• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STRYXiiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii
    www.strixovo.cz
    rozbalit záhlaví
    SOMBRA
    SOMBRA --- ---
    STRYX: ježiš, tohle je _fakt_ krásný!
    STRYX
    STRYX --- ---
    Tenhle olej jsem mel rozdelany snad vice nez rok. Zaclo to scenou, kterou jsem videl na obloze v mracich, ale pak se to jeste mnohokrat promenilo. Byly tam mraky, jezirko a ostrovy, nekolik lvu atd. ale ustalilo se to nakonec takhle. :o)

    A Gift of Roses. 70 x 50

    STRYX
    STRYX --- ---
    Faceliftovana Cervena sfinga. 80x80

    STRYX
    STRYX --- ---
    Zahrada bolesti. 40x40

    STRYX
    STRYX --- ---
    Plamen na mohyle. Olej 70x50

    STRYX
    STRYX --- ---
    Pokračování ve fraktálním létání. Tentokrát jsem zkoušel zrychlit dobu výpočtu, hýbat světlem a nakonec i barvami. Formule vychází z toho samého základu jako předešlý klip, ale snažil jsem se jí udělat organičtější a nalézt v ní více přírodní místa. Verze pro VR stojí za to, ten prostor bez toho člověk nedocení.

    Mono verze Youtube: https://youtu.be/HYFGlh9Wxcg

    Stereo verze pro VR: https://drive.google.com/open?id=14njkIBIz8UyzQSE5z1erlDUIj9_3UcGk
    STRYX
    STRYX --- ---
    STRYX
    STRYX --- ---
    Už dlouho jsem nic nesdílel, ale to neznamená, že jsem na ničem nepracoval. :) Poslední dva měsíce jsem na dvou počítačích nonstop renderoval svůj první fraktální filmeček. Už dobře vím, proč jsem se k němu tak dlouho rozhoupaval. Stálo to totiž opravdu dost usilí. Nicméně nedělal jsem ho jenom tak old-school mono, ale vytvořil jsem i stereoskopickou verzi pro VR. Pokud máte headset, tak na tehle adrese (bohužel se mi nepodařilo injektovat potřebná metadata pro YouTube stereo) je ke stažení a skromě ji mohu doporučit. Fraktály ve VR jsou docela úlet :D

    Stereo: https://drive.google.com/open?id=1DODCpEeMSPd3jDTmtoWVORpm22BMQgkP

    Mono: https://www.youtube.com/watch?v=4RLFygQsFjY
    STRYX
    STRYX --- ---
    Dneska ve Ctvrtek 11. bude ve KC Vozovna probihat testovani nove deskove hry King of Wolves, kterou jsme vytvorili s Krystofem na konceptu herniho a ideoveho jadra nasi dnes jiz klasicke hry Dorn. Jestli mate zajem, prijdte.

    https://www.facebook.com/events/1888315504757338/permalink/1888316248090597/

    STRYX
    STRYX --- ---
    Ve všem tom shonu jsem si vubec nevšimnul, ze v čechách vyšel třetí Holdstock. Čekaní bylo dlouhé, ale stálo za to. Prečtěte si ho, Hloubení je prima :o)

    První ilustrace tématizuje snahu odštěpené dětské části psyche udržet vlastní integritu přimknutím se k lidskemu obrazu celosti, zde pars pro toto roseta okna katedraly, chránící chlapce před silami lesa znázorněnými šlahouny útočícími na její kruh. Rozbité okno se opakuje ve vitráži. U země na popukané kamenné podlaze je komplementarní kruhové temné hnízdo Cesmínky reprezentujicí mateřsky princip léčivých vegetativních sil a protiklad Jacka. Prvky v kapitolách kombinují kámen a kořeny tj. stabilizaci a regeneraci.

    Druha ilustrace sleduje perspektivu dospěleho, hledajícího cestu k dítěti v katedrále. Těžiště je uprostřed mechanického kruhu majícího původ v obraných mechanismech vědecké Stanice a reprezentuje racionalní přistup dospělé části mysli ve snaze zachovat si integritu a zmapovat prostor lesa. Tento přístup sice chraní proti nevyzpytatelné a proměnlivé síle Jacka stojícího nad kruhem a přehrazujícím cestu ke katedrále, ale zároveň je smrtelný i pro ostatní mytága, na jejichž kostech kruh stoji. Jde o vyjádření patové situace, pro kterou nebylo možné dojít k Alexovi již ve 2. knize. Prvky v kapitolách kombinují motivy stroje, kostí a vzduchu a představují neživotný aspekt racionality ve vzdušném elementu.

    Třetí ilustrace je strom masek, klasická světová osa, majicí základ v centralnim stromu Argo, třetí forma Jacka. K setkání dochází na ose spojující horní a spodní světy. Zde jsem si dovolil drobnou uměleckou licenci a posunul motiv od rodinného shledání či přeneseně sjednocení osobnostních částí k tématicky blízkému ale mytologicky vypjatějšímu motivu Odinovské iniciace na větrném stromě. Prvky v kapitolách odkazují k motivům hladiny vody jako roviny mezi dvěma světy a příčné ose, kormidlu.

    STRYX
    STRYX --- ---
    Červená sfinga. Olej na platně 80 x 80 cm.

    STRYX
    STRYX --- ---
    Výřezy z panoramat.



















    STRYX
    STRYX --- ---
    A jěště jedno šerosvitné. Ve stínu. Olej, 60 x 50 cm.

    STRYX
    STRYX --- ---
    Další dokončené plátno. Modrý vodopád. Olej 74 x 50 cm.

    SULINAR
    SULINAR --- ---
    STRYX: super, to bych hned koupil :)
    STRYX
    STRYX --- ---
    TROJKA: Diky za nabidku. Nejake vystavy vyhledove planuji. Jenom v soucasne dobe ziju mimo CR a nemam na to to organizacne resit na dalku. Za par let se ale budu nejspis vracet a rad se na necem dohodnu :o)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    STRYX: .. velmi se to podobá dvouhlavé orlici- symbol festu Brutal Assault , a a Josefova obecně. . nechtěl bys vystavit v pevnosti?. .
    STRYX
    STRYX --- ---
    A jedno dokoncene platno 50x50

    STRYX
    STRYX --- ---
    Par povedenejsich fraktalu z posledniho pulroku





















    LORD_SHAPER
    LORD_SHAPER --- ---
    Ful Bro Ku
    STRYX
    STRYX --- ---
    MERLKIR: Je to takovy projekt pro radost. Kamarad dela dobrodruzstvi, volne pokracovani Skullkeepu. Ja mu do toho delam prubezne mnozstvi povetsinou 16x16 ikonek. Ted jsem si troufnul na prvni priseru.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam