• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAHUDOBNÍČKY/ŽENY V HUDBE/hudba v ženách
    IKA
    IKA --- ---
    RAVENIUZ: noo, podarili sa ti.:)
    MR_TYLER
    MR_TYLER --- ---
    ...no ta zenska bola uplny japonsky punkac(:

...taky jazzsaker som uz davno nezazil(-;
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    IKA: o tom pokoj, urcite to bolo najlepsie z jazzakov, snad mozno za posledne tri roky (minuly rok som nebol), ale salseros nalozili svoje pravdy o svete takym sposobom, ze dovidenia. skoda, ze to vyslo takto po sebe. prve dva dni slabe, a treti den tri vyborne veci. ach jaj, typicke bjd...
    IKA
    IKA --- ---
    RAVENIUZ: uz som to rozdychala a rozchodila, ale aj tak mam pocit, ze to bol vrchol celych jazzakov.:)
    RAVENIUZ
    RAVENIUZ --- ---
    hiromi, fuuha, ale az tak ste z toho fp.... ? no akoze bol to iny level, o tom pokoj. ale myslim, ze uz som rozchodil aj vacsie veci. zajtra z roboty sem pastnem nejake cicusky, ktore som vydoloval z digitalneho fetaka.
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    2MANYFINGERS: aj ja som ju uz dnes rano navstivila
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    JESSIEATREIDES: V pořádku, mě tyhle texty o skupinách lidí, definovaných nějakým společným znakem (rodná řeč, pohlaví, barva pleti, iq, eq, diskuzní server, you name it) taky nebavěj a v hodnocení Schopenhauerova pohledu na ženy s tebou víc než souhlasím. Šlo mi o toho blbce, je to na mě příliš příkré, Sch.ova práce je příliš rozsáhlá, vlivná a doteď provokující (myšlení), že mi ten odsudek připadá příliš příkrý. Za blbce bych spíš označil pepu z hospody na rohu, kterej o ženách soudí totéž co Sch. a vykřikuje tento názor do světa během prochlastávání vejplaty, zatímco se mu doma žena stará o tři děti a fusekle.

Já znám ženství, jeho motivace, touhy, úskalí či otázky z hlediska behavioristického - ostatně jako mnohým jiným mužům mi nezbylo než přiznat ve srážce porážku :)
    2MANYFINGERS
    2MANYFINGERS --- ---
    prestante a radsej mi povedzte, ako ziskat zaznam z vystupenia Hiromi na BJD, zavesim na regres
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SHAGA: to já klidně ano, protože právě díky nim je označení "feministka" pro většinu populace de facto nadávka.

je to hloupost. já otcův řád zbourala už dávno - a ve srovnání s celou řadou nepochybně geniálních mužů (Kafka, Mozart atd.) - více než úspěšně. a můj tatík není žádné submisivní párátko, naopak, je to velmi dominantní osoba.

To, co Schopenhauer napsal ve svém díle na téma "ženy", jsou plky, které zůstávají na povrchu ženství a sklouzávají po něm stejně jako pohled nadrženého intelektuála 19. století po odhaleném výstřihu dámy. Jeho slova vypovídají spíš o něm, než o ženě všeobecně. Přestože by s některými jeho myšlenkami bylo možné souhlasit v omezeném kontextu doby či Schopenhauerovy zkušenosti, jejich generalizující tón mě nutí zakřičet: "Císař je nahý!" nebo odpovědět na zcela jasně formulovanou otázku 2manyfingers: "A. S. bol blbec."

Já znám ženství, jeho motivace, touhy, úskalí či otázky z hlediska fenomenologického.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    JESSIEATREIDES: No jo, Lacan taky tvrdí, že ženy nemají jazyk a zůstanou vždy jen objektem, nikdy subjektem konajícím, páč bez penisu nemohou zbourat otcův řád (jazyk) a vystavět vlastní; a to vše v druhé polovině dvacátého století, nikoliv v době Schopenhauerově, kdy bejt mizogyn ještě nebylo společensky tak neúnosné. Přesto ho neoznačím slovem "blbec", spíš budu hledat, proč říká co říká a třeba ukážu, že se mýlí, pokud se mi to podaří (nepodaří, analýzu neznám). Označením za blbce totiž jeho tvrzení nepopřu, jen odmítnu polemiku.

Ostatně radikální feministky označující muže nejrůznějšími nelichotivými slovy taky neprohlásím za "krávy".
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SHAGA: já nečetla od Schopenhauera tento jediný odstavec... I jeho Metafyzika lásky obsahuje řadu tvrzení, která - i vzhledem k tomu, v jaké době vznikla - vypovídají o ženách způsobem nanejvýš šovinistickým a neznalým....
    (čistě mezi námi: v kterém bordelu získal "génius" Schopenhauer tak hluboký vhled do ženské duše???)

jako příklad:
    "Když ženy tvrdí, že se zamilovaly do mužova "duševna", je to jen přepjatost degenerované bytosti."
    lol, Arthure, lol
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    tak uz to mam aj overene Hiromi bude vecer u Bobosa v metre
    JANIS_VIVRE
    JANIS_VIVRE --- ---
    2MANYFINGERS: ja som odisla este pocas prvej skladby co vcerajsi headlineri spustili, respektive pocas prvej na ktoru som dosla.....a isla som do mesta....bola som rada, ze prsi a ze mozem zmoknut a ze som bola s milovanym clovekom a ze som bola pred tym svedkom tej burky Tsunami....ci vlastne pardon Hiromi.... ludia toto tak skoro nepredycham....
    btw moje ucho zapoculo ze dnes je Hiromi v metre ...ale nemam to overene
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Schopenhauer nebyl blbec, jenže to se nepozná z jednoho odstavce :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    2MANYFINGERS: Schopenhauer bol blbec...
    2MANYFINGERS
    2MANYFINGERS --- ---
    "Podívame-li se na genia také po stránce somatické, shledáme, že je podmíněn některými anatomickými a fysiologickými vlastnostmi, které se vzácne vyskytují jednotlivě, ještě vzácněji v dokonalé úplnosti, ale všechny jsou nezbytné. Tím si vysvětlíme, že genius se vyskytuje jako zcela osamělá výjimka. Základní podmínkou je abnormálni převaha sensibility nad irritabilitou a reprodukční silou a to, což věc ještě ztěžuje, na mužském těle. Ženy mohou míti značný talent, ale ne genia, neboť zůstavají stále subjektivní. (Arthur Schopenhauer: O geniovi.)

bud su Japonky z inej planety, alebo bol Schopenhauer blbec
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IKA: A samozrejme aj Hiromi.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IKA: Tokunbo je veľmi pekná... Určite by som ju zaradila do našej súťaže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam