• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    Lze změnit minulost? A když jste uzamčeni ve dni, který se zopakuje několikrát, můžete změnou situaci zlepšit a nebo zhoršit?

    To vše a ještě více se dozvíte v "Dies Irae: Projekt Chronos" - městském larpu, který proběhne ve dnech 23. září - 2. října 2016 v Praze. Hlavním tématem larpu je cestování v čase a časové smyčky. Hráči mohou ztvárnit postavy, které se "vrací do naší doby" ať už kvůli vyšetřování, změně osudů, lásce a nebo čiré zvědavosti.

    Organizují: PATR1K, ZMYJKA, XTREE

    Skupina na FB
    rozbalit záhlaví
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    PATR1K: registrace zahájena
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    VLADDRACUL: V poho. Díky za report :-)
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    PATR1K: Tim to bude. Jen jsem niemand, ktery prehledl datum
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    VLADDRACUL: Nemá to menu, takže je možná chyba, že to zobrazuje vůbec to menu tlačítko
    VLADDRACUL
    VLADDRACUL --- ---
    PATR1K: Stranky mi na telefonu (HTC One M9, android 7, chrome) nezobrazuji menu, pokud s tim chcete neco delat ;)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    Malá reklama - na jarme spolu s Ambeřanem pořádalme městský larp z polcejního prostředí.

    Kriminálka Praha – Městský larp v Praze
    http://kriminalka.praguebynight.eu/
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    KATERINA: mno, v Sabatové diskuzi to je řečeno už dávno :-)
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    PATR1K: nuže?
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    ELEYNE: Takových lidí bude asi hodně. Chceme to rozdeknout co možná nejdříve, visí to na tom, jak bude mít čas onen objekt, kde to budeme pořádat. Chtěl bych to vědět začátkem ledna
    ELEYNE
    ELEYNE --- ---
    PATR1K: kdy se rozsekne termín? Chtěla bych jet, ale hodí se mi jen jedno datum (a takových lidí bude asi víc)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    Sabat bude!

    O co jde?
    Larp z prostředí WoD Vampire: The Sabbat.
    Upíři, kteří sami sebe nazývají Kainité, odmítají Tradice a jsou Mečem Kainovým, který rozdrtí Antediluviány při příchodu Gehenny!

    Jak to bude vypadat?
    Hra na jeden den a jednu noc (sobota + noc ze soboty na neděli). Biskup svolává členy Sabatu do války proti Kamarile a k této příležitosti pořádá párty, jak se na Sabat sluší a patří.
    Hra bude indoorová pro cca 20 hráčů + mnoho CP.

    Kdy a kde?
    Termín bude 4. února nebo 18. února 2017. Stále ještě jednáme o prostorech, v lednu potvrdíme jak datum, tak místo.

    Organizují: Patrik Krupička, Ivana "Zmyjka" Kuglerová

    V průběhu ledna bude pro zájemce sedánka nad settingem a podobnými záležitostmi. Hra se odehrává v současnosti. Už teď si rozmyslete, co byste případně chtěli hrát, popřípadě s kým. Prostor bude pro bojovnější role (ačkoliv hra nebude primárně bojová), pro politiku, mystiku, filozofii a podobně.
    Přihlášky otevřeme v lednu.

    NYX: [ LARP - Sabat ]
    Facebook: https://www.facebook.com/groups/572840162920260/
    DAROS
    DAROS --- ---
    VEVER: Diky, bohuzel je to dole :-(
    VEVER
    VEVER --- ---
    DAROS
    DAROS --- ---
    Pls nemate nekdo odkaz na pravidla takove te hry na vraha ? Tj zbran napr bila rukavice, lzice a pod. ?
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    Já bych si ráda zahrála, třeba někdy na jaře.
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    Projekt Chronos nebude.
    Bohužel se na hru přihlásilo příliš málo hráčů na to, abychom mohli hru uskutečnit. Těm, kteří se přihlásili a nebo nás jinak podporovali, moc děkujeme, vážíme si toho :-).

    Hru bychom však i přes to rádi uskutečnili, jen budeme muset najít vhodnější termín. Můžete nám pomoci například tím, že nám řeknete, kdy by podle vás mělo větší smysl hru uskutečnit. Popř. pokud jste se nepřihlásili z jiných, než časových důvodů, také nám to řekněte, rádi si to poslechneme.

    Děkujeme za přízeň a doufám, že se znovu potkáme příště :-)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    Zbývá týden do ukončení přihlašování a zatím není přihlášeno mnoho lidí. Pokud nebude lidí dost, nebudeme bohužel moci hru uskutečnit.
    Pokud se chystáte přihlásit, tak prosím tak učiňte, pokud si nejste něčím jistí, klidně nám napište a rádi s vámi probereme potřebné.
    Zkuste třeba také pozvat své kamarády, ke kterým se tato akce třeba ještě nedostala.
    Díky :-)
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    Chceme se s vámi podělit o několik našich nápadů na to, jak by mohly vypadat různé budoucnosti, ze kterých se vaše postavy mohou vydávat do naší hry :-). Mohou vám posloužit třeba jako inspiromat pro postavy, zápletky atd.

    Po té, co došlo k AI singularitě, stala se AI nejpoužívanějším nástrojem řízení civilizovaného světa. Začalo to vcelku jednoduše, jako například řízení silničního provozu, rozšíření inteligentního řízení budov (osvětlení, teplota...) a o optimalizaci výrobních linek ani nemluvě. Netrvalo dlouho a AI začaly optimalizovat samy sebe, navrhovat efektivnější hardware a řídit jejich výrobní linky. Samozřejmě, že společnosti, které se na této vlně boomu AI svezly neskutečně vydělaly.
    Brzy se metody umělé inteligence začaly aplikovat i do oblastí, o kterých se dříve říkalo, že se bez lidské obsluhy neobejdou. Například v medicíně - lékařské stroje začaly vykazovat mnohem lepší diagnózy, než lidští doktoři o chirurgii ani nemluvě. Celá personální oddělení v podnicích nahradil jeden výpočetní stroj.
    Samozřejmě, že značná část společnosti se bouřila. Mluvilo se o "kradení práce", "tak to přece nemá být" a vznikly nekonečné diskuze o etice.
    Čím sofistikovanější AI vznikaly, tím méně bylo možno porozumět tomu, jak fungují. Netrvalo dlouho a správu AI již nebylo možno zajišťovat pomocí lidských sil. Odborníci na dané téma dokázali pouze predikovat další vývoj a vysvětlovat případné důsledky počínání AI. AI začaly řešit ekonomiku a postupně se dostávaly na vyšší a vyšší globální úrovně.
    Navzdory očekávání skeptiků a fanoušků postapokalyptických sci-fi, stroje se neobrátily proti lidem a opravdu vykonávaly pouze to, za čím byly naprogramovány (alespoň soudě podle odborníků). A svou práci umělé inteligence vykonávaly více než dobře. V civilizovaných zemích, kde AI již běžně optimalizovala společnost (vybírala vhodné lidi na vhodné pozice atd.), životní úroveň výrazně vzrostla.
    Našli se však jedinci, kterým se toto uspořádání z různých důvodů nelíbilo, našli se i tací, kteří zašli tak daleko, že se začaly uchylovat k terorismu. To vyneslo na povrch debaty o nasazení robotických pořádkových sil, tedy jedné z činností, kde se dosud zachovala majorita lidského faktoru.
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    Jen tak mimochodem - jsme i na Twitteru jako @projektChronos, kdybyste chtěli sledovat nějaké mininovinky
    PATR1K
    PATR1K --- ---
    ZURG: bude to +/- jako loni Matrix :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam