• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SP1TBrighton & Hove actually, East Sussex, South coast, UK.
    SP1T
    SP1T --- ---
    Takze ve strucnosti - na tokovouhle otazku v podstate jednoducha odpoved neexistuje. Nevim, co by jsi chtela delat, jaky mas vzdelani, zkusenosti, co muzes nabidnout?

Ja zil s manzelkou par let v Londyne, pak nas to prestalo bavit a tak jsme odesli sem. Manzelka tu ziskala praci. Jsme tu skoro rok a jak jezdim za praci primarne do Brightonu. Sehnat tady praci je o hodne tezsi myslim, nez v Londyne (fluktulace lidi, cizinec s prizvukem to tam ma v zacatku trochu snazsi - tady uz je to vic "anglicky" a hlavne mensi, takze znamej znamymu atd. Pracovnich prilezitosti min, neni to tu ta dynamicky.

Jinak Brighton je stejne drahej ne-li drazsi nez Londyn, oproti jinejm mensim mestum v Anglii. To je taky dobry promyslet (blizko Londyna a u more, takze sposta bohacu tu ma baraky na vikend a pak spousta lidi za praci jezdi kazdej den do Londyna (vyjde na £100 tydne + travel card po Londyne)

Studio flat nebo malej one bedroom flat vyjde s poplatkama do £1000. Hodne mala garzonka pak i za £800 a min, mas-li stesti a neocekavas vyssi standard. Pak je moznost share house, pokoj tak za £500.

Jinak ono to co vidis na gumtree v realite vypada tak trochu jinak... Byt jsme tu hledali asi mesic.
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    SP1T: chci vycestovat pracovat do zahraničí. Myslela jsem na anglii a i když mi každý kvůli možnosti najít si práci doporučoval Londýn, do hl. města se mi moc nechtělo. B. mě zaujal, tak jsem se lidí co tam žijou chtěla zeptat jak se tam dostali, jak se tam žije, jak sháněli práci a jaká byla úspěšnost a tak..
    Teď mám možnost být u jedněch lidí v Amstru - mohou mi do začátku pomoct s hledáním bydlení i práce, poradit jak to tam chodí a tak.. v neděli bych si s nimi měla Skypovat a sehnat info.. co jsem ted zjistila ty nájmy v A. - za nejmenší garsonku se to pohybuje okolo 1 tis Euro a víc.. tak to všechno musim pozjistit. Koukala jsem na gumtree na nájmy v B. a bylo to méně. Všechno zvažuju.. Můžeš napsat o tom co mě na Brightonu zajímalo, jestli budeš mít čas. Už jsem v poště některé odpovědi dostala od jednoho ID, ale víc názorů se může hodit.
    SP1T
    SP1T --- ---
    ZOLTY: dokud to nebude vylozene osobni, rad odpovim tady, at se tu neco deje...
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Někdy koncem dubna jedem vícemístnou dodávkou do anglie. Cílová stanice je Severní Wales, ale klidně cestou zajedem i do Brightonu či Bristlu nebo i jinam pokud to tak nějak bude po cestě :D

Jinak budem tam dva týdny a pak pojedem naspět kdyby někdo něco potřeboval odvézt či přivézt, místa dost i na větší věci.

Cesta těžče poklidná nikam nespěcháme.
    ZOLTY
    ZOLTY --- ---
    ahoj, může se mi ozvat do pošty někdo, kdo v B. žije, pracuje? díky
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    zdravím, nemáte někdo cestu autem z Prahy do Londýna?/Brightonu (a zpět) v dubnu. Samozřejmě se složím na benzín (nechci letět)
    Děkuju!
    DNNA
    DNNA --- ---
    BADHORSE: co to je za zavod?? :)
    SP1T
    SP1T --- ---
    jediny co se mi na to vybavuje:
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    SP1T: no tady de o to ze prave po tech 100km vetsinou nemuzu moc chodit..:)) proto to je pred barak lepsi
    SP1T
    SP1T --- ---
    ja bohuzel nemuzu sanitkou do Londyna protoze LEZ. ostatne vlakem to das rychleji a levneji nez autem.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    mam nejaky bezecky zavody startuju v londyne a konci se v brightonu,

ale budu po tech 100km docela zniceny, a potreboval bych zpatecni odvoz...byl by nekdo ochotny? samo benal platim..
    SP1T
    SP1T --- ---
    Brighton zije! Dva festivaly, stejnej celej mesic. Spousta veci zdarma, zbytek vetsinou za drobnej peniz

http://brightonfestival.org/ a http://www.brightonfestivalfringe.org.uk/

YAODA
    YAODA --- ---
    Ahoj, chtela bych na leto do Brightonu, zacinam teprv hledat praci i bydleni, kdybyste meli nekdo typ na jedno z toho, nebo na oboji (naivka), budu rada. kdyztak posta -diky.
    SP1T
    SP1T --- ---
    takze nikdo aktivni?
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    to tezko.. vysvetli mi to v poste
    SP1T
    SP1T --- ---
    SUCHO: tak s tim kafem to je jasny, neasi. vdyt jsme si ho tam spolu davali ;)
    SUCHO
    SUCHO --- ---
    SP1T: co te privedlo do brightonu?
    ja tam zila pred peti lety...zkus filtrovat, ci si precti diskuzi. ale buch vi, jak je to tam ted. jedu to za mesic zkontrolovat.
    kazdopadne nejlepsi kafe ve meste je tady! http://www.taylor-st.com/locations/locations_travel.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam