nemejte vsak zadny strach! Az to bude naostro, necham si jednotliva temata nejprve odsouhlasit komisi nezavislych expertu a dodatecne doprovodit metodologickou priruckou, ktera zabrani jakekoliv zjednodusene interpretaci.

    ESTEN
    ESTEN --- ---
    pekne receno..
    ALISTAIR
    ALISTAIR --- ---
    STRYX: Ja jako zcela nezavisly pozorovatel, ktery co do objektivity predci vsechny zfixlovane statistiky i subjektivisticke vypovedi udajnych svedku, musim rict, zes to pojednal uplne nevyvazene - vsichni prece vime, ze nackove jsou ti hodni, kteri chteji jen poradek, mir a bezpeci pod vladou pevne otcovske paze Vaterlandu, zatimco anarchisti jsou ti spatni, kteri chteji vsude delat bordel a anarchii. Ja myslim, ze tohle je dost evidentni :)) Takze bys mel nackovi namalovat takovy vznesenejsi arijsky vyraz, asi jako na budovatelsko mirotvornych plakatech z doby vlady Adolfa v Reichu. V podstate tim soucasnym ztvarnenim jen podporujes medialni klise o tom, ze nackove jsou vzdycky zli a agresivni.

    Je potreba rozlisovat inteligentni a dobre nacky na jedne strane a pak tech par hloupych skinu, co vlastne nejsou ani opravdovi nackove, ale media si jich porad vsimaji a vytvareji tak zkresleny obraz o nacisticke ideologii, ktera je ve skutecnosti velmi humanisticka a se vsemi lidmi to mysli dobre. Naopak ti anarchisti, ti jsou vsichni jen spatni, tam zadni dobri neexistuji, protoze nikdo indeligentni nebo moralne cisty by se samozrejme k takhle zvrhle ideologii ani nemohl hlasit. Takze tak.

    (aneb the Evil Old Worm Alistair is back and kicking / tj. kdyztak me smaz :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam