FRESHAIR: Díky za kvalitní odpověď! Ač budu na některý pasáže reagovat, napsals to moc hezky a rád jsem si jí přečet!
Pokud máš pocit, že pokud se člověk snaží
kulturně vyjadřovat a vytvářet nadčasovou
kulturu, a současný trendy v umění mu to
neumožňujou, tak v tom případě asi extremista jsem. Ale co když je to tak, že drtivá většina společnosti následuje extrémní světonázor/světopřístup, že nejlepší je neřešit věci okolo, pařit a užívat si, a doma za zavřenejma dveřma naplňovat svojí izolovanou "vnitřní svobodu"?
Už od začátku 20. století většina evropský populace žije ve svý podstatě extrémním životním stylem, kterýmu zbytek planety v lepším případě nerozumí, v horším případě na něj reaguje jedinou možnou obranou - zase extrémně.
Resp. existuje ještě jiná obrana - dlouhodobá společensky-kulturní práce na svym okolí... a to je cesta, kterou jsem si už před lety zvolil já - proto angažmá v nevládních organizacích, připomínkování zákonů, demonstrace, infostánky, squatting, freeparty atd. atd.
Proto odmítám "současnost". Vyprázdněnou současnost, jejíž hlavní charakteristikou je přežívání na hraně pracovního úvazku a "zábavy" (což je schizofrenie vytvořená průmyslovou společností - stabilní kultury neznají liberální konstrukci "čas na práci" vs. "volný čas").
Na zábavu bude času dost. Zábavu si člověk musí zasloužit.
Jinak aby bylo jasno, pokud to zapadlo v předchozích příspěvcích, SHQ samozřejmě stále vnímám jako nejlepší klubovej večírek a nadále ho budu podporovat! Pokud nepojedu za kočkou do Brna, rád se zastavim!
MAKE LOVE/RB