• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DADULKA: mno však koukni na složení - Triglycerides fatty acides, Paraffin, Vaselinum flavum, Paraffinum liquidum, Parfum, D-limonen, Linalool, Amyl cinnamal, 2-(4-terc-butylbenzyl) propanal, Coumarin, Hydroxycitronellal, Eugenol, Citral
    :)
    DADULKA
    DADULKA --- ---
    KACCABA: Na liseje mi nejvic pomaha klasickej jeleni luj
    KACCABA
    KACCABA --- ---
    Doporučuje se na ekzém hlavně kvůli okluzivnímu efektu, tj kůže pod ní nabobtná a změkne. Já ač zarytej příznivec přírodní kosmetiky, a rozhodně tu nechci propagovat nějaký syntetika, bohužel musím konstatovat, že se mi zatím nepodařilo najít alespoň obdobně účinnou alternativu, než mastička s vazelínou, pokud se dceři rozjede ekzém na tvářích. Díky tý okluzi ztvrdlá kůže změkne a pak se pěkně vyhojí. A že jsem toho zkoušela, různý rostlinný másla, přírodní masti, sama jsem míchala, i tu indulonu jsem zkoušela, nic nepomohlo v těch rozjetých fázích, jedině vazelínová mast :/
    Jestli máte někdo nějakou vychytávku tak sem s ní.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ALEXIS: Souhlas.
    Co je vtipné, že z lékařského hlediska je vazelína doporučována na ekzém.

    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NIKKITA: bez ohladu na to, ci pouzivas chemku (s rozmyslom) alebo prirodu, ked kozi nedas oddych a budes ju furt mazat a upchavat, tak sa nebude prirodzene regenerovat... takze imho najvecsi problem je, ze ju nenechas na pokoji a pouzivas nevhodny pripravok...
    standardna biela vazelina je dobra ked nechces aby sa k danemu miestu dostala vlhkost ale chces, aby sa vstrebali latky, ktore su v tej vazeline obsiahnute, pretoze vazelina nepremastuje do hlbky, ale dlhsie zostava na povrchu ako film... proste ma svoje pouzitie, ale nie je to prave vhodny pripravok na premazavanie ekzemu...
    na druhu stranu bambucke maslo, ci krem indulonoveho typu, kozu premazava a zalezi len na konkretnom cloveku, ktory konkretny krem mu sadne najlepsie... prirodny bude isto lepsi, ale poznam ludi, ktorym bambucke maslo prudko nevyhovuje a naopak najobycajnejsia indulona im robi podstatne lepsiu sluzbu...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    AOTEAROA:
    Já si to myslela, ale vadí mi, že to na tom obalu nepíšou. Měla jsem totiž kdysi jednou od L´Occitaine, taková malinká plechová kulatá krabička, a zežluklo během pár měsíců, což mě mrzelo, protože nebylo nejlevnější.
    Jinak myslím, že vztah k vazelíně mám jednoznačný, jelikož jsem pochopila, proč jsem celý život trpěla obsedatní potřebou navlhčovat si a mazat ruce - protože veškeré ty krémy, které jsem používala, byly z ropy a úplně mi zničily přirozenou schopnost regenerovat se a pracovat s vlhkostí tak, jak mají.
    Ale ta levandulemě zajímá, zkoušelas i jiné oleje na obličej k porovnání? Jestli lépe likvidují póry nebo stejně?
    AOTEAROA: Viděla jsem ty balzámy v Sephoře. A nejsou úplně přírodní čím? Tím voskem, nebo obsahují pegy? Nebo seto vztahuje jen na ostatní jejich kosmetiku?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a ještě jsem objevila moc příjemné balzámy na rty (říkají tomu lip butter), kde je vše přírodní, plus je tam teda beeswax. ale voní krásně a reference jsou na něj na netu výborné - znáte je někdo? pořídila jsem si melon, berry a mint. vzhledem k velké zásobě balzámů Hurraw a několika načatým jsem se ale ještě nedlstala k přímému testování :)

    Lip Butter - set of 4- Yes To Carrots™
    http://www.yestocarrots.com/product/lip-butter--set-of-4?product_id=1013

    mají té kosmetiky hodně, je to z USA, není to úplně přírodní, ale mají na všem vypsané složení a vepředu vždy procentuelně vypsáno, nakolik je to organic nebo přírodní (no prostě marketing).
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    NIKKITA: myslím že to od Saloosu je částečně rafinované - je prostě zpracované, takže je hladké a má příjemnou konzistenci, ale nepřehánějí to, takže není bílé a tak. jsem s ním moc spokojená. mám teď taky nějaké superhyper organic nerafinované surové a je naprosto super, ale jsou to právě takové hrudky a kusy, je to taková tuhá cihla :) ale mám ho ráda. akorát jsem si ho intenzivně mazala na své atopickým ekzémem ztrápené ruce a po čase jsem to našla jako kontraproduktivní (bylo to pak spíš nepříjemné a kůže byla ještě chatrnější).

    po dlouhé době vyhýbání se všem chemkám a ropám jsem našla nejlepší vazelínu, co jsem kdy měla, tak jsem nakoupila hodně balení a budu se jí držet :) je to čistá vazelína s přídavkem fermentované papáji - údajně to má být nějak strašně antibakteriální a zdravé, já to beru spíš jako ovonění té vazelíny, ale kdo ví.
    http://www.lucaspapaw.com.au/
    vypadá to, že se do Evropy dá objednat z UK zde: http://www.pawpawshop.co.uk

    pak jsem si taky přímo na levandulové farmě koupila olejíček z levandule, měli tam šest odrůd levandule na výběr a na první čuch jsem ani nepoznala rozdíl, ale pár minut jsem to čmuchala dokolečka na střídačku a nakonec jsem fakt viděla zásadní rozdíly :) měli tam i návody na co všechno se dá olejíček použít, je hodně silný, na obličej se asi musí ředit, ale já si to zjišťování nechám na později, jelikož mám ještě zásobu těch výborných levandulových ze Saloosu, které jsou ovšem míchané s něčím dalším - nic mi nevylepší pleť a póry lépe než tenhle olej, je to fascinující :)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    QUORRA: Neředěnej levandulovej se používá na masáže, dokonce i na mimina, měl by pomáhat hojení.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    QUORRA: taky ho používám - je to fajn, ale míchej ho s něčím a nepatlej ho k očím, nebo ti je to vypálí;) naštěstí jde snadno vypláchout vodou.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Jo a ještě ohledně bambuckých másel - je to od saloosu rafinované? A případně jak se pozná, že není? (na obalu to nepíšou, že...). A v čem se liší ne- a rafinované? Nechtěla bych zbytečně utrácet za něco, co je kvalitou stejné, jako třeba právě to od saloosu. A kdyžtak prosím nějaké reference o máslech, které jste zkusily (od jakých značek) a jaký je mezi nimy třeba rozdíl... Nejradši bych si koupila nějakou neznačkovou levnější půlkilovku, kdybych věděla, že bude kvalitní... dík.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Chtěla bych si pořídit čistý měsíčkový olej (nevím značku, není to saloos - ten je míchaný - mají ho v bioobchodě v jungmance), stojí něco lehce pod tři stovky, tak by mě zajímalo, jak moc je zázračný a jestli do něho jít? Případně přikápnout do něčeho jiného? Máte s ním někdo zkušenost?
    A používáte někdo konopný a na co je dobrý?
    GALE
    GALE --- ---
    QUORRA: Každý den si dávám dvě kapky levandulového oleje Saloos přímo na obličej a ožraně nevypadám, právě naopak. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam