Já si zase v úvodnících (únorovém a březnovém, v ostatních jsem nehledala) všimla šifry :). Oba totiž obsahují věty "No, možná trochu přeháním," - reakce na nějakou událost. A "Jak říkavala moje babička" - důkaz toho, že je dobré nezapomínat na staré dobré časy. A jo, souhlasím. Moje babička ze sebe sypala moudra, kterými já teď stírám kde koho :).
Nezapomněla jsem však na ty novější - na úvodníkovou soutěž. Bylo by fajn, kdyby ty textíky začaly vycházet. Když už se to tehdy jevilo jako dobrý nápad, proč ho nevyužít :).
MUM: Diskuse na stránkách XB-1 k druhé části ankety 2014 naznačuje, že čtenáři časopis kupují kvůli obsahu (tedy asi spíše ne obsahu úvodníků). Docela dlouho jsem si tu diskusi pročítala a chtěla k tomu něco říct. Furt jsem ale netušila, jak to formulovat, abych byla zaprvé pochopena a aby to neobsahovalo nevhodná slova, nebo moc negativity.
Pak jsem se uklidnila, protože přeci jen mě dnes překvapila hnusná čvachtanice venku, v pondělí se mi do práce nechtělo nikdy a nemytá kolegyně sedící na mé židli mi též náladu nezvedla. Ale nebudu si nosit chmury domů a vylévat si vzteky hledáním souvislostí, které neexistují. Chtělo to další hrnek čaje.
Podle mě se prostě počet čtenářů XB tenčí a není to obsahem úvodníků. Možná je tím důvodem divná grafika, o které se psalo a která mi moc nevadí, ale chápu, že kdyby to celkově vypadalo lépe, určitě by to přitáhlo více pozornosti.
Spíš mě napadlo, že náhodný možný čtenář který vezme do ruky časopis s barevnou obálkou s pěkným, velmi pěkným obrázkem a otevře jej a uvidí černou a bílou, ve zmatku a nepochopení odejde, aniž by tušil, co odložil.
Je to něco, s čím třeba také zmiňovaná Pevnost nemá problém. Ale je to zároveň něco, co by nikoho nemělo odrazovat a mělo být chápáno jako klad XB-1.
Jak toho docílit?