IDLE: To není problém "trošku", to je problém podstatný. Nikdo nemůže odhadovat, jaké změny by přivedly zástup nových čtenářů. Jenže anketa "zevnitř" ukázala buď přímo odpor proti změnám, nebo postoj "je mi jedno, jak to vypadá, čtu si povídky". Osobně jsem předpokládal, že touhu po změně půjde vysledovat už z interní ankety a na jejím základu se pokusíme oslovit externí čtenáře...
Jako nejmladší člen redakce jsem přirozeně i ten nejprogresivnější, ale pokud např. změnu designu obálky a sazby, což je podle mě oboje opravdu tristní, podpoří pouhých 11% čtenářů, přičemž 51% je proti a ostatním je to fuk, tak to prostě neprosadím. Časopis by riskoval nespokojenost většiny. Sám bych to zmodernizoval stejně, protože současný stav je jen čekání na neodvratný konec, ale mám v redakci pramalý vliv.
Osobně mám na starosti zahraniční povídky, web a sociální sítě (FB a Twitter). To mě stojí nemalé úsilí, ale na výsledný dojem z časopisu to má jen částečný vliv. Ostatní tu můžeme probírat, ale to je tak vše, co s tím uděláme.