• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    MARGARITKA: earl grey mě teprv čeká, ale rootbeer je jedinej fakt strašně hnusnej, nedoporučuju :) a to jsem zkoušela skoro všechny.
    SUZUKI
    SUZUKI --- ---
    MARGARITKA: Mám Earl Grey a krásně mi voní. Pokud ti voní ranní čaj, tak tohle ti bude taky :-).
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    prosim zkousel nekdo/nevite jake jsou Hurraw Earl Grey a Rootbeer??
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ABAYO: ja jsem nedavno dostalo hroznou chut koupit si Dove mydlo, vzdycky mi krasne vonelo a ted sem mela same olivove, ktere se po case cele rozbabraji a Alverdi, ktere se rozpada a taky je mekke, tak ze si trochu zahresim... ale jak sem ho v drogerce chytla do ruky a precetla slozeni, tak sem neverila, co vsechno se do toho da nacpat a s velkym zklamanim sahla radsi po Alterre :)
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    NIKKITA: já to mám s těmi vůněmi úplně stejně...taky jsem od tý doby, co jsem začala používat jinou kosmetiku než je uplně běžná, na ty umělý vůně dost přecitlivělá. jediný co ještě snesu je dove, ale taky ne všechny... když jsem se doma o vánocích měla umýt dermacolem s nějakou čokoládovo-broskvovou vůní, tak jsem skoro trpěla :DD + ten kouř teď taky vnímám nějak víc než dřív
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Je fakt, že co používám přírodní kosmetiku (a víc si vybírám co jím atd.), tak se mi docela změnilo vnímání vůní a pachchů, citlivěji a vnímám přírodní vůně, třeba i velmi jemné, zase na druhou stranu, bohužel (a to se v téhle době fakt nehodí), třeba běžné parfémy a různé hodně "voňavé" produkty mě víc iritují a hodně z nich cejtim tu umělost. Dokonce mi i začly víc smrdět cigára a vadit kouř třeba na zastávkách nebo i v hospodách, a to jsem kuřák, díky tomu jsem i výrazně sama od sebe redukovala svojí spotřebu cigaret, která se prakticky omezuje jen na víkendy nebo návštěvy hospod, ale jinak, když si zapálím, tak to mnohdy ani nedokouřím, jak mi to prostě vadí a smrdí. Vážně zajímavé tohle pozorovat, jak se člověk očišťuje od tý chemie a tím se mu i mění "nastavení" citlivosti vkusu.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    LFE: no je fakt ze zrovna ta ruzova voda od Purity Vision oproti stejnemu vyrobku od Nobilisu voni o dost hur a taky mne to pri prvnim pouziti zaskocilo, ale da se na to zvyknout.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    LFE: Mně voní i mokrá kočka! :))
    LFE
    LFE --- ---
    Je to prece i o subjektivnim vnimani vuni, nedavno se v klubu vedle rozjela debata o ruzove vode od purity vision a nejaka slecna tam psala, ze ji strasne smrdi (a prirovnala to k nejakemu mokremu zvireti, myslim ze kocce), ja si ji koupila a nemuzu to potvrdit, me proste voni (a po necem uplne jinem .-), takze bych to neklasifikovala okamzite, jako ze je olej nejak zavadny.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    QUORRA: to může být klidně špatným skladováním v obchodě nebo při převozu...
    MARINNE
    MARINNE --- ---
    QUORRA: ja ho mám tiež a cítim z neho ostrejšie orechy. Hovno ani zdaleka nie. Ale zase keď si človek niečo namaže na celé telo, vôňa sa môže subjektívne zmeniť, pretože na veľkej ploche vnímaš vôňu inak. Ďalšia vec je, že na každom sa niektoré látky rozkladajú inak. Milovala som kokosový olej, ani na mne nesmrdí, len šaty a ručníky od neho smrdia ako zkysnuté biele víno. A to jako extrémne, kolegyna v bývalej práci zo mňa dostala migrénu :)
    Imho to proste na nej smrdí, alebo si ho kúpila nekvalitný a ty si si to vsugerovala keď si to prečítala :)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    QUORRA: mozna ze ten vas prosel travicim ustrojim koz
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    KETA: Já když si nejsem jistá, koukám na databázi Skindeep, našla jsem jí na růžovym chroustovi (www.ewg.org/skindeep), a podle ní je hexyl cinnamal takhle: http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=hexyl+cinnamal, (škodlivost 4 ze 7) ale nedělala bych z toho vědu, u pár věcí, o kterejch jsem si myslela (a myslím), že dobrý nejsou (kupříkladu Sodium Lauryl Sulfate) mi to ukazuje, že jsou vlastně v poho. Tak nevim.
    Když jsme u toho, je tato databáze důvěryhodná? Nebo je SLS vlastně fajn?! (viz http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=sodium+lauryl+sulfate). Koukněte na to někdo prosím.
    THEIA
    THEIA --- ---
    QUORRA: kde vsade? schvalne som googlila a nic sa mi nepodarilo najst, jedina zmienka o "zapachu" je ze ma jemnu orieskovu vuni..
    KETA
    KETA --- ---
    Holky, prosím, koukněte na tohle složení:
    Butyrospermum Parkii (shea butter), Vitis Vinifera (grape) Seed Oil, Isopropyl Myristate, Natural Mineral Salt, Parfum, Tocopherol, Cera Alba (beeswax), Hexyl Cinnamal
    díky
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    QUORRA:
    http://saadiaorganics.com/7-warning-signs-that-your-argan-oil-is-impure
    Argan Oil | Smell of Argan Oil | deodourised Argan Oil , Argan Oil Direct | Buy and learn about Argan Oil for Skin | for Hair | for Eating | Moroccanoil
    http://arganoildirect.com/what-does-argan-oil-smell-like
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    QUORRA: Tak to reklamuj, třeba je zkaženej.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ALEXIS: No takhle mi to pani poslala, fakt steaerin acid, ale asi to byl z jeji strany preklep (doufam ze mi to slozeni opsala cely, je nejak podezrele v pohode a ma malo slozek :)) ale taky jsem si rikala ze to bude ta stearic acid. Task to kdyztak jeste pak zcekuju v krame.
    QUORRA: Ten od Saloosu má naprosto neutrální vůni. Ale v Greenwave mi říkali (jestli se teda nepletu), že ten od Primavery nijak nesmrdí (a je přitom levnější než ten druhý, co tam mají). Tak to je divný.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    QUORRA: no nevím, já mám arganový olej a vůbec teda nesmrdí
    TABBY
    TABBY --- ---
    QUORRA: Aha? Diky za tip na specialitku, bez ktere se obejdu :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NIKKITA: asi myslis Stearic acid, je to mastna kyselina rastlinneho povodu zodpovedna za zahustovanie produktu a cistenie pleti, takze imho koser, nie je to ziadna ropa :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Prosím, co je to za složku Steaerin acid? Vím že kyselina, ale co to je zač a jestli je košer. (Je to z jednoho ajurvédského krému z biooo). Dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam