RAVEBOY: Nemyslim, že máš v tomhle pravdu. Rozhodně hudba a kultura obecně, je plná lidí, kteří se na něčem vezou chtějí být trendy a podobně. O tom žádná. Vždy to tak bylo a vždy bude...
Ale...
Tím, že nasadíš Tajnýho syndrom (odříznout se od všeho, co by mohlo zavánět, což ovšem neni možné, protože dnes je vše deformováno a zavání) se stáváš možná malinko pokritcem (neber zle, možná se pletu..).
Např. ty pracuješ jako Topolánkův podřízený a budeš to dělat nehledě na to, že se spoustou věcí, které se ve vedení školství, na tvé škole, nebo mezi kolegy dějí nebo s nimi nesouhlasíš. Prostě víš, že budeš v něčem prospěšný a víš, že za tím co děláš ty, si můžeš (relativně samozdřejmě) stát. Stejné je to dle mne v tomto případě... Můžeš přece zkusit otevřít vlastní školu, nebo makat jako soukromý učitel a vybírat si žáky a spolupracovníky, nespolupracovat s nikým kdo by dělal něco špatně, jinak, nebo udělal někdy chybu... SHQ je rozhodně směs přístupů, i souboj různých Eg (ego), ale není tak tragická, v porovnání s jinými věcmi, že by bylo potřeba se od ní distancovat...
SHQ není žádnou korporací sponzorována a ni žadnou korporaci nesponzoruje, ani nepodporuje. Jít příkladem a debatovat s opozicí, přesvědčit jí o jasných chybách, ale i si připustit vlastní, je základem veškerého vývoje a práce ve společenství. To že si na akci někdo honí ego, nebo se vyfotí, by tě nemuselo odrazovat od toho, akci spoluvytvářet. Tomu se nevyhneš.. I v menčích scénách (breakcore, experimental, gotika, HC...) je spousta lidí, kteří jdou na akci, aby je tam někdo vyfotil, někoho milují, chtějí mít pocit, že jsou zvláštnější než jiní.... Tomu se nemůžeme vyhnout. Jsem, ale přesvědčen, že nějaké procento lidí, i když přichází s kanceláře, studia, diskotéky, můžeš zaujmout jiným přístupem natolik, že je někam posuneš, lépe řečeno, sami se začnou posouvat. Vem, jak jsi se dostal k hudbě kterou posloucháš teď ty... Jaká složitá cesta to byla a jak tě jedna návštěva něčeho, potkání někoho, nebo příjemná či nepříjemná zkušenost může posunout.. Nedělám si iluze, že chlapce z meccy, kteří se na shq ukáží někam posuneme, ale nějkému grafikovi, možná otevřeme okno (výhled) někam jinam. Třeba tak, že někoho zaujmeš hudbou a pokusí se s tebou bavit, když tě potká na baru. I když třeba porozumí textu v nějaké věci. Protože každý se může začít o něco zajímat, být inspirován... Myslim, že před svým odchodem, by jsi měl buď tady nebo až se sejdeme konkrétně říct co ti vadí a zjistit, jestli by se s tím nedalo něco dělat... Rozhodně jsem pro debatu, ikdyž jsi třeba již rozhodnut, aby věci byli jasné a pokud máš pravdu mohli se třeba pohnout správným směrem...
Jak jistě bourat zeď nicoty?
Já myslim dělat něco víc než, že zeď už 10 let nestvim a že se s lidma, kteří o zdi nevědí, nebo občas něco přihodí, nebo dříve postavili větší kus než já, nebudeš bavit, nebudeš s nima na fotce:))
Možná, kdyby se tak zachovali všichni před desti lety stavím taky ještě zeď. A nezačneme tak stavit jinou, čistou zeď? Může existovat čistá zeď?
Ber to obecně. Já vím, že já konkrétně nejsem natolik čistý, abych ke zdi nicoty občas nepřihodil cihlu, tím co někde prohlasím, jak se zachovám, nebo co někdy udělám. Ale osobně jsem ještšě nikoho, kdo by to tady (v západní evropě?) dokázal osobně nepoznal.
Jinak respektuji tvé stanovisko, ale prosím tě o konkrétnější rozbor problému, ať už veřejně, nebo na nějakém setkání...
Pro koho je to celé demence, OT, nebo krkolomné a gramaticky nestravitelné, moc se omlouvám....