• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SP1TBrighton & Hove actually, East Sussex, South coast, UK.
    DRAT
    DRAT --- ---
    no dost mozna. :o))
    W_2
    W_2 --- ---
    asi yo vid? :)
    NORBY
    NORBY --- ---
    kurva uz to tady zavrete, je konec! na Brighton uz kazdej sere, tedka frci Berlin!
    DAW
    DAW --- ---
    http://www.says-it.com/safety/index.php
    Super stranka na tvorbu bezpecnostnich napisu :-)

DAW
    DAW --- ---
    NORBY: Aha.. tak takhle je to.. tak to me nic nevratej.. a ja uz jim taky od tohodle dubna nic hlasit nebudu.. to si radsi vsechno necham ;-)
    NORBY
    NORBY --- ---
    dane ti mohou vratit maximalne za posledni danovy rok
    NORBY
    NORBY --- ---
    DAW: muzes pozadat o Tax Return za posledni rok, danovy rok zacina v dubnu, pokud odejdes z UK napriklad v cervnu 2008, muzes si udelat v mezi dubnem 2009 a lednem 2010 Self Assessment za obdobi duben 2008 a brezen 2009 (danove priznani za rok 2008/2009).

Zalohy na dan jsou vypocitany tak, jako by jsi pracoval cely rok, kdyz nepracujes cely rok, tak Ti s nejvetsi pravdepodobnosti vznikne preplatek. Nezdanitelne minimum je cca 4tis liber, pokud odejdes v cervnu a vydelal sis od dubna do cervna 4000tis liber, vrati Ti vsechno co jsi zaplatil na danich. Pokud odejdes v dubnu, vrati Ti docela urcite hovno (pokud jsi byl zarazen ve spravnym Tax Code a pokud nemas jeste jinou cinnost, kde Ti vznika ztrata....)

DAW
    DAW --- ---
    DRAT: Diky.. dneska uz mam hlavu jak vceli ul, ale zejtra se na to jeste kouknu.. Cywe jsem myslel, ze od nich dostanu jeste tisic liber zpatky :-( ..grr.. :-)
    DAW
    DAW --- ---
    Jee tak ja jsem myslel, ze kdyz clovek odjede z UK, tak mu vratej penize, ktery tady zaplatil na danich.. Ted jsem zjistil, ze to tak nejni.. ze prej za to stavej silnice a nemocnice a tak podobne a nic nikomu nevracej ;-) ... To nechapu co nabizej ty agentury teda.. asi nejakou zkontaktuju..
    DRAT
    DRAT --- ---
    nojo, co maj delat kdyz vsichni hromadne anglii opustej, zejo. jinak jeste jedna novinka: sem zjistil ze na konci srpna bych si mel asi pozadat o registration certificate a na prelomu 09/10 akorat nabudu pravo na residency. trochu me prislib vsech tech benefitu laka. :o))
    DNNA
    DNNA --- ---
    NORBY: covece ty to mas vsechno tak dobre zarizeny :) ja mel review pred mesicem a taky mi pridali :)
    DRAT
    DRAT --- ---
    NORBY: tak to je fajn. a nemas trochu sok, kdyz jednou za mesic prijedes nejmin stastnyho belfastu do nejstastnejsiho b'tonu? to musej bejt docela husty bolehlavy, ne?

Jinak k tomu obsahu lednice: uz sme se doma taky dopracovali ke konstantne zasobenymu skladu a to nejen co se tyce piva. tak az budes priste zase tady, tak se ozvi.

taky sem dostal pridano. uz to mam na tuty.
    NORBY
    NORBY --- ---
    jsem v Belfastu, pracuju stale pro LL, jen se zmenilo misto pracoviste - z domova, jednou za mesic se ukazu v kancelari v Brightonu a pohoda, takhle uz to funguje pul roku a jsou se mnou takhle spokojeny, jeste mi pridali :), omezil jsem to ale na 3-4dny v tydnu (uz mam nahrabano dost)

pivo v lednici je furt a tepla vecere na stole taky, herecka se jednou zacukala, tak jsem vzal tuzku a papir a sepsal jsem s ni kontrakt, kdo ma co v domacnosti na starosti, tedka visi na lednici a je klid, ja mam hlavne pripravu snidani a luxovani/myti podlah

klidne bych mohl timdle zpusobem delat z Prahy nebo Holic, ale tady v tomdle nejmin stastnem meste UK mi je dobre
    DRAT
    DRAT --- ---
    NORBY: mimochodem: co herecka, dobry? furt jeste nosi pivo z lednicky, nebo uz se zadrhava?
    DRAT
    DRAT --- ---
    :DDD

tak to by bylo fakt na anketu:

cini vas zivot v brightonu stastnymi?
    DNNA
    DNNA --- ---
    NORBY: Japato? ty uz nedelas v LL?
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    NORBY: a kam?jaks mohl?
    ta stranka se mi nezobrazuje..
    DAW
    DAW --- ---
    NORBY: Aha.. takze nejvic extaze se sezere v Brajtnu? To neni zadna novinka ;-)
    NORBY
    NORBY --- ---
    Tak jsem prave zjistil, ze jsem se odstehoval z nejvic vysmatyho mesta do opacnyho extremu! A udelal jsem dobre, uz se mi delalo blbe z tech lidicek tak strasne happy :)

The UK's 'happiest' places:

1. Brighton - 93.8%
    2. Leeds - 91.9%
    3. Edinburgh - 91.3%
    4. Cardiff - 90.2%
    5. Plymouth - 88%
    6. Birmingham - 87.2%
    7. Liverpool - 87.1%
    8. Sheffield - 86.1%
    9. London - 84%
    10. Southampton - 83.8%
    11. Manchester - 83%