• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WHY2BEpřírodní kosmetika aneb patlimatli, které neubližuje
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    souhlas;kamaradce nekdo poradil na ekzem a suchou kuzi myt se bilym jogurtem... sama za sebe me po "profi" samponu kousala hlava+ lupy...alverne nebo obyc hermankovej mi skvele staci:-). sprchac pouzivam jen na holeni;a taky ziju:-X
    ELSEVIER
    ELSEVIER --- ---
    Krásná bez chemie. Přírodní a bio kosmetika pleti prospívá - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/bio-kosmetika-0dp-/krasa.aspx?c=A130314_143931_krasa_sck
    ELSEVIER
    ELSEVIER --- ---
    holky mate nektera zkusenost s prirodnima maskama (myslim z kosmetiky, ne samo domo)? na hodne suchou kuzi. premejslim o hauschkovi, ale je to palka. jinak mi kosmeticka dala vyzkouset serum prave od hauschky a musim rict ze je to celkem zazrak. pres noc mi to uplne vyzehlilo plet. trochu rozrypane bedaky, prave po te navsteve, byly do rana pryc. jestli nekomu nevadi vic investovat, tak rozhodne doporucuju. efekt podle me stejnej jak od nejake drahe konvencni kosmetiky.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: ad krém na léto, zkus se zameřit na nobilis. Byla jsem u nich na stánku na beautyexpo, paní vypadala, že opravdu ví - nakonec mi na mojí suchou citlivou červenající plet doporučila skvělý levandulový krém (neumastí, ale když se jím pravidelně mažu tak výsledky jsou fakt vidět) a dala mi hafo (ale fakt hrozně moc, třeba 30) vzorků všeho možného, mj. i hydratačních gelů,které imho budou boží v létě.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Prosimo radu.. Na ruce se miudelal cca pred mesicem ruzovej flicek ve ve velikosti nehtu;neskrabe nic;ale uz se mi to prestava libit...z ceho to muze byt? Je mozna spojitost s antikoncepci/antidepresivama?
    Nebo mam zkusit jit na kozni pro dalsi masticku;co nezabira?
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    QUORRA: Já například zjistila, že mi vadí přehnaná péče a patlání a odpatlávání se za den několikrát vším možným. Od té doby, co jsem péči minimalizovala jen na pár úkonů, přestala jsem mít flekatý obličej a obličej mám jak prdelku (až na pár hormonálních výkyvů samozřejmě). Pleť si oplachuju buď jen vodou, nebo jsem si udělala výluh z ovsa, který skladuju v ledničce a používám místo pleťové vody, která mě většinou lepí nebo obsahuje alkohol. Dělá zázraky (třeba drahá kosmetika Avéne je na něm založená, avena - oves, kdežto pytlíček ovsa stojí pár korun). Ráno si opláchnu obličej, nastříkám růžovou vodu a napatlám se Coldcreamem od Weledy, kterej je ideální do zimního počasí (včerejší výstup na Sněžku mi to jen potvrdil, nemám takřka žádné následky :)). Na mejkap do školy kašlu, navíc jak se mi spravila pleť, už ho skoro nepotřebuju (až na kruhy pod očima), maluju se jen když někam vyrážím (minerální mejkap od alverde). Řasenku používám v týdnu prodlužující hnědou od alverde (jako jediná se rozmazává takřka minimálně, ale záleží na počasí), jinak na rty jen balzámy (hurraw nebo teď nově Everon od weledy, boží, krásně voní). Večer si oči odličuju bavlněným (!) tamponkem s trochou vlažné či teplé vody a madlového oleje (a už se mi nedělají v koutcích očí červené pupínky). Obličej smyju teplou vodou a mořskou houbou, případně tou vodou z ovsa na tamponku. A toť vše.
    Taky jsem teď poměrně dlouho hledala, ale tohle je tak banální, až je to geniální. Výrazně mi pomohlo připustit si, že čistá a zdravá pleť nerovná se odmaštěná, a že mastnou pleť budu mít leda z přehnané péče a že je to jen reklamní nesmysl. Používám jen přírodní věci a konečně je to vidět, ačkoliv jsem měla zpočátku pochybnosti, ale pleť si zvykla a teď mi to vrací i s úroky. Jediná nepřírodní věc, kterou používám, je řasenka od Dermacolu, kterou si načešu řasy, když jdu někam na nějakou párty, přeci jen líp maluje a drží, než ta alverdí. Jen teď přemýšlím, za co na jaro a léto vyměním ten zimní Coldcream, do tepla by byl dost hutný. Jinak teď na horách si ho kluci pořád půjčovali s tím, že jim strašně hezky voní a připomíná jim nějakou vůni z dětství :)
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Ahoj, nemate nekdo dobry recept na masku na vlasy? nekde jsem cetla neco o olivovem oleji a medu. ale chtela bych zarucenej recept :(
    GALE
    GALE --- ---
    QUORRA: Když tě tu vidím, co všechno ti vadí, tak mě napadá už jen jedna věc. Nevadí ti tření obličeje vatovými tamponky? Já zjistila, že mně ano a od té doby, co je nepoužívám, se mi pleť o dost zlepšila.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GRETKA: Zrovna experimentuju s meruňkovým olejem na noc, zdá se mi, že po něm mám pěknou a hydratovanou pleť, ale ve hře je tolik proměnných (stres, strava, hormonální cyklus, počasí, alkohol, cojávímcoještě), že mi to stejně nepřipadá moc jisté... Vytrvám v pokusech. :)
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    GRETKA: je to presne naopak, vim presne co chci, potazmo - co nechci. U konvencnich rasenek mi taky nektere nesedly na 100%, ale vzdy byly pouzivatelne, kdezto u u prirodnich mam zatim 100% neuspesnost a zadnou jsem nedopouzivala, ac jsem se opravdu snazila. Hauschka sice pekne malovala, ale mazala se ze vsech nejvic! Pouzivam pudr a u konvencnich rasenek s tim nemam problem ani nemam povadle vicka apod. A jsem zastance prirozeneho vzhledu, ale ocad pocad... U te Alverdi nize uvedene rasenky 1 vrstva neudela vubec nic, druha lehce zvyrazni, ale stale to neni zdaleka jako po jedine vrstve jinych rasenek, jak jsem zvykla (1 vrstva u mne = nekolikrat pretrit rasy a nechat zaschnout, 2. vrstva = namalovat znova podruhe). A ano je to pro mne ztrata casu, liceni venuji vetsinou v rychlosti par minut a jsem rada, kdyz je efektivni :-) kazdy to ma jinak, neprijde mi to usmevne.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    QUORRA: Testuješ, chce to aspoň 5 dní. Objektivně sleduješ co se děje když vynecháš to či ono.
    Paradoxně pro tebe ;) nejlepší je experimentovat s jednoduchými věcma jako jsou oleje, hydroláty/květinové vody atd., ale jde to i s klasickou kosmetikou.
    V první řadě bych vynechala peeling a soustředila se na hydrataci - a vodu v pleti drží mastnota, tudíž jít do hutnejsich krému např., + hledat zda nemáš smíšenou pleť a konat v dusledku.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    GHOSTDOG: Si znova přečti co píše.. Alverde - vše ok až na to že maluje moc přirozeně... že je třeba dát dvě vrstvy, nic o matlaní.
    Jinak jak často píše Ententyky, řasenka je jedna z věci co je dost individuální najít si tu co sedí, protože hraje roli x-věcí a prostě to chce hledat, no.
    Jinak rozmazavaní je často způsobené tím, že máš nedostatečně suchou pokožku kolem řas, a přepudrovaní okolí před nanešením řasenky prý pomáhá - trik od Lomilomi.
    Osobně mi 100% vyhovuje Hauschka, ani se nehne, snadno se sundává ale nevyhledávám efekt umělých řas !! a dvě vrsty pro mně nejsou problém :0D
    GHOSTDOG
    GHOSTDOG --- ---
    GRETKA: zrovna u rasenek bohužel musím souhlasit. mela jsem za léta co používám přírodní kosmetiku snad 10 různých a všechny se mi mazaly. teď jsem si koupila od benefitu a drží jak přibita.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MARGARITKA: Uf uf. Nanést si dvě vrstvy řasenky je ztráta času ?! WTF !!!
    Jinak testery v podobě mini řasenky jsou dost na nic, protože mají stejně jiný stetecek, který se na výsledku podílí z více jak 50%...
    Z mého pohledu patříš mezi ty co nevědí co chtějí.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    QUORRA: Teď mám na mytí/odliceni miceralku od UNE beauty a je dost dobrá - na mojí smíšenou pleť.
    Hlavně bych hledala příčinu proč ta tvoje pleť je citlivá, čím jí dráždíš/proč ji nedostatečně hydratuješ/what's else.. nebo jestli je to tím že se o ni přehnaně staráš. Peeling je krásný případ dráždidla par excellence , používám opravdu zřídka a vždy poté dělám hydratující masku - mám iris od weledy.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    QUORRA: hmm ta vypada hezky :) ale uz jsem zanevrela, mela jsem Alverde, Laveru, Hauschku, mam Korres (ktera ale dle slozeni moc prirodne nevypada, ac se tak znacka prezentuje) a vsechny staly za ...ehm :) ta Korres je uplne nejkatastrofalnejsi rasenka, co jsem kdy mela... Ale stve mne to, prala bych si prirodni rasenku, kterou bych uz nechtela menit, ale to vecne experimentovani se prodrazi. Nechapu, proc nemuzou dat u rasenek testery, ocenila bych to mnohem vic, nez napr. testery u stinu na oci a podobnych produktu, u kterych cloveka nemuze nic moc prekvapit
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    QUORRA: ja nesnasim dlouhodobe alkohol, ktery casto byva v prirodni kosmetice. Co bys konkretne chtela poradit?
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    po ctvrte jsem se musela spalit, abych se ujistila, ze prirodni rasenky proste stoji za prd... kdyby mel nekdo zajem, nabizim 1x pouzitou rasenku Alverde All-in-one, pekne voni, maluje hezky bez zmolku a droleni, proste je v pohode az na klasicky problem - maluje hodne jemne, urcite bude sedet nekomu, kdo ma rad decentni ci hodne prirozeny vzhled, ja jsem si ke sve spokojenosti musela nanest 2 vrstvy, coz povazuju za ztratu casu... v pripade zajmu posta. Jo a cena z 99,- za 65,- + 15,- postovne nebo dle domluvy...
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    Nemáte někdo zkušenosti s tímhle e-shopem http://www.kramekutrililii.cz/ ? Narazila jsem na něj náhodou při hledání zeleného jílu - ten tam mají za 69,-/100g - a kromě toho tam vedou různé oleje a podobně. Co jsem koukala na návštěvnost a jejich blog, tak to asi bude nedávno založené.
    ANASTHESIA
    ANASTHESIA --- ---
    Hmmm, pasta odol :( nevim o nicem na co bychc mnela alergii
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam