• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLIPSEPřírodní katastrofy - zamětřesení, záplavy, bouře...
    GAPPA_
    GAPPA_ --- ---
    SULINAR: ja nepsala nic o novinarich, je fakt, ze vlna naroste predevsim u pobrezi .. kilometr mi prijde prehnanej, ale 10 metru mi prijde hodne malo
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    GAPPA_: ja spis verim teda tem geofyzikum nez novinarum:)
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    GAPPA_: hele pastoval jsem tady nejakej odkaz, zkus si ho precist, je to tam docela pekne vysvetlene... posun byl asi o 30m SZ az Z smerem a vertikalne asi 10m. Zatim je to jen odhad, musi se to teprve poradne prepocitat.
    GAPPA_
    GAPPA_ --- ---
    SULINAR: no, mam na to svuj nazor a to, co jsem videla jsem videla, takze nemam duvod neverit
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    GAPPA_: to vis, novinari si dokazou vykouzil skutecne perly ::)
    GAPPA_
    GAPPA_ --- ---
    VIR_KENNY: to je zajimava verze, v mym pripade s mekkym :D kazdopadne, 10 metru by nezpusobilo dle myho nazoru takovou zkazu a 8,9 je prece jen 8,9 .. ty si opravdu myslis, ze by desetimetrova vlnka prezila temer 3 tisicikilometrovou vzdalenost?? ehm?
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    btw. ty videa od MONKOK jsou fakt strasne smutny ... kdyz na to cucim v bedne tak se mi chce brecet nejen pri pomysleni na ty opusteny deticky co prisly i o to malo co mely kua drat
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    VIR_KENNY :DD
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    GAPPA_: a ja už slyšel i verzy že to byl americkej pokus nějaké tajné zbraně.....
    GAPPA_
    GAPPA_ --- ---
    SULINAR: posun do 10ti metru? no nevim, ja slysela jiny cisla, jako treba kilometr a zvednuti o 30 metru
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    VIR_KENNY: ja mam zkusenosti s par z nich a obcas se fakt snazili pomoct a obcas se semnou ani nebavili , zalezi na tom kdo tam je a jakou protekci se tam dostal a jak moc hoto bavi a pod. ...
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    XTALIBAN: a, zkušenosti z ambasad......:o)
    to by mě zajimalo.... jak se vlastně čeští ambasadoři chovaj v těchto zemích.... doma media propaguji vizi naprosto dokonalych služeb....
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    ECLIPSE: no to se nedivim ... tady se o tom neco dozvedet je fakt tezky , leda z netu a ten nekolik dni po tom nefungoval , teda aspon ne v bandungu kde studuju ... ja sem se ambasade taky neozval , nepovazuju to za dulezity jednak nevedej ze tu studuju a jednak kdyz sem byl na ambasade po 11.zari 2001 v pakistanu tak me akorat vyfakovali ze co jako delam v pakistanu kdyz americani bombardujou afganistan a ze mam okamzite vypadnout a vyhodili me z ambasady ( a v ceske tv hlasili jak jsou cesti obcane evakuovani z pakistanu a pododby nesmysly ) ....

anglicky psany noviny se daj sehnat v jakarte v poho ale tady ve 3 nejvetsim meste indonesie je proste nemaj , jen na objednani na dobirku ;(( no stejne tam pisou samy shity ...
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    XTALIBAN: ty čísla jsou z http://www.bbc.co.uk ,a ale mění se každou hodinu...

Dneska psali, že několik čechů co se ozvalo, že přežili, vůbec nebylo u moře a prý netušili, že je někdo postrádá. Dál tam bylo, že při dřívějších katastrofách se lidi začali ozývat až i měsíc po nich, protože prostě nebyli z šoku schopný něco řešit. Nebo byli na takových místech, že to prostě nebylo možný.
    SULINAR
    SULINAR --- ---
    GAPPA_: myslim, ze maximalni vertikalni posun byl tak do 10m a to primo na tom zlomu, cili dal od nej to je mnohem min (odhadem tak 2-3m) cili nejaky zmeny budou asi na pobrezi indonesie a pak nejaky mensi ostruvky. Imho nic zasadniho, velky plochy a tak. Zmena rotace a rotacny osy nema zadny vyznam, soucanyma metodama se neda dokonce ani zmerit, bohuzel zpravodajske servery z informace o 3 mikrosekundach udelal smahem 3milisekundy. Asi potrebovali nejakou dalsi katastrofickou informaci nebo tak nejak.
    XTALIBAN
    XTALIBAN --- ---
    PJANE: obavam se ze jich nebude az tak moc ;(( ale urcite jich este par bude zvlast v Acehu ...
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    tu maji prevezt ofiko nejak ted s tim, ze se uvid jeslti s ni vemou i ty zbyli dve jinak vcera priletelo nevim kolik lidi s jednou mrtvolou nejaky holciny to tam vse pisou, ale jinak s tvym nazorem na media i souhlasim

jj jsme jedna z deseti zemi co se ji povedlo dopravit potraviny, vodu a leky tam kam se jinak nez letadlem dostat neda
    PJANE
    PJANE --- ---
    mno uz nekolik dni mluvili o 3 tezce ranenych ceskach a jedna priletela specialem, ale jinak at bulvar nebo, jakekoliv informace jsou silene, ale hlavne kdyz jsou...

podle toho co pise xtaliban je jeste nadeje, ze nekteri dalsi z pohresovanych jsou zivi, ale budu nemaji informace a vaznost situace a strach o ne podcenuji nebo proste nemaji jak se ozvat - doufejme, ze to tak je
    ABDUH
    ABDUH --- ---
    PJANE jak to myslis ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam