• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZMYJKADIES IRAE Projekt Chronos
    AMBERAN
    AMBERAN --- ---
    Z veci, ktere jsem pustil do hry, postradam par prstenu a nejake kusy elektroniky - oboje bych mel rad zpet, cili pokud to zustalo u nekoho z vas, ozvete se mi. Diky.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GORDHART: ty Klánovice mi Elf zatrhl :) ale jinak souhlasím s tím, cos napsal (kromě strategické linie, samozřejmě, té jsem se vůbec neúčastnil) :)

bavil jsem se letos stejně královsky jako loni - i když mám doma spoustu pestrobarevných pastelek :)
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    já jsem vše řekla, snad jen mě napadlo, jak moc jsem ocenila roční dobu, kdy hra byla. Březen je na to dobrý měsíc i co se týče školy a hlavně ke konci, kdy člověk běhal venku jak veverka, tak bylo teplo a nezačalo mrznout jako v říjnu. Ke konci už prostě máme krásně, přes den je hezky, v noci i teplo, když by člověk byl venku dlouho nenastydne a nepromrzne.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Díky orgům za vše. :)

Nu hodnotit bodově to asi nebudu - toto DI mne v mnohém potěšilo, v mnohém inspirovalo a v mnoha věcech značně nakrklo...
    Takže mne těší, že jsem si ho, i v omezeném čase co jsem na něj měl, mohl zahrát a docela se při tom u pár věcí pobavit a na druhou stranu přivedlo k přemýšlení, jak zorganizovat to podzimní.
    VACKY
    VACKY --- ---
    GORDHART: Oceňuji tvoji odvahu to sem takhle rozepsat. Třeba to bude motivovat ostatní k nějakým dalším podobným hodnocením. Já si na to netroufnu.
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    Tak jo, zkusím k tomu DIčku něco napsat...

Prvně a zezačátku - líbilo se mi to. Jako fakt. A to mě docela překvapilo, protože setting mě nijak neuchvátil a po přečtení těch několika odstavců jsem si řekl, že to hrát nebudu. No, ale pak se to nějak sešlo a vážně toho nelituju.

Dál zkusím bodově:

plusy:
    -relativní jednoduchost pravidel, i když tady myslím,ž e některé postupy byly zbytečně složité, ale souboje (co jsem viděl) poměrně odsýpaly a nezvnikaly tam zbytečné hádky.
    -žádné výpravy do klánovic
    -vstřícnej setting, kterej ve spojení se zemí vypadal reálně a funkčně
    -hra mě vtáhla. A to výrazně víc, než jsem po zkušenostech s minulými DI vůbec čekal že jde :)
    -celkově to odsýpalo, nevznikaly zbytečně prostoje v ději (teda alespoň z mého pohledu). Za to hodně mohlo napojení na strategickou linii, která (někdy násilně) donutila každé skupiny, které se týkala, alespoň na tu hodinu deně hrát (třeba jen virtuálně/po telefonu), čímž vznikaly herní konfrontace.
    -celá strategická část, ale to rozepíšu níže

mínusy:
    -hra opravdu POTŘEBOVALA týden příprav navíc. Myslím, že by se nikdo nezlobil, kdybyste to o týden posunuli s omluvou příprav.
    -místa výskytu v absurdní časy. Když pominu to, že bych jako hráč přece měl chtít, aby mě tam někdo potkal (=zahraju si), tak by měl fungovat i kontrolní mechanismus ze strany universa na to. Nikdo nechce jezdit v 5:45 ráno kamkoliv.
    -možná až přílišná virtualita. Sice do koncpetu vesmírného DI skvěle zapadla, ale mě osobně se to tolik nelíbí (nicméně zdůrazňuju ten osobní pohled a věřím, že hackeři si užili svoje :) )
    -A legrační trapnost na konec - nechápu, že v dnešní době a mezi dospoělými hráči se najde někdo, kdo si vezme jako psotavu svého bratrance s kompletními vzpomínkami a prakticky stejnými názory. Vážně to nechápu a zdá se mi to jako opravdu smutné. Trochu předpokládám, že ze strany orgů to prostě prošlo proto, že v té době řešili spoustu jiných věcí (třeba tu hru) a tak to prostě ušlo pozornosti. A ano, řeč je o Tomaszovi.

ad strategická část:

-boží, boží, boží. Spousta práce a SYSTÉM, který fungoval se vším všudy. Nevím, kolik toho bylo promyšlené dopředu a kolik věcí se prostě stalo náhodou, ale celkově to působilo skvěle.
    -celkový výsledek systému měl být spíše o pozičním získávání zdrojů, což možná mělo být řečeno na začátku, protože to uvědomění si, že tím prakticky nejde vymazat frakce z mapy, bylo trochu frustrující. Ale když to člověku došlo, tak to pak bylo ok.
    -chybou bylo, že se o části moc nevědělo dopředu. Třeba Sihaja z toho byla očividně smutná, protože nevěděla, do čeho jde.
    -výměny výzkum§ mi osobně nesedly, ale po nějakém tom promýšlení proč tomu tak je, mi došlo, že to tam být muselo. Takže dobré, zase jen můj osobní problém :)
    -celkově to do hry dalo spoustu informací a hlavně podkladů, na kterých se dalo jednat.
    -Děkuju všem, kteří se snažili pstá nějaké reporty o bitvách a další takové kraviny, umožnilo se to hezky vtáhnout do hry a člověk pak mohl třeba říkat, že dlss je na tu Agoru hodně háklivá :)
    -A ještě jednou díky všem, co to vyhodnocovali a co to vymýšleli. Muselo to být peklo, ale fakt díky. bylo to super!

Celkově musím říct, že mě tohle DIčko vážně příjemně překvapilo. Potkal jsem se s méně "DI problémy", než jsem čekal (Di problém = svačení pravidel, hádky, "neherně", atp.) a celkově se to příjemně hrálo. A přiznávám, že jsem do toho nešel s příliš velkým očekáváním. Respekt organizátorům a díky.
    LOPOT
    LOPOT --- ---
    Velice bych ocenil pokud by někdo vzal nabíječku na iphona, abych byl zas chvíli na příjmu. Dík
    HARALD
    HARALD --- ---
    Bohužel, na dnešek něco mám. Počítal jsem s nedělí. Pokud dorazím, tak az hodně pozdě, nejspíš až po půlnoci. :-(
    OLAPH
    OLAPH --- ---
    MARA_JADE: nedoufej
    REINITA
    REINITA --- ---
    MARA_JADE
    MARA_JADE --- ---
    CHARLEZ: nikolivěk. jen jsem vznesla přátelskou nabídku
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    PETRIUS: nase uniformy funguji skvele, nikdo si nas nepamatuje, maximalne nas povazuji za fragment svoji predstavivosti :D
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    CHARLEZ: vy existujete??? :-))))
    CHARLEZ
    CHARLEZ --- ---
    MARA_JADE: mame te extra hlidat?
    PETRIUS
    PETRIUS --- ---
    Lidi co v pondělí vstávají jistě nebudou mít problém neozřat se jak prase a v pondělí vstát jako kdyby se nic nedělo.... Koneckonců většina z nich to kvůli DIčku zvládala celý měsíc.
    Změna na poslední chvíli je opravdu lehce nemilá.

Ano také se mi sobota nehodí. Na druhou stranu věci, které mě zajímají si asi po hře zjistím a aspoň budu částečně ušetřen megadrsných imba storek jak si to kdo epicky pořešil a jiné kumbálové stóry :-)

Takže vlastně díky za uvolnění neděle ;-)
    GORDHART
    GORDHART --- ---
    SILENTBOB: prosimtě, zatímé žádný ze tvých únosů nedopadl smrtí, takže bych to nehrotil.

A za sebe můžu říct, že je mi jedno, jestli párty bude v neděli nebo v sobotu, ale předpokládám,ž e spousta lidí v pondělí vstává, takže to pro ně musí být lepší. Jen je jasné, že to sem nepíšou :)
    MARA_JADE
    MARA_JADE --- ---
    SILENTBOB: stačí říct :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SILENTBOB: míníš umřít? :)
    SILENTBOB
    SILENTBOB --- ---
    KID_MCHUTT: joo dneska je dobrý den na smrt
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ale máme dneska venku krásně, že?