• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HYPERIONIkarie / XB-1
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    TOMMYKNOCKER: Jde o dost rozsáhlou novelu, vyšla tedy v srpnovém a zářijovém čísle rozdělena do dvou částí. Doporučuju číst najednou :-)
    TOMMYKNOCKER
    TOMMYKNOCKER --- ---
    HYPERION: Ikarii jsem uz bohuzel dlouho necetl, dlouho nebyl cas, tak jsem rad, ze stiham knizky. Ale jak to tak vidim, budu si muset sehat Ikarii srpnovou, abych si mohl precist tu hard-SF space operu.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Pokud jde o hodnocení povídek, tak nemohu sloužit. Vždy vybírám povídky, u kterých jsem přesvědčen, že jsou více než vhodné k otištění :-)
    V aktuálním čísle je psychologická povídka od Daryla Gregoryho a zakončení hard-SF space opery od Grega Beara.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    THOMASMORTA: Tak to si ten úvodník četl opravdu jen letem světem...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    MAIMONIDES: Osobně preferuji spíš fantasy subžánry, takže nejsem vhodný posuzovatel... Zahraniční povídky vybírá Hyperion, tak se ptej jeho. Ale v tomto čísle je jenom jedna, pak už tam je "jenom" druhá část povídky z minulého čísla. České povídky téměř nečtu.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HYPERION: Až od Tebe jsem se dozvěděl, že se ten klub jmenuje Cross...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    THOMASMORTA: Jo, úvodníky bývají často pouze plkáním. Uvědomuje si to i Vlado, ovšem on už těch úvodníků musel napsat stovky... Pokud jde o klub Cross, tak se tak teď pořádal tuším i Crwecon a najít si tu budovu není opravdu problém, diskutujeme tu přece na internetu.
    Chápu tvé námitky, jen bych to zrovna u Ikarii pokládal za druhořadý problém, nic víc.
    MAIMONIDES
    MAIMONIDES --- ---
    THOMASMORTA: Jsou v posledním čísle rozumné povídky?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    HYPERION: Mě to zamrzelo. Ríšovi úvodníky jsou IMHO dost často plkání o ničem, aby se zaplnil sloupek, ale tentokrát měl docela zajímavou zmínku o tom, že u budovy jakéhosi alternativního rádia v Praze je velmi kyberpunková hospoda, kde srdce scifistovo zaplesá, ale potlačí jakákoliv vodítka k tomu, aby čtenář hospodu lokalizoval. To se bojí, že by mu jí banda fanů kyberpunku oblehla? Nebo se snad štítí neplacené reklamy? V obou případech bych potom nevěděl, proč o tom píše:-( A tohle fakt bez dalších informací s Googlem nedám.
    Co se týče onoho článku o antikvariátu - ano, je pravda, že není problém to dohledat, ale u informativního článku mi to prostě chybí. U rozhovoru s MacLeodem nejspíš neuvedeš, kde jeho knihy koupit, ale skoro určitě se bude v rozhovoru mluvit o jeho knihách, takže tam uvedeš alespoň něco z toho, co píše, a to nemluvím o tom, že někdy se k rozhovorům dávají medailonky autora. Ale věřím tomu, že kdybys dělal rozhovor řekněme se zpěvačkou kyberpunkové kapely, tak bys alespoň naznačil, kde je možnost ji slyšet - jestli třeba nehrají jenom po Praze... Neberu to za katastrofu, ale prostě mě to zamrzelo.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Jakýkoli úvodník má podle mého názoru jiný účel, než navnadit na cpkoli.
    U rozhovorů se kontakty nebo informace příliš často neuvádějí, např. v příštím čísle mám rozhovor s MacLeodem a také tam neuvádím údaje, kde jeho knihy koupit atp. Navíc u internetového antikvaritátu to každému běžnému uživateli trvá asi 5s, aby kontakt našel...
    Nevím, nějak mi přijde, že je to zbytečné šťourání, Ikarie čas od času provádí husarské kousky, ale tohle je sotva hodné zmínky.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak si tak listuji novou Ikarií (září 09) a koukám, že se zase podařilo pár husarských kousků. V úvodníku Vlado Ríša navnadí na existenci jistého pražského alternativního rádia, které s ním a JWP uspořádalo rozhovor o kyberpunku... Ale nějak nezmíní o jaké se jedná rádio.
    A když později v čísle věnují stránku Antikvariátu u Léona Cliftona, velmi mě zarazí, že neuvedou žádný kontakt na něj... Tak nevím, přijde mi to jako recenze na knihu, u které recenzent uvede pouze jméno knihy a zbytek ať si ctěný čtenář dohledá sám...
    KUZELKA
    KUZELKA --- ---
    VANEK: diky
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    CORNHOLIO: No, já je mám taky, takže já ne, ale určitě někdo takový existuje. Zkoušel jsi třeba Aukro, přinejhorším? :-)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Zkusim se zeptat tady - mam doma prvnich deset rocniku Ikarie a po dlouhem vahani jsem se rozhodl, ze se jich prece jen nakonec zbavim... Neznate nekoho, kdo by je chtel koupit, idealne jako celek? Nejaky sberatel, nebo tak? Jeste to zkontroluju, ale myslim, ze by mely byt kompletni...
    VANEK
    VANEK --- ---
    KUZELKA: Speciálky, třeba http://www.seqoy.cz
    KUZELKA
    KUZELKA --- ---
    BORGDOG:
    ENDRUE:
    Tak nejak jsem to i predpokladal, akorat jsem doufal, ze narazim na nejakou spatne updatovanou trafiku;):o/
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    KUZELKA: Ale treba to za nejakej patek sezenes v antikvariatu nbo jak sou levny knihy
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    KUZELKA: To silně pochybuji. Většina stánků neprodané výtisky vrací...
    KUZELKA
    KUZELKA --- ---
    Cau kluci, da se jeste nekde koupit lednova Ikarie? Nejak jsem to za cely mesic nestihl a ted uz jsme ji na stancich nevidel:o/
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    HYPERION: Tak na to budu zvědavý... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam