• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Jsem Snící, Loutkář, Průvodce, Našeptávač... každý tomu říká jinak. Prostě jsem ten, kdo přišel ze starého světa a komu lidé propůjčí svá těla a mysl. Když z těla odcházím, zanechám jen prchavý sen o tom, co se doposud dělo. Čím více toho umím, tím hůře se hledá vhodné tělo, ale najít se dá časem vždy. Osud toho člověka mne nikdy nemusí zajímat.

Vždy je částečně znát má podstata která ve starém světě určovala můj vzhled. Tam za skalami pohybují bytosti podobné těm z lidských pověstí. Elementálové, víly, ďáblíci, oživlé stroje... každý z nás je unikátní. Bývá dobrým zvykem alespoň na dvoře dát znát trochu ze své podstaty. Růžky pod kloboukem, plamínky místo zorniček...

Nestárnu, smrtelným se mohu stát jen když se tak rozhodne královský pár či kdokoli jiný, komu jsem přísahou svěřil svůj Osud. Smrtelnost na několik let je jeden z oblíbených královských trestů.

Vím, že poslední cesta je zavřená a nemohu zpět do starého světa.

Vím, že zde zbyl poslední dvůr a krom věrnosti zdejšímu královskému páru moc možností nezbývá.

Mám rodové karty. S titulem mohu dostat další a královský pár jich má snad několik balíčků. Karty vážou sílu k mým slovům, mým slibům a prokletím. Lidé tomu říkají magie.

Jediný cizí dotyk a zlé slovo mne mohou vyhnat z těla člověka ve kterém jsem. Nechci aby se mne nikdo, komu nevěřím, dotýkal.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Dvůr v Praze - dvůr tisíce listů, dvůr kroků po stínech měsíčního světla

Poslední z velkých dvorů v zemi lidí je Dvůr v Praze. Královský pár zde vládne za pomoci tří vévodů bez větších změn již 523 let. Královi je k ruce vévoda ze Starého Plzence s dědičným právem vést jednání s jinými dvory. Královninu přízeň řadu let naopak vlastní vévodkyně Kutnohorská. Úřad majordoma a ceremoniáře nyní už několik generací zaopatřuje pak vévoda Budějovický, vyjadřující dvoru sdělenou mu vůli královského páru.

V královské radě pak nadále zasedá pětice baronů s poradním hlasem. Občas bývá vzpomínáno na den, kdy přizvaný rytíř Chlodvík směl na radě vyjádřit hlas svého srdce, ale spíše pro jeho z nevhodných slov plynoucí rychlé vyhnání.

V posledních letech je dříve vážený post rytíře poněkud upozaděn, protože po rozpuštění ostatních dvorů pozbyla klání smyslu a každý z rytířů se již dvořil všem existujícím dámám přespříliš často. Nicméně právo a povinnost vykonávat rozsudky vyhlášené královnou stále pevně tento stav drží.

Mezi důležitými funkcemi je třeba zmínit:
    rytíře z Wartenbergu, v délce trvání nejúspěšnějšího královského šaška.
    barona z Rabštejna, soudce nad spory, ve kterých nevyjádří touhu se angažovat král či královna
    barona z Egerlandu, královského číšníka a sklepníka
    dvorního barda
    rytíře z Hasištejna, dvorního lovčího
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Technické informace

KDY: Hra proběhne během října - mnozí začnou s drobnými předehrávkami dříve, ale naplno se začne hrát 1.10. Předběžně hra končí 31.10. ve 02:00 ráno a tentýž den večer bude afterparty.

JAK: Čekejte spíše intriky a detektivku nežli bojovku, jednoduchá pravidla hry a důraz na vaši vlastní ochotu si hrát.

CO: V podstatě fantasy, která se sice v současném lidském světě odehrává, ale téměř na něj nebere ohled. (Žádná maškaráda apod.)
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Ze zpěvu Maelchyma, největšího barda, který kdy hrál a zemřel za svůj pokus políbit královnu Aedb, upravil a do prózy skromně přepsal Ulrik III tisíckrát do kamene.

V době senoseče, kdy dobrotivý král Aelor vládl již tucet tisíců a jeden mandel let, prošli poprvé rytíři Království po skalách do světa lidí. Přišly roky zkoumání, první cesty po lidských duších a lidských snech. Již o několik desetiletí později byla otevřena kolej loutkářství na Královské akademii a každý, kdo jen trochu zatoužil po svém světě, svém osudu a volnosti, odcházel ovládat tyto zajímavé bytosti.

Dobrotivý král Aelor nikdy neuznal ty tucty dvorů a královstvíček, které vznikaly za oponou v lidském světě, ale s nižádným šlechticem z lidského světa nikdy nebylo špatně nakládáno.

Písně znají mnohé tragédie, kdy mladí a divocí, vyzbrojení byť jen nemnoha silami z rodových zásob, ve svých touhách, rozmarech a rozmíškách ničili celé generace lidských životů. Snad proto Osud učinil kroky po skalách do lidského světa či zpět každým dnem obtížnějšími. S plynoucími léty se mnohá místa uzavřela zcela, a tak pokorní a unavení, začali se dobyvatelé vracet zpět. Čas uzavření poslední a nejstarší z cest je však ještě skryt v mlhách budoucích jiter, a tak stále zůstává hrstka těch, jimž je svět cizích snů milejší, než bdělá skutečnost Království.

Poznámka připsána rukou Caelacha Zapomenutého ve větru, třetího barda královského dvora v Toulouse:

Ó jak ses mýlil, můj moudřejší bratře. Tak nečekaně, jako čepel slunečních paprsků prořízne mlhavý závoj jitra, přišel ten okamžik. Poslední a nejstarší cesta poznala svou zkázu daleko dříve, nežli všichni čekali. A my, věční tuláci, vyhnanci, hledači štěstí či prostě milovníci tohoto tolik pestrého světa lidských snů, jsme se stali vězni, pro něž není návratu. Navěky odťati od kořenů Království, smíme jen doufat, že někdy, snad... budou stezky po skalách znovu otevřeny.

ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    GOBERS: JO! :)))
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    GOBERS: to je geniální nápad! :)) akorát musím vymyslet, jak to protlačit přes redakční radu :D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    THURINGWETHIL: To uz skoro zavani absurdni poezii... nenatiskneme to na zadni stranku pristiho Communia? ;-))
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    uaaaaaa! :D

"O bůh; moučník lord Jesus, poskytnout jim věčný odpočinek. Amen '."
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    REINITA:
    jj: :)

Recordare, Jesu koláč,
    quod causa součtu tuæ viæ:
    ne mě illa perdas umřou.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    REINITA: Huáááá, k tomu jsem se nedočetla :)))
    REINITA
    REINITA --- ---
    HEINNRICH: "Si pamatovat, moučník Jesus, že já jsem příčina vaší cesty."
    HEINNRICH
    HEINNRICH --- ---
    Librový součtový lakomec tunc dicturus?
    Quem patronum rogaturus,
    cum justus vix sedí securus? - je nejlepší:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GREATDRAKE: Tak to tedy Quantus otřes est futurus!!
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    GREATDRAKE: Sadisto!!!
    VACKY
    VACKY --- ---
    hehe, Umre Irae, to by me v zivote nenapadlo :]
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Ultimátní zlo strojového překladu:)

http://wikipedia.infostar.cz/d/di/dies_irae.html
    LYREL
    LYREL --- ---

13.5.09- Přípravný pokec U Kozla od 20:00

DRRAK
    DRRAK --- ---
    FIONOR: bylo by to hustý, ale myslím, že bychom to nikdo z nás neodimprovizoval :D
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    LEVI
    LEVI --- ---
    Kdyz za to vetsina sceny popularni hudby dostava prachy, proc bych za to nedostaval expy :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam